ΣΕΛΙΔΕΣ

19 Δεκ 2022

(Βίντεο) Η φρίκη με το ... πάτημα ενός κουμπιού;

Σάλος με πλάνο για την πρώτη “τεχνητή μήτρα”: Θα επιτρέπει στους γονείς να “παραγγέλνουν” το ύψος, τη δύναμη και την ευφυΐα του παιδιού


Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Γερμανία αναπτύσσει την πρώτη τεχνητή μήτρα στον κόσμο, με την οποία υποτίθεται ότι οι γονείς θα μπορούν επιλέξουν τα χαρακτηριστικά του μωρού τους. 
Η εταιρεία EctoLife, υποστηρίζει ότι θα είναι ικανή να μεγαλώνει 30.000 μωρά τον χρόνο με εμπειρία που βασίζεται σε πάνω από 50 χρόνια πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας.

Ο Hashem λέει ότι η τεχνητή μήτρα προσφέρει επίσης μια λύση για γυναίκες που είχαν χειρουργική αφαίρεση της μήτρας τους λόγω καρκίνου ή άλλων επιπλοκών. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει χώρες που υποφέρουν από σοβαρή υπογεννητικότητα. Πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη και μόνο ηθικοί περιορισμοί την εμποδίζουν από το να γίνει πραγματικότητα.

13 Δεκ 2022

(Βίντεο) Κι ο εμπαιγμός ... δεν έχει όρια!

 

Με τις σημερινές συνθήκες εξαθλίωσης και με τους μισθούς μας να συρρικνώνονται όλο και περισσότερο, η αύξηση των επιτοκίων του δανεισμού που έρχεται ως οδηγία της ΕΚΤ έχει το αναμενόμενο, δηλαδή την αύξηση της δόσης του δανείου του δανειολήπτη-πολίτη.

10 Δεκ 2022

Ξέρεις πόσοι είναι οι κόκκοι της άμμου;


ΣΕΛ. 2-6 

"... ΕΔΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ. 

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
 ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΠΕΔΙΟ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, 
ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ, 
ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ,
 ΑΠΟ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, 
ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ
 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

5 Δεκ 2022

Και "ποιος θα μας φυλάξει από τους... φύλακες";

 

Το θεματικό αντικείμενο της παρακάτω εκπομπής αφορά την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και πιο συγκεκριμένα για τις κατασχέσεις της κινητής μας περιουσίας.

26 Νοε 2022

Οπότε... προς τι ο ξεσηκωμός;


Θυμάστε που ο Άρειος Πάγος έβγαλε την απόφαση 822/2022 με την οποία οι servicers-φαντάσματα δεν νομιμοποιούνται να διενεργούν πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και έβαλε «φρένο», αν κι όπως φαίνεται τελικά προσωρινό, στους πλειστηριασμούς και αυτό έφερνε «τριγμούς» στο πρόγραμμα «Ηρακλή»;

21 Νοε 2022

Ιδιοκτήτες ακινήτων σε ... ομηρία!


Μετά από τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και της πολεοδομικής νομοθεσίας που καταργεί το δικαίωμα δόμησης για τα «μικρά οικόπεδα» και στην ουσία απαξιώνει την ελληνική γη, διαβάζουμε ότι «μπλοκάρονται», πάντα με τον νόμο… γονικές παροχές και αγοραπωλησίες ακινήτων αν το διαμέρισμα μας έχει μια μικρή διαφορά ακόμα κι 1 ενός τμ. κι αυτό από κατασκευής του
Δείτε εδώ: Mεταβιβάσεις – δωρεές: Πώς ένα τ.μ. μπορεί να μπλοκάρει αγοραπωλησίες και γονικές παροχές  

Αν δηλαδή είχες αγοράσει ένα διαμέρισμα πριν 30 χρόνια και βάσει του συμβολαίου σου και των σχεδίων που είχαν κατατεθεί, γνώριζες ότι ήταν 100 τμ., τώρα, όταν θελήσεις να το πουλήσεις ή να το κάνεις γονική παροχή στο παιδί σου και χρειάζεσαι την βεβαίωση του μηχανικού για την μεταβίβαση του ακινήτου, μπορεί να ανακαλύψεις ότι στην πραγματικότητα μπορεί να είναι 99 τμ ή και 101τμ…
Τότε την έκατσες! Το ακίνητο σου βγαίνει εκτός συναλλαγής!

Αυτή η διαφορά του 1ενός τμ. που δεν γνώριζες, επηρεάζει και τον ιδιοκτήτη του διπλανού διαμερίσματος που ούτε ο ίδιος γνωρίζει αυτή την διαφορά, αφού δεν φαίνεται πουθενά στα σχέδια!

Και εδώ αρχίζει η παράνοια… 
γιατί αντί να μπορείς να λύσεις το «πρόβλημα» που υπάρχει από την κατασκευή του διαμερίσματος σου, με τάχιστες συνοπτικές διαδικασίες είτε μόνος σου είτε σε συνεργασία και με τον άλλον ιδιοκτήτη του ορόφου, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά ο νομοθέτης είπε να σπάσει και λίγο πλάκα με τους ιδιοκτήτες … γιατί στην ουσία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού για την μεταβίβαση του ακινήτου του, αν δεν υπογράψουν ΟΛΟΙ ιδιοκτήτες όλων των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας… ΑΝ ζουν, ΑΝ έχουν φορολογική ενημερότητα - πράγμα σπάνιον  στις ημέρες μας και βεβαίως ΑΝ συμφωνήσουν να υπογράψουν!!! 

13 Νοε 2022

Από τον Αιθέρα στην Πύλη και από την Πύλη στον Αιθέρα...


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ- Η ΚΟΡΗ, Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΣΕΛ.61-64

"... Η ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ 
ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΒΑΣΗΛΙΣΣΑ
 ΩΣ ΙΕΡΗ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
 ΤΟΥ ΑΝΩ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΑΣ  ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΟΡΚΩΝ  
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

8 Νοε 2022

Έτσι... κανένας δεν θυμάται την πραγματική αιτία του ΑΔΙΚΟΥ!



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ 9 ΕΝΝΕΑ
ΣΕΛ.318-322

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ
ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΑ
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ

Γιατί... περί εκβιασμού πρόκειται!



Χιλιάδες εκτός σχεδίου γήπεδα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων σε όλη τη χώρα δεν μπορούν να καλύψουν την προϋπόθεση του νόμου να έχουν «πρόσωπο» σε αναγνωρισμένη οδό, αφού η υπουργική απόφαση για τις μελέτες καταγραφής και αναγνώρισης οδών υπεγράφη μόλις τον περασμένο Μάιο και χάνουν προκαταβολικά το δικαίωμα δόμησης, το οποίο καταργείται για τα λεγόμενα «μικρά οικόπεδα» από τις 10 Δεκεμβρίου 2022...

31 Οκτ 2022

Αν συντονιστείς, θα έχεις όλες τις αληθινές δημιουργικές πληροφορίες...

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ

            ΣΕΛ 821- 823               

ΚΟΣΜΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟ

Ο ΚΟΣΜΟΣ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ 
ΩΣ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟΤΗΤΑ, 
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟ 
ΠΟΥ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ 
ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ 
ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟΚΟΣΜΟ,
ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ 
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ,
 ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΚΟΣΜΟΥ.

30 Οκτ 2022

Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν τον... "Πάτση"

  


Όταν λέμε ότι όλα τα πολιτικά ανδρείκελα των τραπεζών και εταιριών μας δουλεύουν ανεξαιρέτως είτε είναι γαλάζιοι, είτε πράσινοι, ή κόκκινοι ή μπορδοπορτοκαλοκόκκινοι δεν έχει σημασία, αποδεικνύεται ακόμη μια φορά με το θέμα του Ανδρέα Πάτση.

25 Οκτ 2022

(Βίντεο) Με άλλα λόγια...από την Σκύλα στην Χάρυβδη!


Πριν λίγες μέρες, διαβάζαμε ότι αναμενόταν τροπολογία από το Υπουργείο Οικονομικών για να θωρακίσει τους πλειστηριασμούς, μετά από την απόφαση του 822/2022  του Α.Π κι η οποία βάζει «φρένο» στα funds, καθώς δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Βεβαίως και όπως ήδη είχαμε αναλύσει με σχετικό άρθρο, το θέμα είναι πολύ βαθύτερο και κανένας δεν μιλάει για την ουσία ότι δηλαδή τα fundς και όλες αυτές οι "εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων", servicers κτλ δεν είναι τίποτα άλλο από τις ίδιες τις τράπεζες που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν ένα ανύπαρκτο χρέος !

17 Οκτ 2022

Πώς και με ποιες δυνάμεις μπορείς να δημιουργήσεις;

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΡΚΟΙ

ΣΕΛ 19-23 

" ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ 
ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ 
ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ ΣΟΥ

 ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ
 ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ 
ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

16 Οκτ 2022

Τόσα απλά και ξεδιάντροπα κλείνουν τα... "νομοθετικά κενά"

 

Πλειστηριασμοί: Έτοιμη η τροπολογία που λύνει τα χέρια των servicers

Υπό τον φόβο τριγμών στον «Ηρακλή», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου να φέρει τροπολογία στη Βουλή.
Στόχος η νομική θωράκιση των πλειστηριασμών που διεξάγουν οι servicers.

Αναδρομική η ισχύς.

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης του οικοδομήματος των τιτλοποιήσεων και κατ' επέκταση των επιπλέον τριγμών στον «Ηρακλή», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου να φέρει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την νομική θωράκιση των πλειστηριασμών που διεξάγουν οι servicers, κατόπιν των δύο εκ διαμέτρου ερμηνειών που έδωσαν ισάριθμες αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης βάσει της οποίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, υπήρξε η σχετική διαβούλευση μεταξύ servicers, τραπεζών και υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό να τακτοποιηθεί άμεσα νομοθετικά το θέμα. Πηγές από τις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί, εκτός απρόοπτου, εντός των επόμενων ημερών στην Βουλή.

Με αναδρομική ισχύ

Με βάση τις ίδιες πηγές, η τροπολογία θα προβλέπει ρητή και κατηγορηματική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίσθηκε το 2015 και αναμένεται να ξεκαθαρίζει ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) εκπροσωπούν νομίμως τα SPV που δημιουργήθηκαν σε κάθε τιτλοποίηση δανείων.

Επιπροσθέτως, η εν λόγω αλλαγή θα έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να θωρακίζει όλες τις τιτλοποιήσεις που έχουν γίνει. «Το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου ως προς τη νομιμοποίηση των servicers να διενεργούν πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς απειλεί τα θεμέλια των τιτλοποιήσεων, άρα τον μηχανισμό του «Ηρακλή», αναφέρει στο Euro2day.gr στέλεχος της αγοράς των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων...... 

3 Οκτ 2022

Αν δεν τους γνωρίζετε... δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΛΙΑΚΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΩΡΑΛΟΙ ΤΟΥ 13 ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ΣΕΛ. 124-126


"...Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ 
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΩΜΕΓΑ Ο 13 ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ
 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. 
ΟΙ ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. 

27 Σεπ 2022

Και η κατάσταση... έχει ήδη ξεφύγει επικίνδυνα!



Μηνυτήρια αναφορά για τα χιλιάδες χειρουργεία σε αναμονή στο Παίδων

Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε σήμερα ομάδα δικηγόρων προκειμένου να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επειδή δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι.

26 Σεπ 2022

(Βίντεο) Η σκοτεινή πλευρά της "ιατρικής"


Ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους είναι το θέμα της εκπομπής που ακολουθεί και έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Οι ευγονικές ρίζες του "Μετανθρωπισμού" γιατί όλα συνδέονται... 

"... Από τα τέλη της δεκαετίας του '60 που ανακαλύφθηκε το λεγόμενο ανασυνδυασμένο DNA... που σημαίνει τι; ότι παίρνω ένα τμήμα dna ενός οργανισμού κι ένα άλλο τμήμα από έναν ή διαφορετικό οργανισμό, τα συνθέτω εργαστηριακά και δημιουργώ ένα νέο dna... αυτό είναι ένα ΝΕΟ ΥΒΡΙΔΙΑΚΟ και λέγεται ΑΝΑΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ DNA...σκεφτείτε αυτό να το προσθέσω με ενέσιμη μορφή, με μορφή εμβολίου ή φαρμάκου σε έναν τρίτο οργανισμό, τι ανασύνθεση δημιουργώ!!..." μας επισημαίνει ο κ. Μπλιάτσος και συνεχίζει: "... το ανασυνδυασμένο dna αποτελεί την βάση της λεγόμενης ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ. Είναι μια επιστήμη η οποία άρχισε να αναδεικνύεται από την δεκαετία του '70 και μετά κι είχε αυτόν τον ορίζοντα κι αυτόν τον ρόλο, να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, με αποτέλεσμα, να φτάσουμε σήμερα να δημιουργηθούν τα ινστιτούτα της ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, τα οποία εδρεύουν στην Αυστραλία, στην Βραζιλία, στον Καναδά, στην Βόρεια Ευρώπη, στην Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα... "

ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΙΣΟΖΥΓΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΚΟΣΜΟΣΥΜΒΟΛΩΝ

ΣΕΛ. 581-584
"... ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 1 ΠΡΩΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΖΕΥΓΟΣ
 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ-ΗΡΑ 
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ, 
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΑΣ,
 ΔΙΑ ΚΑΙ ΗΡΑ! 

24 Σεπ 2022

(Βίντεο) "Παντοτινά χημικά"...ακόμα και πριν την γέννηση μας!



PFAS: «Παντοτινά χημικά» ανιχνεύθηκαν σε κάθε δείγμα ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε 40 έρευνες

Έρευνες που διενεργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια

Τα τοξικά, λεγόμενα «παντοτινά χημικά» ανιχνεύθηκαν σε κάθε δείγμα ομφαλοπλακουντιακού αίματος και στις 40 επιστημονικές έρευνες που διενεργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Στις μελέτες όπου εξετάστηκαν συνολικά περί τα 30.000 δείγματα, συνέδεαν την έκθεση εμβρύων στα χημικά PFAS με επιπλοκές υγείας σε αγέννητα μωρά, νήπια, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.

«Ανησυχητικά» χαρακτήρισε τα ευρήματα η Ουλόμα Ούτσε, επιστημονική συνεργάτης του Environmental Working Group στον τομέα της περιβαλλοντικής υγείας, που ανέλυσε τα διαθέσιμα στοιχεία.

«Ακόμη και πριν έρθεις στον κόσμο, έχεις ήδη εκτεθεί στα PFAS» σημείωσε.

Σημειώνεται πως οι υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS) είναι μια πολυμελής οικογένεια χιλιάδων ανθρωπογενών συνθετικών χημικών ουσιών, περί τα 12.000 χημικά, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή προϊόντων ανθεκτικών σε νερό, βαφές και ζέστη. Είναι γνωστές και ως «παντοτινά χημικά» καθώς δε διαλύονται και συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα και το περιβάλλον.

Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά πως βρίσκονται στο αίμα του 98% των Αμερικανών πολιτών.

Τα χημικά αυτά συνδέονται με γενετικές ανωμαλίες, καρκίνο, νεφροπάθειες και ηπατικές ανεπάρκειες, καθώς και άλλα προβλήματα υγείες.

Τα PFAS μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος, μέσω κατάποσης ή εισπνοής.

Εκτιμάται πως τα χημικά αυτά περιέχονται σε μολυσμένο πόσιμο νερό για πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ ενώ έχουν ανιχνευθεί σε ανησυχητικά επίπεδα σε κρέας, θαλασσινά, γαλακτοκομικά, δημητριακά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, απαντώνται σε μια σειρά από καθημερινά καταναλωτικά αγαθά, όπως συσκευασίες τροφίμων, αδιάβροχο ρουχισμό, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη.

«Η παρουσία τέτοιων χημικών συνιστά απειλή στις εγκύους, λειτουργώντας ως πρώτες επαφές με τα PFAS προτού αυτά περάσουν από τη μήτρα στο έμβρυο μέσω του ομφάλιου λώρου» σημειώνει η Ούτσε.

Οι επιστήμονες εστιάζουν στο αίμα του ομφάλιου λώρου, ο οποίος είναι η σύνδεση ζωής μεταξύ μητέρας και μωρού. Τα ευρήματα προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τα έμβρυα είναι «πιο ευάλωτα στις εκθέσεις αυτές λόγω του ότι τα αναπτυσσόμενα σώματά τους δεν έχουν τους μηχανισμούς να ανταποκριθούν στα χημικά αυτά» προσθέτει η ίδια.

Οι μελέτες συνδέουν την εμβρυική έκθεση με υψηλότερη χοληστερόλη και τριγλυκερίδια σε μωρά, και αλλαγές στα χολικά οξέα του σώματός τους, που μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων αργότερα στη ζωή τους.

Τα PFAS μπορούν να παραμείνουν στον ανθρώπινο οργανισμό για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, με πολλές μελέτες να συνδέουν την έκθεση των εμβρύων με επιπτώσεις στην παιδική ηλικία και την ενήλικη ζωή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

20 Σεπ 2022

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ


 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΚΟΣΜΟΣΥΜΒΟΛΩΝ

ΣΕΛ. 691- 695
"...Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΩΑ
 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΟΣΜΙΚΑ 
ΝΟΗΤΙΚΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 
ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ 
ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΩΑ 
ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΥΛΙΚΟΥ 
ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ, 

18 Σεπ 2022

Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΚΟΣΜΟΣΥΜΒΟΛΩΝ

ΣΕΛ. 566-569

".... ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
 ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, 
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ 
ΙΕΡΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ, 
ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 
ΤΟ ΟΡΘΟ, ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ, 
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ 
ΣΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
 ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΜΑΣ, 
ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ
 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΘΕΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
 ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.


ΤΟ ΠΛΑΤΥΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ
 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,
 ΜΑΣ ΑΝΕΛΙΣΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΗ
 ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ. 

ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ,
 ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΕΣ Ή ΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,
 ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΝ
 ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗΣ ΜΑΣ
 ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ,
 ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΜΑΣ 
ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΕΦΘΕΡΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΛΙΞΗ, 
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ,
 ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΝΕΚΡΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ
 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΕΝΑΗ, ΑΘΑΝΑΤΗ, 
ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ, 
ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, 
ΤΟ ΠΛΑΤΥΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ, 
ΙΣΩΣ, ΠΡΩΤΟΥ ΥΠΕΡΝΟΜΟΥ-ΟΡΚΟΥ
 ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ, 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΝΟΗΜΩΝ ΥΠΕΡΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
 ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΗΣ, 
ΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΝΟΥ
 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
 ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΕΙΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ, 
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ,

 ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΕ ΕΛΕΦΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
 ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΕΙ, 
ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΟΥΟΝΤΩΝ, 
ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΝΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ 
ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗ, ΑΝΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ
 ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ
 ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

ΑΠΕΙΡΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΕΡΝΟΗΜΩΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ
 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ
 ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ 
ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ, 
ΩΣ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ
 ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΛΙΚΗ ΘΕΙΑ ΕΛΛΑΝΙΑ
 ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ.

Η ΕΛΛΑΝΙΑ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ,
 ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ, 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ 
ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ, 
ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ, 
ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΛΟΥ, 
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ 
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 12 ΔΩΔΕΚΑ, 
5 ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΦΥΣΗ  ΜΑΣ.

"ΥΠΟΦΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ, 
ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ, 
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ 
ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗΣ"

ΚΑΙ 7 ΕΦΤΑ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
 ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΣΗΣ, 
ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ
 ΤΩΝ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΑΡΧΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΤΩΝ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΩΝ 
ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

"ΣΩΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ/ΜΕΡΗ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ, 
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΣΩΜΑ, ΩΣ ΣΩΜΑ"

ΟΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
 ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΘΑ ΑΔΡΑΞΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

"ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, 
ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ
 ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Ή ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΥΤΟ Ή ΤΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ".

ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ
 ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΟΛΙΚΟΥ, 
ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 
ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ 
ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗ 
ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ 
ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, "ΓΝΩΘΙ Σ'ΕΑΥΤΟΝ" 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ 
ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ,
 ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ, ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ 
ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΙΑΡΕΣ 
ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ, 
ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ..."


13 Σεπ 2022

Με "καρφιά"... δεν θα σωθεί κανείς!

 

«Καρφί» Επιμελητηρίου Αθηνών κατά Μητσοτάκη: «Πρώτη φορά σε ΔΕΘ δεν ακούστηκαν μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων»

Για πρώτη φορά σε ΔΕΘ δεν ακούστηκαν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου:

Από το περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους πιο ευάλωτους.

Κάθε παρέμβαση που στοχεύει στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών είναι οπωσδήποτε θετική. Δημιουργεί ελπίδα για μία βελτίωση της εικόνας της αγοράς και αυτό γιατί εκτιμούμε ότι ένα μέρος της ενίσχυσης προς τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, γενικότερα προς τα φτωχότερα νοικοκυριά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση της κατανάλωσης.

Στον αντίποδα όμως, υπάρχει έντονος προβληματισμός των μικρομεσαίων καθώς για πρώτη φορά σε ΔΕΘ δεν ακούστηκαν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη τους. Δεν είδαμε δηλαδή να εφαρμόζεται στην πράξη η δέσμευση που είχε δώσει η κυβέρνηση, τόσο προεκλογικά όσο και αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης.

Περιμέναμε παρεμβάσεις ενεργειακής υποστήριξης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να παραμείνουν σε λειτουργία. Μία συνολική ρύθμιση για τις οφειλές που διαρκώς αυξάνονται εξαιτίας της ακρίβειας και του περιορισμού της κατανάλωσης. 
Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενός μνημονιακού μέτρου που λειτουργεί ως «χαράτσι» για τους επαγγελματίες. Γενικότερα δεν ακούσαμε μέτρα που έχουν ως στόχευση τη διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πρώτο χρόνο και την ανάπτυξη τους σε δεύτερο.

Εφόσον δεν ληφθούν -έστω και τώρα- αποφάσεις για πιο γενναίες παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσουν προοπτικές βιωσιμότητας χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι για αυτές απλώς δύσκολος αλλά ο τελευταίος που θα λειτουργήσουν.
 Και αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους τους επιχειρηματίες αλλά όλη την κοινωνία καθώς θα πληγεί η απασχόληση αλλά και η πορεία των δημοσίων εσόδων.



Τι περιμένει το Επιμελητήριο Αθηνών;;;

Τι δεν κατάλαβε από τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης του κάτι μήνες νωρίτερα που δήλωσε ότι: "μόλις 40.000 επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν δάνεια...";;;
Δεν πέταξε το "μπαλάκι" στο Υπουργείο Οικονομικών στο αίτημα του ΕΕΑ και των μικρομεσαίων για αύξηση των δόσεων από τα χρέη που συσσωρεύτηκαν από την... "πανδημία";

Δεν άκουσε τον ίδιον αδιευκρίνιστο Υπουργό να δηλώνει ευθαρσώς ότι "οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν πρόσβαση στον δανεισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να συγχωνευτούν με μεγάλες εταιρίες, οι οποίες βεβαίως θα έχουν και φοροαπαλλαγή και μάλιστα της τάξεως και 50%"...;;;

Αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις που απασχολούν 2-3 άτομα προσωπικό φτάνουν τα 2000.000 τότε, τι πρόκειται να συμβεί στις υπόλοιπες από τις 40.000 που ... πληρούν τα κριτήρια;

Αν αυτό δεν σημαίνει ότι το σχέδιο είναι  να αφεθούν στην... "τύχη" τους και όποιος αντέξει...τότε τι είναι;;; Και δεν θα αντέξει κανείς, αν τους αφήσουμε να συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν!

Προφανώς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων των ξένων εταιρικών συμφερόντων, δεν ενδιαφέρεται καν αν τις ανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών, τις εγγυηθήκαμε και τις πληρώνουμε όλοι μαζί, μέσω της υπερφορολόγησης μας, χωρίς να δούμε ούτε ένα σεντ να πέφτει στην πραγματική οικονομία, δηλαδή στις τσέπες μας... 
Και μπορεί έτσι... χαλαρά και με την περίσσεια έπαρση και την απύθμενη ανοησία που τον κατέχει, ο Υπουργός(!!!) να αποκλείει Έλληνες πολίτες από την χρηματοδότηση για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους!!!

Όταν βεβαίως, ούτε είχαμε, ούτε έχουμε ανάγκη από "δανεικά", τουτέστιν, δάνεια που εγγυόμαστε πάλι εμείς, που θα τα πάρουν οι τράπεζες και οι θυγατρικές τους για να κάνουν όλο το παιχνίδι, κατά τα δικά τους συμφέροντα και θα μας αφήσουν πάλι τα χρέη τους στις πλάτες μας! 

Κι όλα αυτά.... 
Όταν υπάρχουν εγκεκριμένα και πιστοποιημένα συνολικά 8,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ. 

Όλο το πολιτικό κατεστημένο όμως έχει ταχθεί υπέρ των τραπεζών και των ιδιωτικών συμφερόντων δεν θα σταματήσουν να αφαιμάζουν τον πλούτο μας μέχρι να τους σταματήσουμε!!!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!! 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ!!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

Εσείς, εκεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών ... να υποθέσουμε ότι δεν έχετε πάρει είδηση τι συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια που το διαδίκτυο βρίθει αποδεικτικών στοιχείων...!!! 
Με "καρφιά" δεν θα σωθεί κανείς! 
Μπορείτε να βγείτε να πείτε την αλήθεια στους μικρομεσαίους που αγωνιούν, να σταματήσετε τον όλεθρο που στοχευμένα θέλουν να φέρουν!! 
Είναι η ώρα που θα πρέπει όλοι να πάρουμε θέση...
Χρειαζόμαστε ένα πραγματικό Εθνικό σχέδιο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας και είμαστε εδώ για να το εκτελέσουμε...
ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ  
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
 ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ 
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.





(Βίντεο) Οι ευγονικές ρίζες του "Μετανθρωπισμού"

 

Ευγονική & Μετανθρωπισμός 

Στις ημέρες μας η παγκόσμια διεστραμμένη ελιτ που ελέγχει τις οικονομίες των χωρών και τις πουλημένες και διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους, έχουν βάλει στόχο την γενετική μετάλλαξη, την υβριδιοποίηση του ανθρώπου και τον πλήρη έλεγχο του υπό τον μανδύα της... "αναβάθμισης" του, πάντα για το "καλό" του. Διότι όπως οι ίδιοι πρεσβεύουν "το ανθρώπινο είδος δεν αντιπροσωπεύει το τελικό "εξελικτικό" στάδιο, αλλά μια σχετικά πρώιμη φάση".

Επομένως, έρχονται όλοι αυτοί οι υπερεγκέφαλοι για να βάλουν το χεράκι τους... για να τον "βελτιώσουν" και να τον "αναβαθμίσουν"!!!

 Αυτό βεβαίως είναι η κορυφή του παγόβουνου...

12 Σεπ 2022

ΑΘΑΝΑΤΟ ΥΔΩΡ & Η μοναδική διαφορετικότητα των ιδιοτήτων του



ΣΕΛ. 49-52
"... ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΣΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ,
ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ

6 Σεπ 2022

(Βίντεο) Το Σχέδιο υπό τον μανδύα της "Προστασίας του Πλανήτη"...

 

Μέσα στα 40 κεφάλαια της Agenda 21 αποτυπώνεται το σχέδιο του 21ου αιώνα για όλη την Ανθρωπότητα υπό τον μανδύα της "Προστασίας του πλανήτη", της "προστασίας του ανθρώπου", "της εξάλειψης της φτώχειας" κι όλων αυτών των βαρύγδουπων γραπτών δηλώσεων, που σήμερα, 30 χρόνια μετά εφαρμογής του πλαισίου που έθεσε η Αgenda 21,  μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό που επέφερε και συνεχίζει να επιφέρει, είναι περισσότερη φτώχεια, θάνατο,  νέες ασθένειες και αφανισμό του φυσικού περιβάλλοντος και του Ανθρώπου. 

'Ο,τι βιώνουμε σήμερα είναι απόρροια της... Κι όλα όσα θα συμβούν, αν τους το επιτρέψουμε...

ΤΑ ΚΟΣΜΟΙΧΝΗ, ΟΙ ΚΟΣΜΟΚΩΔΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ

ΣΕΛ 689 - 692

"... ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ, 
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ
 ΤΩΡΑ!!

ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΥ!! 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 
ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ!! 

ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΑΛΛΟ, 
ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ, ΜΗΝ ΑΦΑΝΙΖΕΙΣ
 ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ, 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ 
ΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ.

5 Σεπ 2022

"Νέα μελέτη" για παιδιά που γεννιούνται από κατεψυγμένα έμβρυα



Μελέτη: Πιθανώς αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου για τα παιδιά που γεννιούνται με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από κατεψυγμένα έμβρυα

Αναλύθηκαν στοιχεία από σχεδόν 8 εκατ. παιδιά.

Τα παιδιά που γεννιούνται από κατεψυγμένα έμβρυα στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μπορεί να έχουν κάπως μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου αργότερα στη ζωή τους, εκτιμά μια νέα σκανδιναβική επιστημονική έρευνα.

Η εν λόγω διαδικασία περιλαμβάνει την γονιμοποίηση ενός ωαρίου από σπερματοζωάρια στο εργαστήριο, την κατάψυξη του και μετά από καιρό την απόψυξη του ώστε να γίνει η εμφύτευση του στη μήτρα της υποψήφιας μητέρας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Ούλα-Μπριτ Βένερχολμ του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας του σουηδικού Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLOS Medicine», ανέλυσαν στοιχεία από τέσσερις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία) για σχεδόν 8 εκατομμύρια παιδιά. 

30 Αυγ 2022

(Βίντεο) Stress: Κι όμως είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε!

Μετά από αυτή την συνέντευξη του κ. Δάρα για το Στρες και τα Ψυχικά Νοσήματα, ίσως πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά, πριν τρέξουμε στον κάθε "ειδικό" για τα  διάφορα συμπτώματα που νιώθουμε λόγω στρες και να εστιάσουμε στο να αλλάξουμε ριζικά την γενεσιουργό του αιτία....

Τι είναι λοιπόν το "στρες"; 

Ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να δώσει τον σαφή ορισμό του με λέξεις, σίγουρα το γνωρίζει γιατί το βιώνει καθημερινά. Μπορεί ο καθένας μας να το διαχειρίζεται και να το εκφράζει με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό, αλλά κανένας δεν γλυτώνει. Είτε το "διαχειρίζεσαι" είτε όχι, το βιώνεις! Και τα τελευταία χρόνια, δεν μιλάμε για "στρες", αλλά ακροβατούμε στα πρόθυρα της τρέλας!

Πόσες φορές έχετε ακούσει - κι από χείλη "ειδικών"-... "δεν είναι τίποτα...  στρες είναι ...! Που σημαίνει ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει εμφανή παθογένεια σε κάποιο όργανο του σώματος μας... οπότε, "έλα όταν την αποκτήσεις".