ΣΕΛΙΔΕΣ

24 Μαρ 2023

(Βίντεο) "Συμπεριφορικά Οικονομικά" & η χειραγώγηση των επιλογών μας

 

Οι επιλογές μας καθορίζουν την ζωή μας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. 

Ακόμα κι αν δεν παίρνουμε καμία απόφαση και θεωρούμε ότι δεν κάνουμε καμία επιλογή, είναι μια επιλογή που έχει συνέπειες.
 Όμως κάνουμε τις επι-λογές μας με ελεύθερη βούληση; Οι επιλογές "μας" είναι όντως... δικές μας; 

20 Μαρ 2023

(Βίντεο) Η ουτοπία της... "Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης"

 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τον όρο "Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη"; Πόσο εύκολα βγαίνει από τα χείλη των πολιτικάντηδων που τοΝ αναφέρουν ως τσιτάτο, άνευ λόγου και ουσίας και το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση; 

Έναυσμα λοιπόν για την παρακάτω εκπομπή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Τζαβάρα. Ως εν ενεργεία βουλευτής ο ίδιος και μάλιστα του κυβερνόντος κόμματος της Ν.Δ., και ως νομικός, που όπως ο ίδιος λέει, "έχει υπηρετήσει την Δικαιοσύνη επί 41 συναπτά έτη", αντιλαμβανόμαστε ότι οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα και διόλου "τυχαία" αυτή την χρονική στιγμή.

17 Μαρ 2023

(Βίντεο) Νέες "ρωγμές" στην ασφάλεια μας


Σύμφωνα με όλα όσα βγαίνουν στην δημοσιότητα, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλές υποδομές και έργα που βρίσκονται υπό κατάρρευση,  αποτέλεσμα καθαρά της αδιαφορίας και εγκληματικών παραλείψεων όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά όλων όσων πέρασαν από τον τιμόνι της χώρας.

12 Μαρ 2023

(Βίντεο) "Γι αυτή την "κακιά" την χώρα..."

Περνάνε οι μέρες μετά την θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και δεν λέει να καταλαγιάσει ο θυμός, η αγανάκτηση και η οργή για όλα όσα ακούγονται, λέγονται και γράφονται ευθαρσώς σε μια προσπάθεια όλων των ηθικών αυτουργών του εγκλήματος- κι όχι μόνο αυτού-  και των συνεργών τους, να μπουν για άλλη μια φορά όλα κάτω από το χαλί. Αναμφισβήτητα, το άδικο έχει ξεχειλίσει και πονάει όλους μας κάνοντας επιτακτική την κοινή απαίτηση της απόδοσης του δικαίου..


10 Μαρ 2023

(Βίντεο) Πίσω στον... χρόνο του εγκλήματος

 

Η παρακάτω εκπομπή ξεκινάει με μια αποτύπωση της τραγικής κατάστασης που ζούμε ξανά και ξανά. 

Σε λιγότερο από ένα λεπτό εμφανίζεται το ψέμα και οι φρούδες υποσχέσεις από την μία και η στυγνή πραγματικότητα από την άλλη, στην προκειμένη περίπτωση σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας μετά την ιδιωτικοποίηση του.  

Δηλαδή, μετά το ξεπούλημα του στον ... "επενδυτή" για τον "εκσυγχρονισμό" του, επειδή εμείς οι "πτωχοί" δεν μπορούσαμε να το κάνουμε από μόνοι μας και ως χώρα να έχουμε το πιο ασφαλές και υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που μας αξίζει.  Αντίθετα, μπορούμε να χαρίζουμε τα έσοδα στους "επενδυτές και εμείς να επωμιζόμαστε τα έξοδα και να τους δίνουμε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων...

7 Μαρ 2023

Το "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" πρέπει να το πούμε όλοι εμείς

Η παρακάτω εκπομπή έγινε ακριβώς την επόμενη μέρα του εγκλήματος που συνέβη στα Τέμπη λόγω της σφοδρής σύγκρουσης των δύο τρένων που κινούνταν στα.. τυφλά και οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες συμπολίτες μας και δη, νέα παιδιά.... Τα δικά μας παιδιά!

Συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά ότι ζούμε κατά τύχη, που ως γνωστόν τύχη δεν υπάρχει! Γι αυτό και δεν είναι ατύχημα, ούτε δυστύχημα, αλλά ένα διαχρονικό έγκλημα που κάθε τόσο εμείς βιώνουμε τα αποτελέσματα του.