Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

6 Δεκ 2020

(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΑΡΙΔΗ- ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ... "ΣΟΦΙΑ"


Το τελικό κείμενο της έκθεσης Πισσαρίδη που δόθηκε αυτή την εβδομάδα στην δημοσιότητα δίνει ήδη και το βασικό πλαίσιο αυτού του νέου ασφαλιστικού, το οποίο έχει ως ακλόνητο θεμέλιο την εισαγωγή, για πρώτη φορά, του ιδιωτικού πυλώνα στην κοινωνική ασφάλιση.

Πιο απλά, με βάση την έκθεση Πισσαρίδη, στο νέο ασφαλιστικό η επικουρική ασφάλιση θα ανατεθεί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και στα ιδιωτικά επενδυτικά funds. 
Είναι το σύστημα το οποίο από την αντιπολίτευση περιγράφεται ως «ασφαλιστικό Πινοσέτ» καθώς στην πιο βίαιη μορφή του είχε εφαρμοστεί – ανεπιτυχώς – στην Χιλή του δικτάτορα Πινοσέτ, και πλέον εμφανίζεται όχι μόνον ως μεταρρυθμιστικό στοίχημα για την κυβέρνηση αλλά και ως προϋπόθεση για την εκταμίευση κονδυλίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης.

Εδώ, βρίσκεται και το πρώτο κομβικό στοιχείο των ανατροπών στο ασφαλιστικό: Είναι το γεγονός πως η εφαρμογή του μοντέλου Πισσαρίδη καθίσταται δεσμευτική, από την στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει να την εντάξει, ως στρατηγικό αναπτυξιακό πυλώνα, στο τελικό σχέδιο για την απορρόφηση των 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες.

Το δεύτερο στοιχείο που επισημαίνουν οι ειδικοί επί του ασφαλιστικού είναι πως, εκτός από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η έκθεση Πισσαρίδη βάζει «από το παράθυρο» και θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση προτείνεται η ενίσχυση του ανταποδοτικού τμήματος της σύνταξης, χωρίς να αυξηθεί η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη. Αντιθέτως, υπάρχει ευθεία αναφορά στην ανάγκη μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης, γεγονός που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε μείωση συντάξεων.

Η μείωση των συντάξεων προκύπτει εμμέσως και από την έτερη πρόταση της έκθεσης – εκείνη, της χορήγησης κινήτρων για την παραμονή στην εργασία για περισσότερα χρόνια. Η πρόταση όμως συνοδεύεται και από τον παράλληλο επαναπροσδιορισμό της σύνταξης με βάση το όριο ηλικίας: Συνδυάζεται, δηλαδή, το τελικό ύψος των αποδοχών της σύνταξης με την ηλικία εξόδου από την εργασία.

Από εδώ, όπως τονίζουν οι ειδικοί επί του ασφαλιστικού, προκύπτει πρόβλεψη για μικρότερες συντάξεις για όσους βγαίνουν στη σύνταξη στα 62 ή 65 έτη, σε σχέση με όσους συνταξιοδοτούνται στο 67ο έτος της ηλικίας, ανεξαρτήτως εάν έχουν τα ίδια έτη ασφάλισης – για παράδειγμα 40 έτη – και έχουν πληρώσει τις ίδιες εισφορές.

Ως προς το σκέλος του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και του ιδιωτικού πυλώνα στην επικουρική σύνταξη, το σχέδιο προβλέπει ότι το 6,5% των εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, αντί να καταβάλλεται στην κύρια σύνταξη, θα καταβάλλεται στην επικουρική.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα μπορούν απευθύνονται για την επικούρηση σε επαγγελματικά ταμεία, εταιρείες επενδυτικές που θα πρέπει να έχουν την έγκριση και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δικαίωμα ένταξης στο νέο «ιδιωτικό επικουρικό ασφαλιστικό» θα έχουν προαιρετικά και οι σημερινοί εργαζόμενοι.

Η ιδιωτικοποίηση και ουσιαστικά η σταδιακή κατάργηση του δεύτερου πυλώνα (ΕΤΕΑΕΠ) του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σημαίνει ότι τα διανεμητικά και εγγυημένα στοιχεία των συνταξιοδοτικών παροχών από το κράτος περιορίζονται στην εθνική και την ανταποδοτική σύνταξη.

Και αυτό με την σειρά του, στην πράξη, οδηγεί στην μείωση της εγγυημένης (από το κράτος) σύνταξης κάτω από το μισό. Από το 70%, που είναι σήμερα θα πάει στο 30%.

Πηγή: tvxs.gr.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ "ΣΟΦΩΝ" ΙΔΙΩΤΩΝ  ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ "ΣΟΦΟΣ" ΔΕΝ "ΕΙΔΕ" ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ 50 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ 49 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕ 0% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ 50-100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .


ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ 3 ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΔΕΓΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΣΚΕΡΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ "ΣΧΕΔΙΑ" ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ  ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ IDIOTS, ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.


ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
 
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ .

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΑΣΕΙ ΑΞΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ" ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ "ΟΞΥΓΟΝΟ" ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΙΣΧΥ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
 ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 
ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΚΕΙ ΤΟ 50% ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ