Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

14 Ιουν 2022

"ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ" ΠΟΥ ... ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!

 

Βλάβες στα νεφρά: Ποιο παυσίπονο πρέπει να προσέχουμε

Καμπανάκι από ερευνητές για τα κοινά παυσίπονα με τη δραστική ουσία ιβουπροφαίνη, καθώς αν και μπορεί να προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τον πόνο, όταν συνδυάζονται όμως με ορισμένες αντιυπερτασικές αγωγές μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και εν τέλει σε βλάβες στους νεφρούς.
Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Waterloo, στο Οντάριο του Καναδά, χρησιμοποιώντας μια προσομοίωση υπολογιστή, έτσι ώστε να προσδιορίσουν τον κίνδυνο για τους νεφρούς από την ταυτόχρονη λήψη των φαρμάκων.

Η ερευνητική ομάδα προειδοποιεί ότι αρκετά άτομα λαμβάνουν αυτό τον φαρμακευτικό συνδυασμό χωρίς να γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να βλάψει την υγεία τους. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Mathematical Biosciences.

Η εξήγηση πίσω από αυτά τα αποτελέσματα βρίσκεται εν μέρει στην επίδραση των υπερτασιακών φαρμάκων. Οι συγκεκριμένες αγωγές περιέχουν ένα διουρητικό, που προκαλεί συχνοουρία και ο συνδυασμός αυτής της αφυδάτωσης του οργανισμού με τις επιδράσεις των άλλων δύο ουσιών που δοκιμάστηκαν, ενδέχεται να προκαλέσουν μόνιμες ηπατικές βλάβες.

Ως μέρος της προσομοιωμένης δοκιμής, οι ερευνητές χορήγησαν σε υποθετικούς ασθενείς διαφορετικά ιατρικά προφίλ και προσπάθησαν να υπολογίσουν πώς τα φάρμακα θα επηρέαζαν το σώμα τους με βάση γνωστούς παράγοντες κινδύνου.

Ειδικότερα, συνδύασαν ένα φάρμακο για την υπέρταση με δυο δραστικά συστατικά με ένα κοινό παυσίπονο. Οι αγωγές για την υπέρταση συνήθως περιέχουν έναν συνδυασμό ενός διουρητικού και ενός αναστολέα RSA, τη δραστική ουσία που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

«Η αφυδάτωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην οξεία νεφρική βλάβη και στη συνέχεια οι αναστολείς RAS και η ιβουπροφαίνη πλήττουν τα νεφρά με αυτό το τριπλό χτύπημα

Εάν τυχαίνει να παίρνετε αυτά τα φάρμακα για την υπέρταση και χρειάζεστε ένα παυσίπονο, σκεφτείτε καλύτερα να λάβετε την ακεταμινοφαίνη» επισημαίνει η δρ Anita Layton, ερευνήτρια και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Waterloo.

Ωστόσο, η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου θα μπορούσε να οδηγήσει σε νεφρικές διαταραχές και ειδικότερα η υπερβολική λήψη της ιβουπροφαίνης, αν και σε φυσιολογικά επίπεδα θεωρείται ασφαλής η χρήση της. Επιπλέον, όταν ένα άτομο αφυδατώνεται λόγω του διουρητικού, ο οργανισμός μπορεί να μην είναι επαρκώς ενυδατωμένος για την προστασία από την ιβουπροφαίνη.

Έτσι, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ένας ασθενής μπορεί να υποστεί σημαντική και μόνιμη βλάβη στα νεφρά: «Δεν θα εμφανίσουν όλοι προβλήματα από αυτό τον συνδυασμό, όμως τα στοιχεία αναδεικνύουν ότι θα πρέπει οι ασθενείς να είναι προσεκτικοί », καταλήγει η δρ Anita Layton.

ΠΗΓΗ


"ΚΟΙΝΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ", ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ.

Ο ΠΟΝΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ, Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ 4000 ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ...


ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: (ΒΙΝΤΕΟ) ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ";

(ΒΙΝΤΕΟ) ΜΕΡΟΣ 2ο ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΣΠΑΣΕΙ"

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
 ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ 
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ" ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ 
ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ 
ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΩΝΤΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ 

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 
-ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ-
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 

ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.
 ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Α-ΣΘΕΝΕΙΑ
Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ
 ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
 ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ 
Η ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ.


ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ 
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ 
ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ 
ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ
 ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;;;

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ
 ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ...

ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ;;;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 04-09-2015
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ