Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

6 Απρ 2021

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ "ΣΕΝΑΡΙΑ" ... ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ!.



Εκρηκτική αναμένεται η άνοδος της ανεργίας στη χώρα μας, με το «άνοιγμα» της οικονομίας, όταν υποχωρήσει η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του Κώστα Παπαδή στο «Βήμα της Κυριακής».
Η πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας, χωρίς τον «παραμορφωτικό φακό» των αναστολών συμβάσεων εργασίας, ενδέχεται να είναι χειρότερη και από αυτή των πρώτων μνημονιακών χρόνων, όταν κορυφωνόταν η κατάρρευση της οικονομίας.

Το χειρότερο σενάριο μελέτης που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» γύρω από το άνοιγμα της οικονομίας δείχνει εκτίναξη της ανεργίας στο 29,3% και 1.350.000 ανέργους στο τέλος του 2021, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το 27,5% που ήταν το 2013 και αποτελεί τη δυσμενέστερη καταγραφή της μνημονιακής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, η ανεργία θα εκτιναχθεί στα επίπεδα της εποχής των μνημονίων αν δεν υπάρχει το «δίχτυ προστασίας» της αναστολής των συμβάσεων – Το δυσμενές, το ενδιάμεσο και το ηπιότερο σενάριο

Σχετικό είναι το άρθρο των Σάββα Ρομπόλη, ομότιμου καθηγητή του Παντείου, και του Βασίλη Μπέτση, δόκτωρος στο ίδιο πανεπιστήμιο, οι οποίοι αναφέρονται σε τρία σενάρια.
Το άρθρο στο «Βήμα»: 

Τον Δεκέμβριο του 2019 η στατιστική ανεργία στην Ελλάδα ήταν 16,5% (770.000 άτομα) του εργατικού δυναμικού και η απασχόληση ήταν 3.913 εκατομ. άτομα.

Το 2020 με το ξέσπασμα της πανδημίας και τα lockdown στην οικονομία, τα προγράμματας στήριξης, όπως το SURE, διατήρησαν την μέση στατιστική ανεργία στο επίπεδο του 16,5% (765.000 άτομα) και την απασχόληση στο επίπεδο των 3.870 εκατομ. ατόμων.

Με άλλα λόγια, η στατιστική ανεργία το 2020 διατηρήθηκε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό του έτους 2019, δεδομένου ότι κατά το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2020, 992.000 εργαζόμενοι ήταν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας......
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"...Στην δυσμενή αυτή προοπτική, η αποφυγή επιστροφής τόσο της ευρωζώνης, όσο και της Ελλάδας, στο επίπεδο των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και των Μνημονίων αντίστοιχα, μεταξύ άλλων, στην οικονομία και την ανεργία, αναδεικνύεται με τον πιο εύληπτο τρόπο, η αναγκαιότητα ύπαρξης χρηματοδοτικών προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθούν η διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων και οι απολύσεις σημαντικού αριθμού εργαζομένων.
Πηγή: «Βήμα της Κυριακής»


ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ 1% ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 1% ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ!!! ΔΕΣ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ "ΣΕΝΑΡΙΑ"ΠΟΥ
 ΜΑΣ ΠΡΟ-ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ" ...

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,
 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...

ΑΛΛΑ ΟΙ... "ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙ 6 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ.

3 ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ 50% ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ
 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 
ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ 
 ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
 ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ, -ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ-
 ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ 

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ.
 Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Μ ΑΣ!
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ,
 ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
 ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.





Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ