Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

30 Μαρ 2021

ΝΑΙ! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ... "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ" ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!

 500 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 12500 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ

Ξεπερνούν τις 500 οι αυτοκτονίες κάθε χρόνο στην Ελλάδα και η τάση σημειώνεται αυξητική. Τους 12.500 εκτιμάται ότι φθάνουν οι άνθρωποι που αποπειρώνται να δώσουν τέλος στην ζωή τους. Τα στοιχεία για την κοινωνική, ψυχική και ανθρώπινη κατάρρευση των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι δραματικά.

Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, ο ρυθμός αύξησης και ο καταγεγραμμένος αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα μεγαλώνουν απελπιστικά.

Οι άντρες δίνουν συχνότερα τέλος στην ζωή τους. Είναι συχνότερα υπερήλικες, άνω των 80 ετών, που ζουν μια εξαθλιωμένη ζωή. Επίσης, πρόκειται για απελπισμένους μεσήλικες μετά τα 50, που δεν βλέπουν καμία προοπτική να ορθοποδήσουν από την ανεργία, τα χρέη, την οικογενειακή διάλυση και την έλλειψη ελπίδας.

Η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική έχουν τα πρωτεία στις αυτοκτονίες. Οι άνθρωποι δίνουν τέλος στην ζωή τους με απαγχονισμό συνηθέστερα, ή με πτώση από μεγάλο ύψος. Το κοινωνιολογικό χαρακτηριστικό του απαγχονισμού είναι ότι συχνά λαμβάνει χώρα μέσα στο σπίτι. Και η πτώση από μεγάλο ύψος, εκτός του σπιτιού.

Ο ερχομός της άνοιξης και η θερινή περίοδος καταθλίβουν περισσότερο τους ανθρώπους που οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Κάθε αυτοκτονία, αφήνει πίσω της έναν κύκλο 5 εως δέκα ανθρώπων που θρήνουν και δυστυχούν. Το πραγματικό κοινωνιολογικό κόστος των αυτοχειρών για την Ελλάδα ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένους ανθρώπους κάθε χρονιά.

Τις κρύβουν…

Στην Ελλάδα δεν έχουμε καταγραφή των μη θανατηφόρων αποπειρών αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι σχεδόν 25 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Ενώ το κύμα των αυτοκτονιών τείνει να λάβει καταστροφικές διαστάσεις για τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδος, οι κυβερνήσεις ούτε προβάλλουν τα στατιστικά, ούτε ηχούν υγειονομικό, κοινωνιολογικό και ψυχολογικό συναγερμό.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όπως αυτά ανάλυθηκαν από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, σχετικά με τις αιτίες θανάτου στην Ελλάδα υποδεικνύουν αύξηση των αυτοκτονιών, της τάξεως του 8,5% για το έτος 2017.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των αυτοκτονιών για το 2017 ανήλθε στους 523 θανάτους σε σχέση  με το προηγούμενο έτος όπου είχαν καταγραφεί 484. Κατά τα έτη 2010-2017 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 4000 αυτοκτονίες.

Υποκαταγραφή των αυτοκτονιών

Από την έναρξη λειτουργίας της Γραμμής το 2007, το 1018 έχει δεχτεί περισσότερες από 220.000 κλήσεις. Το 2019 στην Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία-1018 έγιναν 19.722, εκ των οποίων 2369 κλήσεις με αίτημα στο φάσμα της αυτοκτονικότητας.

Το 30% των καλούντων στην Γραμμή το 2018 είχε προηγούμενη ψυχιατρική νοσηλεία.

Στοιχεία του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Από την ίδρυση του ως τον Αύγουστο του 2020 ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Ημέρας 4.022 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 29.761 επισκέψεις.

Το 58% των ατόμων που επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας ήταν γυναίκες και το 42% άνδρες. Η πλειοψηφία των χρηστών των υπηρεσιών του Κέντρου, κατά την πρώτη τους επίσκεψη, ήταν από 19 έως και 50 ετών. Σχεδόν το 40% των χρηστών των υπηρεσιών δήλωσαν άνεργοι.

Τρεις στους τέσσερις χρήστες επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας για λιγότερο από ένα χρόνο.

Η τρομοκρατία για τον Κορωνοϊό φέρνει αυτοκτονίες

Για την αποτροπή πανδημίας του κορωνοίου εφαρμόστηκαν στρατηγικές προστασίας της δημόσιας υγείας που δεν είχαν εφαρμοστεί ξανά στον σύγχρονο κόσμο (φυσικός περιορισμός στην κίνηση, επιβολή φαρμακευτικών μέτρων, όπως αποστειρώσεις, μάσκες, περιορισμοί στα ωράρια εμπορικής δραστηριότητας). Τα αποτελέσματα τους εκτιμώνται καταστροφικά για την ψυχολογική και κοινωνική υγεία των Ελλήνων.

Ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο αναμένεται να έχει η συστηματική και κρατικά επιδοτούμενη εκστρατεία τρόμου από τα κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους ιστότοπους που έχουν πληρωθεί από την Κυβέρνηση και επιδίδονται στην διαστρέβλωση, την μεγέθυνση, την καταστροφολογία και την τρομοκράτηση του πληθυσμού.

10 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Ούτε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση έχουν καταρτίσει και εφαρμόσει ένα συνεκτικό τοπικό ή εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την μείωση των αυτοκτονιών.

Η 10Η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και την διεθνή επιστημονική κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κοινή γνώμη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα πεδία της πρόληψης της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της πόλης και της χώρας μας βρίσκονται μπροστά στο βαθύ χαντάκι της κοινωνικής καταστροφής απροστάτευτοι, τρομοκρατούμενοι και φοβισμένοι.

ΠΗΓΗ


ΝΑΙ! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΚΛΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ,

 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, 

ΠΕΤΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ 

ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΑΣ ΧΡΕΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΔΟΥΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  

 ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...

ΚΡΥΨΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ, 

ΑΛΛΑΑΑΑ...

ΚΑΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ"

ΠΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ

 ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ,
 ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, 
ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ, 
ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ 
ΩΣ ΚΑΘΕΔΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΗΡΩΩΝ 
ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ 
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΆΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, 
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.




Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ