Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

9 Σεπ 2023

( Βίντεο) Ο φαύλος κύκλος της καταστροφής μας ... κι όποιος αντέξει!

 

Είναι φορές που δεν βγαίνουν οι λέξεις...Μπορείς όμως να ακούσεις το ουρλιαχτό... όλη η χώρα ουρλιάζει! Ακούει κανείς;;;

Ακόμη μια τεράστια οικολογική, περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή και φέτος που η αποτίμησή της  προκαλεί ανατριχίλα για το αύριο που ξημερώνει στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Δεν πρόλαβαν δε, να σβήσουν οι πυρκαγιές και ήρθαν -αναπόφευκτα- και οι φονικές πλημμύρες...για να ξεπλύνουν την μια φρίκη, με μια άλλη κι ο φαύλος κύκλος των καταστροφών καλά κρατεί...  
Και έρχεται και η επόμενη μέρα..
Ίδιες διαπιστώσεις, τα ίδια λόγια, οι ίδιες κομματικές υποσχέσεις ... για την επόμενη φορά! 
Από την άλλη, και η δική μας "αντίδραση" κάμπτεται στην πορεία μέχρι την επόμενη καταστροφή, με ποικίλους τρόπους και για πολλούς λόγους, γιατί ο καθένας μόνος του, έχουν φροντίσει να είναι πολύ μικρός και αδύναμος για να πολεμήσει για το δίκαιο του και την ίδια του την ζωή.

Και επειδή είναι γεγονός ότι η μνήμη μας είναι πολύ ... κοντή, θα ήθελα να σας θυμίσω κάποιες δηλώσεις προηγούμενων ετών και τα αποτελέσματά που βιώσαμε όλοι μαζί, μετά.
Δεν θα πάω πολύ πίσω στον χρόνο ... άλλωστε, όπως είπα, το μοτίβο είναι επαναλαμβανόμενο.

Τι μας είχε πει τον Μάιο του 2021 ο ... αδιάβαστος του μνημονίου και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε, Μ. Χρυσοχοΐδης για την αντιπυρική προστασία της χώρας μας; 
- Για την ιστορία, μετά αντικαταστάθηκε από τον Θεοδωρικάκο και για να μην πάει και χαμένο το κελεπούρι τον Οκτώβρη του ίδιου έτους ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει θέση ειδικού συμβούλου επικεφαλής του προγράμματος εσωτερικής ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τι εστί ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι ένα ακόμα θέμα που βρωμάει και ζέχνει. 
Σήμερα διορίστηκε ως Υπουργός για να ... σώσει την Δημόσια Υγεία μας. Άλλο θέμα πάλι που πονάει πολύ...-

Αλλά ας μείνουμε στις δηλώσεις του... " έχει γίνει μια εξαιρετική πρότυπη δουλειά... μια πραγματική τομή όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς... και το προσωπικό... με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το κακό... σκοπό την αποτροπή του κινδύνου... ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ!"
Μετά, κάηκε η Εύβοια, στην Βαρυμπόμπη, στο Τατόϊ, στην Ηλεία, κτλ  με λίγα λόγια, 1.301.239 στρέμματα καμμένης γης, χωρίς βέβαια να δούμε ούτε την πρόληψη, ούτε την ετοιμότητα και την αποτροπή του κινδύνου, αλλά ακούσαμε τις ίδιες υποσχέσεις και μεγαλεπίβολα σχέδια για την... επόμενη φορά!

Κάτι μήνες μετά τον Οκτώβριο του 2021 είδαμε στο Φόρουμ των Δελφών, τον τότε Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον "αρχιτέκτονα του RESCEU, της μεγάλης αυτής "πρωτοβουλίας" για την "αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πολιτικής Προστασίας", όπως τον διαφήμιζαν, ο οποίος στην θητεία του δεκαπλασίασε μάλιστα, όπως λένε- τον προϋπολογισμό ανθρωπιστικής βοήθειας για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!!!. 

Η "βοήθεια" από τις ξένες χώρες είναι μια πολύ ακριβοπληρωμένη "βοήθεια" που δεν μας λένε...η οποία είναι υποχρεωτική βάσει των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει.
Στις σελίδες της Ε.Ε θα δούμε ότι προβλέπονται Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αποκατάστασης για όλες τις φυσικές καταστροφές και γενικά, όπου υπάρχει ανθρώπινη και περιβαλλοντική κρίση…
Για ποια προστασία, για ποια βοήθεια και για ποια αποκατάσταση μιλάμε;;;
Έχουμε αναφερθεί βέβαια από που προκύπτουν όλα αυτά τα κονδύλια που δεν φτάνουν ποτέ στους πολίτες, αλλά χρηματοδοτούν χιλιάδες ιδρύματα, ΜΚΟ ,εταιρίες, ιδιώτες και ψευτοοργανισμούς. 
Βλέπετε,  δεν ταΪζουμε μόνο τους εγχώριους, αλλά και τους ευρωπαίους και διεθνείς"προστάτες" μας.
Ποιοι πήραν αυτά τα κεφάλαια λοιπόν ... για να εκπαιδεύσουν ποιους;
 Γιατί σε κάθε καταστροφή εμείς οι πολίτες είμαστε μόνοι μας!

Τι έλεγε τότε το... "ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης" όπως τον χαρακτήρισαν; "το επόμενο καλοκαίρι- δηλαδή το 2022- η Ελλάδα θα διαθέτει περισσότερα εναέρια μέσα, περισσότερους δασοπυροσβέστες και υψηλότερη τεχνολογία..." Ασχολίαστο!

Ένα μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2021, βγήκαν οι αύρες και κατέβρεχαν τους πυροσβέστες που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα... Νερό ενίοτε, μπορεί να μην διαθέτουμε για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά για την καταστολή των πολιτών διαθέτουμε άφθονο!
Από τότε μέχρι σήμερα στο ίδιο έργο θεατές, να αφανίζονται εθνικοί δρυμοί, τεράστιες εκτάσεις μοναδικού φυσικού πλούτου, περιουσίες να χάνονται, ολόκληροι οικισμοί να εξαφανίζονται και η χώρα μας να μετατρέπεται με τον έναν, ή με τον άλλον τρόπο,  σε κρανίου τόπος.

Είναι δε έργο της ίδιας κυβέρνησης - αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν- που τότε, το 2021 ήταν ήδη δύο χρόνια στο τιμόνι της χώρας και είχε άλλα 2 για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. 
Και διορίστηκε - όπως ακριβώς το γράφω "διορίστηκε"- ξανά στην διοίκηση της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α.Ε." για να συνεχίσει το "αποτελεσματικό" της έργο.
Δύο βδομάδες μετά τον διορισμό του λοιπόν, τι ακούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να λέει δημοσίως και επισήμως; " Έχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό"
Ο "μεθοδικός σχεδιασμός" βέβαια, που είδαμε ήταν ένας: "Εκκενώστε... και όπου βγει"... Η Ρόδος μας κάηκε από άκρη σε άκρη και η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Η Δαδιά έκαιγε 17 ολόκληρες μέρες ...  Τα λόγια είναι περιττά!
 Όσα για τα "εναέρια μέσα";..."Μα έχουμε ήδη αρκετά..."!!! Τόσα που προκαλούν και γέλιο!
Το αν ήταν "αρκετά" λοιπόν αποδείχθηκε με 1,6 εκατομμύρια στρέμματα καμμένα - κι εκατοντάδες χιλιάδες πνιγμένα και θαμμένα στην λάσπη- κι η χώρα μαύρισε μαζί  τις ψυχές μας και μέλλον των παιδιών μας.
Ήταν "αρκετά" όμως για να γίνει η καταστροφή γιατί αυτό ακριβώς είναι ο "μεθοδικός σχεδιασμός", που εξυπηρετεί κάποια δόλια και ιδιοτελή συμφέροντα. κι ο οποίος όπως φαίνεται τελικά... πάει μια χαρά!
Μόνο που δεν έτριβε τα χέρια του στην θέα του έργου του ο "προβληματισμένος" πρωθυπουργός...Τι ζούμε!!! Ή μάλλον... τι επιτρέπουμε να ζούμε;
Μετά έπεται η γνωστή συνέχεια, το μεταβατικό στάδιο της επόμενης καταστροφής..  με περισπούδαστες αναλύσεις, με γελοία επιχειρήματα τύπου: "η κλιματική αλλαγή ήρθε και θα μείνει...", "κάναμε έργα... αλλά τελικά δεν ήταν αρκετά..."¨κι άλλα τέτοια εξοργιστικά που ακούγονται κάθε χρόνο, ενώ η Ελλάδα έχει και πάλι αρνητική πρωτιά στις καμμένες εκτάσεις.

Και ας έρθουμε και στην "αποκατάσταση" μας από τις "φυσικές" καταστροφές ... και εδώ να μας θυμίσω ότι το 2021 είχαν το θράσος να ζητάνε "έγγραφα" από τους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης για να πάρουν τα ελάχιστα ψίχουλα που τους πέταξαν, σε όσους τελικά τα πήραν. 
Ή μήπως να θυμηθούμε για τις "αποζημιώσεις" των πυρόπληκτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 που  σέρνονται ακόμα στα δικαστήρια;;;
Οι πυρόπληκτοι της Βόρειας Εύβοιας είναι ακόμα στο ατελείωτο "περίμενε" και στο Αρκαλοχώρι ζούνε ακόμα στα λυόμενα... 
Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι ζητάνε πίσω τις πενιχρές "αποζημιώσεις" --για τις πλημμύρες της Καρδίτσας του 2020, αν δεν ήταν η πρώτη κατοικία! Δηλαδή, αν είχες κανένα σπιτάκι από τον πατέρα σου που πνίγηκε στις λάσπες, ε... δεν έμεινες και στο δρόμο και Εσύ μπορείς ... να κόψεις τον λαιμό σου!"
Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής... εκτός από κραυγές τι ακριβώς έχουν να μας πουν; Ποιοι μας έχουν κάψει... λιγότερο από αυτούς που κυβέρνησαν; Ή όσοι δεν κυβέρνησαν, να μας παραμυθιάζουν για το τι Θα έκαναν, αν ΘΑ ήταν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη; 
Γιατί δεν παραιτούνται για να ρίξουν την "ανίκανη" κυβέρνηση;
Γιατί προφανώς δεν υπάρχει καμία "ανικανότητα". Είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και νομοθεσιών, οι οποίες συνέθεσαν το παζλ της καταστροφής μας και οι δικές μας επιλογές, που συνεχίζουμε να τους δίνουμε "λευκή επιταγή" κάθε 4 χρόνια για να ζούμε αυτά που ζούμε.. 
Αυτό το επιβεβαίωσε πρόσφατα και η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μαρία Καραμανώφ που είπε σε απλά ελληνικά μιλώντας για την εκμετάλλευση των δασών μετά τις πυρκαγιές. ".Πλήττονται περισσότερο και δη ανεπανόρθωτα από τις δικές μας συνειδητές και καθόλου τυχαίες νομικές επιλογές.
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν...Δεν υπάρχει καμία πρόληψη, κανένας σχεδιασμός και καμία αποκατάσταση ποτέ και σε κανένα επίπεδο υπέρ των πολιτών.

Ή μήπως δεν υπάρχουν χρήματα; 
Αντιθέτως υπάρχουν τεράστια κεφάλαια, δικά μας κληρονομικά κεφάλαια  και τα οποία δεν φτάνουν ποτέ σε εμάς, αλλά εξυπηρετούν ιδιωτικούς και εταιρικούς διεστραμμένους στόχους και σκοπούς.
Άλλωστε, το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν οικονομικό και αυτό το έχουμε αποδείξει!

Μια χώρα που κάθεται πάνω σε ένα θησαυρό, με ένα τεράστιο φυσικό πλούτο που τον ζηλεύουν όλοι, μια χώρα που δεν είναι "ψωροκώσταινα" όπως μας λένε, με ένα κρατικό προυπολογισμό διπλάσιο της Γερμανίας που έφτασε το 2023 περί των 800 δις και η οποία διαθέτει τεράστια αποθεματικά στα Παγκόσμια Ταμεία,   που τοκίζονται κάθε χρόνο με 4%, και τα υπογράφουν κάθε χρόνο ο Υπουργός Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο πρέσβης μας τον ΟΗΕ... την αφήνουν εις γνώσιν τους να ρημάζει, να φτωχοποιείται, να καίγεται, να πνίγεται και να αφανίζεται μαζί με το μέλλον της;;;
Κι αν δεν είναι αυτό έγκλημα, τότε τι είναι;

Θα αναφερθώ μόνο στα 2,3 τρισεκατομμύρια ΑΤΟΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που έχουν ΗΔΗ δεσμευτεί για όλους τους δήμους της ελληνικής αλλά και κυπριακής επικράτειας, όχι μόνο για να κάνουμε τα αυτονόητα, αλλά για την πραγματική ασφάλεια, ανάπτυξη και ανέλιξη μας. 
Τι  μας εμποδίζει;
Όλοι αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί που τον κρύβουν, τον λοιδωρούν και έχουν και το θράσος να μιλάνε για "νέο δανεισμό" για να μας "αποκαταστήσουν" τον οποίο βεβαίως θα χρεώσουν στις πλάτες μας!

Εμείς όμως τι; Περιμένουμε την επόμενη "αναπόφευκτη" καταστροφή;; 
Την επόμενη "μεγάλη αναποδιά" που είπε ο Πρωθυπουργός, προϊόν μιας "κρίσης" που πρέπει να την καταπιούμε ως θέσφατο και να ... αποδεχτούμε την μοίρα μας;  Και μέχρι που θα πάει αυτό; Ή μήπως να περιμένουμε να ερευνήσουν το έγκλημα αυτοί που το διαπράττουν;
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αγανάκτηση δεν αρκεί!

Ίσως τελικά, το χειρότερο είναι ότι μας έχουν πείσει ότι η μόνη μας επιλογή είναι το "κακό" από το "χειρότερο", να μένουμε στο "λίγο" από το "ολότελα"...."Ευτυχώς που αποφύγαμε τα χειρότερα..." μας λένε και κουνάμε συγκαταβατικά το κεφάλι. 
Λες και ξεχάσαμε πώς είναι τα αυτονόητα, το ΠΡΕΠΟΝ, αυτό που μια πραγματική Πολιτεία Ανθρώπων θα έκανε... Να προβλέψει, να μεριμνήσει, να εξοπλίσει στο έπακρο με τα πιο σύγχρονα μέσα, να αφανίσει κάθε παράγοντα που θα έθετε σε κίνδυνο τους πολίτες της, τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον τους.

Οι Ιθαγενείς στην Χαβάη ξύπνησαν μας λένε... Εδώ με τους Έλληνες Ιθαγενείς τι θα γίνει;
 Είναι όλα έτοιμα και μας περιμένουν να γίνουμε εμείς οι ενεργοί Πολίτες, να ενωθούμε νόμιμα και συντεταγμένα ως Έθνος για να διοικήσουμε την χώρα μας και είναι το Έθνος που φτιάχνει Κράτος κι όχι το αντίστροφο...
Η Ελλάδα μας όμως πρωτίστως πρέπει να έρθει σε ελληνικά χέρια και μετά... όλα θα μπουν στην σωστή τους θέση. Αλλιώς... όποιος αντέξει!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ