Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

10 Αυγ 2021








ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ... ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ " ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021...

"ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΜΗ ΦΕΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ- ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΥΣΙΚΑ-  

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ  ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ.

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ"

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ... "ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" ΤΟΥ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΗΚΕ ΑΒΟΗΘΗΤΗ... ΚΑΝΕΝΑ "ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ", ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ... ΚΑΜΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!

 Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΡΝΟΥΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...

ΠΑΡΑ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ" ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΝΑ... 

"ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ...ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ... ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ...." 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ....ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ... 

ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ"...


"Μείναμε τρία άτομα στη γειτονιά και σώσαμε τα σπίτια. Τα πυροσβεστικά ήταν παραταγμένα δεξιά και αριστερά και ήρθαν όταν πήραν φωτιά τα σπίτια. Αεροπλάνα δεν είχε καθόλου.

Ευτυχώς που μείναμε.

O πατέρας μου έσωσε γύρω στα 20 σπίτια με κλαριά, με τα πόδια και με τα χέρια. Εκοψε 2.000 πεύκα με το αλυσοπρίονο για να φτιάξει ζώνη και κάθονταν και τον κοίταζαν. Αν δεν έπαιρνε το τρακτέρ μισή ώρα πριν έρθει η φωτιά να οργώσει ό,τι χωράφι υπήρχε γύρω από τα σπίτια μας, θα είχε γίνει καταστροφή.

Εκατό μέτρα πιο πάνω κάηκαν δέκα σπίτια

Ανδρέας Καλλίτσης

Κάτοικος Ροβιών
ΔΕΣ ΕΔΩ
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις Καματριάδες της Εύβοιας είναι το συγκλονιστικότερο πράγμα που έχουμε ζήσει στη Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. 

Οι κάτοικοι του χωριού φτάνουν κατά δεκάδες μέσα στο σούρουπο από παντού και σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στη φωτιά που κατεβαίνει σαν καταρράκτης και σε λίγο θα καταπιεί το χωριό τους και κυρίως το βιος τους, τις καλλιέργειες από τις οποίες ζούνε από τον καιρό των προγόνων τους.

 Ολομόναχοι, με κλαδιά και μπιτόνια με νερό που κουβάλησαν, μπροστά στο θεριό. Στην πιο τραγική και συνάμα γενναία στιγμή μιας εφιαλτικής εβδομάδας. Εδώ ραγίζουν καρδιές απόψε. Τελειώνει η λογική. Άνθρωποι γίγαντες. Αληθινοί..."



ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ "ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙΣ... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ"!!!! ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;;;


ΑΛΛΑ... ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ... 
"ΕΥΤΥΧΩΣ... ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ"!!

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ "ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ". ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΛΙΓΟ" ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟ", ΣΤΟ "ΚΑΤΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΤΕΛΑ!!! "ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ"... 
 ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ... ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.. ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ... ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ, ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ, ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ, ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ... ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

ΕΓΙΝΕ; ΟΧΙ! ΜΙΛΑΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ!

ΑΛΛΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΩΣΑΝ ... ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!


ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;; ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ;; 
"ΤΟ ΔΑΣΟΣ -ΛΕΤΕ- ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ"... ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ.
 ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ Κ. ΜΩΥΣΗ;; ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΙΣΩ; ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ;
Ή ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ  ΤΗΣ... "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ";;;;ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
 



ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.









Δεν ξέρω γιατί πρέπει την ώρα που καιγόμαστε να ακούμε περισπούδαστες αναλύσεις στην τηλεόραση για την καύσιμη ύλη, την ζέστη και τις αξιέπαινες προσπάθειες του τάδε Περιφερειάρχη. Υπάρχουν αιτίες που η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση έχουν αποτύχει. Και αν πρέπει να πούμε κάτι, αυτό είναι ότι τα αποτελέσματα όσων ζούμε στην Εύβοια και παντού, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων δεκαετιών.

Είναι πολιτική επιλογή το να δωθούν μόλις 1.7 εκατ ευρώ στα Δασαρχεία όλης της Ελλάδας όταν τα Δασαρχεία ζητούσαν 17 εκατ. Αυτό στο χωριό μου τα ονομάζουμε περικοπές και λιτότητα.

Είναι πολιτική επιλογή να μην υπάρχει Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας και αντί αυτού να έχουμε πολυδιάσπαση υπηρεσιών που μένουν υποστελεχωμένες.

Είναι πολιτική επιλογή να μεταφέρονται πόροι από της Δασοπροστασία προς την Αστυνομία για να μπορεί να αγοράρει υπερεξοπλισμούς, εκατοντάδες μηχανάκια, διπλοκάμπινα, στρατιωτικά drones, και αύρες για την καταστολή του κόσμου.

Είναι πολιτική επιλογή το να απουσιάζει σχέδιο προστασίας των καμένων δασικών εκτάσεων από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και την οικοδομή.

Είναι πολιτική επιλογή το να μην υπάρχει επαρκής έρευνα, μελέτη και προετοιμασία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Είναι πολιτική επιλογή ο Ν.4662/2020 μέσω του οποίου παραχωρούν ακόμη περισσότερους τομείς πυρασφάλειας και δασοπροστασίας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι πολιτική επιλογή το να δίνονται 40 εκατ. ευρώ σε μισθώσεις μέσων πυρόσβεσης αντί να δωθούν 800 χιλιάδες γιατην συντήρηση των 3250 πυροσβ. οχημάτων και τα υπόλοιπα σε αγορά μέσων.

Είναι πολιτική επιλογή να παρελαύνει η κλιματική κρίση από πάνω μας και ορισμένοι να κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ότι μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν, να καταναλώνουν, να συσσωρεύουν πλούτο, να καίνε, να χτίζουν, σα να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Kαι τρέχουμε τώρα να στήσουμε μόνοι μας στα πόδια του ό,τι δίκτυο αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοπροστασίας, είναι δυνατό. Γιατί αυτό μας έχει μείνει μόνο, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο και μόνη.

Με όλους αυτούς θα λογαριαστούμε - άλλα θα λογαριαστούμε και με εσάς που τέτοιες στιγμές τους στηρίζετε. Καλή μας δύναμη.







Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ