Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

8 Ιαν 2023

(Βίντεο) Κρατικός Προϋπολογισμός ή Αποπροσανατολισμός των Πολιτών;


Στις 17 Δεκεμβρίου του 2022, μετά από 5 μέρες με κοκορομαχίες και αλαλαγμούς από τα έδρανα της Βουλής, μέσα σε ένα κρεσέντο αλληλοκατηγοριών μεταξύ του κακού και του χειρότερου, οι "εθνικοί μας αντιπρόσωποι" ψήφισαν τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023.
Κι ενώ σε καθημερινό επίπεδο, κάνουμε τον προϋπολογισμό μας σύμφωνα με τα έσοδα και τα έξοδα του σπιτιού μας, ή της επιχείρησης μας, πόσα δηλαδή χρήματα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και από που θα τα βρούμε, οι περισσότεροι από εμάς, ούτε που δώσαμε σημασία τι ακριβώς ψηφίζουν οι διαχειριστές μας για όλους εμάς,  και εν αγνοία μας.
Αλλά και όσοι ενδεχομένως να μπήκαν στην διαδικασία και παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις των 227 βουλευτών του θιάσου, έχουν καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια και που όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας κάνει ότι δεν βλέπει;;;

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός της χώρας αφορά το μεγαλύτερο σπίτι μας, και καθορίζει το βιοτικό μας επίπεδο ως σύνολο, άρα και του καθενός μας ξεχωριστά ως μέρος του συνόλου που είμαστε. Θέτει το πλαίσιο για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας, τι χρήματα χρειαζόμαστε για τις ανάγκες μας ως πολιτεία και από πού θα τα βρούμε…

Με λίγα λόγια, οι διαχειριστές μας ψηφίζουν κάθε χρόνο πόσα χρειαζόμαστε ή καλύτερα, πόσα νομίζουν ότι χρειαζόμαστε για να βγάλουμε την χρονιά!

Κι ενώ μέχρι το 2015, οι κρατικοί προϋπολογισμοί ήταν μέχρι τα 145 δις, στο τέλος του 2015, παρουσιάστηκε ένα τεράστιο ποσό πάνω από 560 δισεκατομμύρια στα έσοδα της χώρας και τα οποίο ισοσκελίζεται στα έξοδα κάθε χρόνο.


Τα ερωτήματα είναι λογικά και αυτονόητα:

Από πού προκύπτει αυτό το τεράστιο ποσό που αρχικά εμφανίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 ως «Πιστωτικά έσοδα» και το οποίο μπορεί να αποπληρώσει όλο το χρέος της χώρας – αν και εφόσον υπάρχει -και γιατί δεν το κάνουμε χρήση;;

Γιατί μετά το 2018 εμφανίζεται στα «Δάνεια» και μάλιστα ως εσωτερικός δανεισμός; Ποιος δάνεισε μέσα από την χώρα μας και ποιος εισπράττει τους τόκους;

Πώς γίνεται να είμαστε ακόμα σε μνημόνια και να χρωστάμε;

Και τελικά, τι ανάγκες εξυπηρετεί το αστρονομικό αυτό ποσό;

Πώς γίνεται να προϋπολογίζουμε 45% παραπάνω από όσα χρειάζεται η Γερμανία;

Πώς γίνεται να έχουμε 78% μεγαλύτερο κρατικό προυπολογισμό από την Γερμανία;

Και η Ευρώπη για ποιον λόγο σιωπά επίσης και δεν βλέπει ότι έχουμε τόσο χρήμα που θα μπορούσε να πάρει τα δάνεια της και μάλιστα, μια ώρα αρχύτερα στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς, όπως μας λένε ότι έρχονται,  για την οικονομία;

Μήπως δεν την… συμφέρει; Και για ποιον λόγο;

Αν περιμένετε ότι τόσα χρόνια τώρα, έχουν δοθεί ικανοποιητικές και στοιχειοθετημένες επίσημες απαντήσεις σε αυτά τα καίρια για όλους μας ερωτήματα από οποιονδήποτε κρατικό θεσμό ως όφειλε, όχι μόνο αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά οι απαντήσεις Υπουργών, Πρωθυπουργών και άλλων «ειδικών» και παρατρεχάμενων, σε πολίτες, που τους ρωτούσαν, επιδεικνύοντας το ΦΕΚ της κύρωσης του προυπολογισμού με την υπογραφή τους, είναι μια ποικιλία ασυναρτησιών, που ούτε μεταξύ τους δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στην γελοιότητα τους.

Για του λόγου το αληθές στα παρακάτω βίντεο είναι οι δύο "πρωθυπουργοί", ο νυν και ο τέως... θαυμάστε τους!



Αλλά ακόμα κι όταν το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο της χώρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο ρώτησε θεσμικά τον ΟΔΔΗΧ σχετικά… «... δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση"...


Ο νυν Υπουργός Οικονομικών δε μεταξύ προσευχών  και  αμπελοφιλοσοφιών δήλωσε φέτος, για τον Κρατικό Προυπολογισμό του 2023 ότι "πρόκειται για  έναν ιστορικό, συμβολικό και κομβικό Προυπολογισμό. Ιστορικός διότι είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός τα τελευταία 12 χρόνια που συζητείται εκτός μνημονιακού προγράμματος, αλλά και πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας...." 

ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023


Άλλα λόγια …να αγαπιόμαστε! Αποτυπώνω ακριβώς την απάντηση του κ. Τζίντζιου για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους….

«Όταν μπήκαμε στα μνημόνια, δεν έγινε με ένα μαγικό ραβδάκι. Ψηφίστηκε ένας νόμος. Το μνημόνιο σημαίνει μια δανειακή σύμβαση και η οποία συνέβη με τον νόμο 3845/2010. Αυτό έχει τροποποιηθεί 4 φορές πάνω σε αυτά, που λέμε «μνημόνια». Ένας είναι ο νόμος με τις τροποποιήσεις του. Έκτοτε δεν έχει τροποποιηθεί από την τελευταία φορά με τον κ. Τσίπρα, για να πούμε ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια και την επιτήρηση. Όλα αυτά που λέει ο κ. Σταϊκούρας που εξακολουθεί να λέει ανοησίες… Τον ακούσαμε τον Μάιο να λέει ότι «προσευχόμαστε να πάει καλά η οικονομία»….επειδή συνηθίζει να λέει ανοησίες, όχι μόνο αυτός, αλλά και τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης, είναι ακόμα μια ανοησία του Υπουργού Οικονομικών και μια ανόητη αναπαραγωγή των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης ούτως ώστε να αποπροσανατολίζεται ο πολίτης από την πραγματικότητα…"

Και ποια είναι η πραγματικότητα λοιπόν; Τι θα μπορούσε να κάνει μια ελληνική κυβέρνηση με μια τέτοια τεράστια αξία στα χέρια της;

Η παραπάνω εκπομπή θα σας δώσει τις απαντήσεις, γιατί όλα βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας σε κοινή θέα και χρειάζεται εμείς οι ίδιοι να τα δούμε και να τα αποκαλύψουμε, γιατί μόνο όταν γνωρίσουμε την φυλακή μας, γνωρίζουμε και πώς θα απελευθερωθούμε από αυτήν.

Κλείνω με τα λόγια του κ. Τζίντζιου για να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι στο χέρι μας να βάλουμε ένα τέλος στην εσκεμμένη φτωχοποίηση και στον αφανισμό μας δια παντός:
  «Υπάρχει μια τεράστια λεωφόρος πολλών χρημάτων που είναι δικά μας και χρήζουν μια διαχείριση από κάποιον που θα πάρει την πολιτική βούληση. Αυτό όλοι που μας κυβερνούν δεν το κάνουν σήμερα… Δεν το κάνουν και δεν το αναφέρουν καν ότι υπάρχει!... Το αποσιωπούν και όταν τους ρωτάς σου λένε ότι είναι ψέμμα η υπογραφή τους… Αν δεν επιληφθεί ο πολίτης τα της πολιτείας του, αν δεν μετέχει κρίσεως και αρχής, αν ο ίδιος ο πολίτης δεν αντιληφθεί ότι το κράτος είναι το μεγάλο μας σπίτι και δεν είναι εχθρός το κράτος... δεν είναι απέναντι μας. Απέναντι μας είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την διαχείριση του κράτους τόσα χρόνια και θα πρέπει επιτέλους την διαχείριση- αν θέλουμε να το πούμε «επιχείρηση» ή αν θέλουμε να το πούμε «εταιρία»… αλλά επιτέλους, επειδή είμαστε μέτοχοι ο καθένας εξ’ αδιαιρέτου ίσοι, μια ψήφο έχω εγώ, μια ψήφο έχει ο Βαρδινογιάννης, μια ψήφο έχει ο Μητσοτάκης... Άρα είμαστε μέτοχοι εξ’ ίσου… Θα πρέπει όλοι ωσάν να είμαστε στην ίδια θέση, να κοιτάξουμε να συμμαζέψουμε την "επιχείρηση". Η επιχείρηση έχει τεράστια έσοδα. Ο συγκεντρωτικός πίνακας δείχνει για 1,3 τρισεκατομμύρια εισπραχθέντα… μιλάμε για ένα πακτωλό χρημάτων ο οποίος διαφεύγει μέσω των ανώνυμων εταιριών που λέγονται τράπεζες! Θα πρέπει επιτέλους αυτό να τελειώσει …»

Δείτε επίσης: 

ΣΟΚ !! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020 !!!

ΚΡΑΤΙΚΌΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ 2022 … 796 ΔΙΣ ΈΣΟΔΑ… 701 ΔΙΣ ΔΆΝΕΙΑ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 174,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2017 ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ 620.818.375.000 ΔΙΣ ΕΥΡΩ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΦΕΚ ΚΑΙ ΄΄ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com


Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ