ΣΕΛΙΔΕΣ

31 Οκτ 2022

Αν συντονιστείς, θα έχεις όλες τις αληθινές δημιουργικές πληροφορίες...

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ

            ΣΕΛ 821- 823               

ΚΟΣΜΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟ

Ο ΚΟΣΜΟΣ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ 
ΩΣ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟΤΗΤΑ, 
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟ 
ΠΟΥ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ 
ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ 
ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟΚΟΣΜΟ,
ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ 
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ,
 ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΚΟΣΜΟΥ.

30 Οκτ 2022

Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν τον... "Πάτση"

  


Όταν λέμε ότι όλα τα πολιτικά ανδρείκελα των τραπεζών και εταιριών μας δουλεύουν ανεξαιρέτως είτε είναι γαλάζιοι, είτε πράσινοι, ή κόκκινοι ή μπορδοπορτοκαλοκόκκινοι δεν έχει σημασία, αποδεικνύεται ακόμη μια φορά με το θέμα του Ανδρέα Πάτση.

25 Οκτ 2022

(Βίντεο) Με άλλα λόγια...από την Σκύλα στην Χάρυβδη!


Πριν λίγες μέρες, διαβάζαμε ότι αναμενόταν τροπολογία από το Υπουργείο Οικονομικών για να θωρακίσει τους πλειστηριασμούς, μετά από την απόφαση του 822/2022  του Α.Π κι η οποία βάζει «φρένο» στα funds, καθώς δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Βεβαίως και όπως ήδη είχαμε αναλύσει με σχετικό άρθρο, το θέμα είναι πολύ βαθύτερο και κανένας δεν μιλάει για την ουσία ότι δηλαδή τα fundς και όλες αυτές οι "εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων", servicers κτλ δεν είναι τίποτα άλλο από τις ίδιες τις τράπεζες που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν ένα ανύπαρκτο χρέος !

17 Οκτ 2022

Πώς και με ποιες δυνάμεις μπορείς να δημιουργήσεις;

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΡΚΟΙ

ΣΕΛ 19-23 

" ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ 
ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ 
ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ ΣΟΥ

 ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ
 ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ 
ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

16 Οκτ 2022

Τόσα απλά και ξεδιάντροπα κλείνουν τα... "νομοθετικά κενά"

 

Πλειστηριασμοί: Έτοιμη η τροπολογία που λύνει τα χέρια των servicers

Υπό τον φόβο τριγμών στον «Ηρακλή», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου να φέρει τροπολογία στη Βουλή.
Στόχος η νομική θωράκιση των πλειστηριασμών που διεξάγουν οι servicers.

Αναδρομική η ισχύς.

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης του οικοδομήματος των τιτλοποιήσεων και κατ' επέκταση των επιπλέον τριγμών στον «Ηρακλή», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου να φέρει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την νομική θωράκιση των πλειστηριασμών που διεξάγουν οι servicers, κατόπιν των δύο εκ διαμέτρου ερμηνειών που έδωσαν ισάριθμες αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης βάσει της οποίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, υπήρξε η σχετική διαβούλευση μεταξύ servicers, τραπεζών και υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό να τακτοποιηθεί άμεσα νομοθετικά το θέμα. Πηγές από τις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί, εκτός απρόοπτου, εντός των επόμενων ημερών στην Βουλή.

Με αναδρομική ισχύ

Με βάση τις ίδιες πηγές, η τροπολογία θα προβλέπει ρητή και κατηγορηματική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίσθηκε το 2015 και αναμένεται να ξεκαθαρίζει ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) εκπροσωπούν νομίμως τα SPV που δημιουργήθηκαν σε κάθε τιτλοποίηση δανείων.

Επιπροσθέτως, η εν λόγω αλλαγή θα έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να θωρακίζει όλες τις τιτλοποιήσεις που έχουν γίνει. «Το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου ως προς τη νομιμοποίηση των servicers να διενεργούν πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς απειλεί τα θεμέλια των τιτλοποιήσεων, άρα τον μηχανισμό του «Ηρακλή», αναφέρει στο Euro2day.gr στέλεχος της αγοράς των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων...... 

3 Οκτ 2022

Αν δεν τους γνωρίζετε... δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΛΙΑΚΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΩΡΑΛΟΙ ΤΟΥ 13 ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ΣΕΛ. 124-126


"...Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ 
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΩΜΕΓΑ Ο 13 ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ
 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. 
ΟΙ ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.