Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

16 Οκτ 2022

Τόσα απλά και ξεδιάντροπα κλείνουν τα... "νομοθετικά κενά"

 

Πλειστηριασμοί: Έτοιμη η τροπολογία που λύνει τα χέρια των servicers

Υπό τον φόβο τριγμών στον «Ηρακλή», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου να φέρει τροπολογία στη Βουλή.
Στόχος η νομική θωράκιση των πλειστηριασμών που διεξάγουν οι servicers.

Αναδρομική η ισχύς.

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης του οικοδομήματος των τιτλοποιήσεων και κατ' επέκταση των επιπλέον τριγμών στον «Ηρακλή», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου να φέρει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την νομική θωράκιση των πλειστηριασμών που διεξάγουν οι servicers, κατόπιν των δύο εκ διαμέτρου ερμηνειών που έδωσαν ισάριθμες αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης βάσει της οποίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, υπήρξε η σχετική διαβούλευση μεταξύ servicers, τραπεζών και υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό να τακτοποιηθεί άμεσα νομοθετικά το θέμα. Πηγές από τις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί, εκτός απρόοπτου, εντός των επόμενων ημερών στην Βουλή.

Με αναδρομική ισχύ

Με βάση τις ίδιες πηγές, η τροπολογία θα προβλέπει ρητή και κατηγορηματική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίσθηκε το 2015 και αναμένεται να ξεκαθαρίζει ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) εκπροσωπούν νομίμως τα SPV που δημιουργήθηκαν σε κάθε τιτλοποίηση δανείων.

Επιπροσθέτως, η εν λόγω αλλαγή θα έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να θωρακίζει όλες τις τιτλοποιήσεις που έχουν γίνει. «Το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου ως προς τη νομιμοποίηση των servicers να διενεργούν πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς απειλεί τα θεμέλια των τιτλοποιήσεων, άρα τον μηχανισμό του «Ηρακλή», αναφέρει στο Euro2day.gr στέλεχος της αγοράς των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων...... 

Διαβάστε περισσότερα ...  ΠΗΓΗ


Με μια νέα τροπολογία λοιπόν και μάλιστα με αναδρομική ισχύ κλείνουν τα «νομοθετικά κενά» για να μην μείνει τίποτα από την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, είτε ιδιωτική, είτε εθνική.

Τόσο απλά και τόσο ξεδιάντροπα!

Αφού έχουμε δώσει στα χέρια των πολιτικών απατεώνων το μαχαίρι και το καρπούζι να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, τι άλλο να περιμένει κανείς, αν όχι κι αυτή την φορά να νομοθετήσουν υπέρ των τραπεζών και των fund-ασμάτων που ουσιαστικά, είναι το ίδιο και το αυτό.

Ο Άρειος Πάγος με την απόφαση 822/2022 έβαλε « φρένο» στους πλειστηριασμούς, αλλά όπως φαίνεται μόνο προσωρινά…

Μήπως τελικά έτσι κατέδειξε το «κενό» που σπεύδουν όλοι μαζί να… κλείσουν;;;

Για να μην έρχεται και σε δύσκολη θέση και η … «δικαιοσύνη», όταν εμφανίζονται τα κοράκια –servicers, εταιρίες σύστασης μερικών χιλιάδων ευρώ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια, στις αίθουσες των δικαστηρίων χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, με ανύπαρκτες συμβάσεις και εικονικές τιτλοποιήσεις να υφαρπάξουν και το τελευταίο κεραμίδι του Έλληνα πολίτη και φεύγουν με κατεβασμένα τα φτερά.

Στην ουσία, τα δάνεια που δόθηκαν μέχρι το 2014 από τις τράπεζες, έχουν ήδη πληρωθεί με τις ανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες και πήραν τουλάχιστον 530 δις ευρώ ρευστό χρήμα και εγγυήσεις για να τα ρίξουν στην πραγματική οικονομία. 
Πράγμα που φυσικά και δεν συνέβη ποτέ!


Άρα, τα "δάνεια" αυτά, δεν είναι καταγεγραμμένα πλέον στα λογιστικά βιβλία των τραπεζών ως οφειλές, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα και με το άρθρο 2 του νόμου 4649/2019, αφού για να πάρουν τα χρήματα των ανακεφαλοποιήσεων οι τράπεζες, έπρεπε να τα εκκαθαρίσουν. 

Γι αυτή την μοναδική αλήθεια όμως δεν μιλάει κανείς και βγάζουν αποφάσεις, νόμους και τροπολογίες βασισμένες πάνω σε ένα ψέμα! 

Άρα τι ακριβώς έρχονται να απαιτήσουν όλοι αυτοί οι servicers που τώρα θα τους θωρακίσει νομικά η κυβέρνηση για να μην βρουν εμπόδια στο γενοκτονικό τους έργο;

Δείτε όμως πώς ακριβώς στήνεται όλη αυτή η νομιμοφανής διαδρομή της απάτης και πώς ένα ανύπαρκτο χρέος παίρνει υλική υπόσταση ώστε ανύπαρκτες "εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων" να βάζουν χέρι στην περιουσία μας.




Το πρόγραμμα εξόντωσης πολιτών και διάσωσης τραπεζών το οποίο τώρα "τρίζει" επικίνδυνα και το οποίο χωρίς καμία αιδώ τα πολιτικά σκύβαλα το βάπτισαν με το όνομα του Ελλάνιου Ήρωα «Ηρακλή», κυρώθηκε με τον Ν. 4649/2019 για να «καθαρίσει» τις βρωμιές των τραπεζών. 
Ουσιαστικά έρχεται να συμπληρώσει τις προηγούμενες φάσεις του σχεδιασμού της άλωσης της περιουσίας μας που δρομολόγησαν και εκτέλεσαν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της εγκληματικής απάτης που αυτή την στιγμή παίζεται στις πλάτες μας ακούστε προσεκτικά την παρακάτω εκπομπή:

Γιατί για να βγούμε από την "φυλακή"  μας, πρέπει πρώτα να την γνωρίσουμε...
 
ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ




ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ