Μετά από δεκαπέντε χρόνια, η Οικονομική Εισαγγελία κατόρθωσε να βγάλει άκρη για τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2007 -2009 παραγγέλνοντας ποινική δίωξη κατά 13 ατόμων, υπηρεσιακών παραγόντων του Κέντρου εκείνης της εποχής αλλά και άλλων.
Μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, η Οικονομική Εισαγγελία κατόρθωσε να βγάλει άκρη για τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007 -2009 παραγγέλνοντας ποινική δίωξη κατά 13 ατόμων, υπηρεσιακών παραγόντων του Κέντρου εκείνης της εποχής αλλά και άλλων που φέρονται ότι ωφελήθηκαν από συμβάσεις που κρίνονται ελεγκτέες.
Ανάμεσά τους και η Μητρόπολη Καισαριανής που φέρεται να είχε λάβει επιχορηγήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 750 χιλιάδων ευρώ, ενώ ανάλογες υποθέσεις για μικρότερα ποσά έχουν οδηγήσει τους εισαγγελείς στην παραγγελία για δίωξη.
Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολεί και σήμερα την Οικονομική Εισαγγελία, είχε ξεκινήσει να ερευνάται, όταν ήταν επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ο εισαγγελέας Γρηγόριος Πεπόνης και αποτελεί μια χαώδη δικογραφία, την οποία επιχειρούν έπειτα από χρόνια να θέσουν σε έλεγχο οι εισαγγελικοί λειτουργοί που υπηρετούν σήμερα σε αυτή τη νευραλγική εισαγγελική Αρχή.
Σε κάθε περίπτωση, για την περίοδο 2007 -2009 η δίωξη αφορά 13 άτομα και πέντε περιπτώσεις ελεγχόμενων επιχορηγήσεων, ενώ η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας συνεχίζεται για τα επόμενα έτη προς κάθε κατεύθυνση.
Επίσης, η Οικονομική Εισαγγελία, τις συμβάσεις εταιριών επικοινωνίας της επίμαχης περιόδου για τις οποίες δεν προέκυψαν ποινικές πτυχές από την έρευνα, τις αποστέλλει για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο.