Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

4 Δεκ 2021

ΜΟNSANTO: "ΑΚΥΡΩΝΕ" ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗΣ


Οι μυστικές μελέτες της Monsanto αποκαλύπτουν τη σύνδεση της γλυφοσάτης με τον καρκίνο

Η Monsanto και οι ρυθμιστές γνωρίζουν ότι η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με νέα δημοσίευση

Η Monsanto γνώριζε εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ότι η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα των ερευνητών Anthony Samsel και Stephanie Seneff.

Ο Samsel είναι ο πρώτος ανεξάρτητος ερευνητής που εξέτασε τις μυστικές τοξικολογικές μελέτες της Monsanto για το glyphosate. 
Πήρε τις μελέτες, οι οποίες έχουν απορριφθεί σε άλλους ερευνητές, μέσω αιτήματος προς τον γερουσιαστή του.
 Με τη συν-ερευνήτρια Dr Stephanie Seneff του MIT, εξέτασε τα δεδομένα της Monsanto.

Οι Samsel και Seneff κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία όγκων κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών».

Ωστόσο, προσθέτουν, «για να δημιουργηθούν αμφιβολίες και να συγκαλυφθεί η στατιστική σημασία των άβολων ευρημάτων, που μπορεί να εμπόδισαν την καταχώριση προϊόντος", η Monsanto εισήγαγε άσχετα ιστορικά δεδομένα ελέγχου από άλλα πειράματα. Αυτά είναι δεδομένα από τα ζώα ελέγχου σε άλλα άσχετα πειράματα, τα οποία μπορεί να έχουν διεξαχθεί κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες.

Αυτή η πρακτική είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πειραματικού θορύβου που ακύρωνε τα στατιστικά σημαντικά ευρήματα αυξημένων όγκων σε οποιοδήποτε πείραμα.

Σε διάφορα πειράματα καρκίνου, διαπίστωσαν οι Samsel και Seneff, η Monsanto εισήγαγε ψευδή δεδομένα από 3, 5, 7 ακόμη και 11 άσχετους ελέγχους μελέτης για να εξαλείψει αποτελεσματικά τα αποτελέσματα, όπως απαιτείται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σημείωσαν οι Samsel και Seneff, οι εσωτερικοί έλεγχοι των πειραμάτων έδειξαν μηδενική συχνότητα εμφάνισης όγκων, ενώ τα αποτελέσματα για τις ομάδες που έλαβαν glyphosate έδειξαν στατιστικά σημαντική αύξηση.
Ωστόσο, μέσω αυτού που ο Samsel και ο Seneff αποκαλούν την «ανέντιμη μαγεία της σύγκρισης των ευρημάτων με δεδομένα από άσχετους ιστορικούς ελέγχους», αυτά τα ευρήματα «εξηγήθηκαν ως μυστήριο και θεωρήθηκαν ότι δεν σχετίζονται με τη χορήγηση του glyphosate».

Στο έγγραφό τους, οι Samsel και Seneff προσθέτουν: «Η χρήση αυτών των αποκλίσεων εξουδετέρωσε αποτελεσματικά τα δυσάρεστα αποτελέσματα και έτσι επέτρεψε την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά. Αν δεν είχαν εμπλακεί σε αυτήν την εξαπάτηση, το glyphosate μπορεί να μην είχε καταχωρηθεί ποτέ για χρήση.»

Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης διαφωνία εντός της EPA των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια του glyphosate: «Τα έγγραφα EPA δείχνουν ότι δεν επιτεύχθηκε ομοφωνία γνώμης για την καταχώριση προϊόντος. Δεν ενέκριναν όλα τα μέλη της επιτροπής αναθεώρησης του EPA glyphosate την καταχώριση του glyphosate. Υπήρχαν εκείνοι που διαφώνησαν και υπέγραψαν «ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ».

Κακή πειραματική πρακτική

Η χρήση ιστορικών δεδομένων ελέγχου για την απόρριψη στατιστικά σημαντικών ευρημάτων βλάβης σε ένα πείραμα είναι κακή πρακτική, καθώς τα πειράματα θα ποικίλλουν σε κρίσιμους παράγοντες όπως διατροφικά συστατικά και προσμείξεις, εργαστηριακές συνθήκες και διαφορετική γενετική ζώων. 

Ακόμη και το έτος κατά το οποίο διεξάγεται ένα πείραμα μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα.
 Η εισαγωγή δεδομένων ελέγχου από αυτά τα άσχετα πειράματα χρησιμεύει μόνο στη δημιουργία πειραματικού «θορύβου» που συγκαλύπτει τα ευρήματα της βλάβης στο εν λόγω πείραμα.

Για αυτούς τους λόγους, ακόμη και ο ΟΟΣΑ, ο οποίος σχεδίασε πρωτόκολλα για πειράματα βιομηχανίας σε φυτοφάρμακα, προειδοποιεί ενάντια στην πρακτική που χρησιμοποιείται για την απόρριψη στατιστικά σημαντικών ευρημάτων βλάβης σε οποιοδήποτε δεδομένο πείραμα.

Ωστόσο, η χρήση τέτοιων δεδομένων με αυτόν τον τρόπο είναι κοινή πρακτική στις ρυθμιστικές διαδικασίες για τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες. Πριν από αρκετά χρόνια, μια άλλη ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών, συμπεριλαμβανομένης της Claire Robinson της GMWatch, διαπίστωσε ότι η ίδια πρακτική χρησιμοποιήθηκε από τη Monsanto και τις ρυθμιστικές αρχές για την απόρριψη των ευρημάτων γενετικών ανωμαλιών σε βιομηχανικές μελέτες για το glyphosate.

Τα αποτελέσματα δεν αυξάνονται πάντα με τη δόση

Ένα άλλο φαινόμενο που πιθανότατα βασίστηκε από τη Monsanto και τους ρυθμιστές για την απόρριψη των καρκινογόνων επιδράσεων του glyphosate στις μελέτες που αναθεωρήθηκαν από τους Samsel και Seneff ήταν το γεγονός ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζονται στη νέα εργασία, ο αριθμός των όγκων στα ζώα δεν ήταν πάντα αύξηση σε ευθεία γραμμή «πίστας σκι» με τη δόση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέση δόση παρήγαγε λιγότερους όγκους από τη χαμηλότερη δόση, αν και και οι δύο δόσεις παρήγαγαν περισσότερους όγκους από τους ελέγχους (δεν χορηγήθηκε glyphosate).

Στην περίπτωση των γενετικών ανωμαλιών, αυτή η έλλειψη «γραμμικής δόσης-απόκρισης» βασίστηκε από τη βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές για να απορρίψουν τις αυξημένες δυσπλασίες σε ζώα που τρέφονταν με γλυφοσάτη ως μη σχετιζόμενες με τη χημική ουσία.

Πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο για την απόρριψη των όγκων σε ζώα που έλαβαν glyphosate.

Ωστόσο, αυτή είναι μια επιστημονικά ξεπερασμένη ιδέα. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι ορισμένες ουσίες είναι πιο τοξικές σε χαμηλότερες από υψηλότερες δόσεις, ειδικά όταν εμπλέκεται ενδοκρινική (ορμονική) διαταραχή . 
Το ρυθμιστικό σύστημα δεν έχει προλάβει αυτή την ιδέα, η οποία ήταν γνωστή σε ανεξάρτητους επιστήμονες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Πώς η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο;

Οι Samsel και Seneff ολοκληρώνουν τη νέα τους εργασία εξηγώντας τους βιολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η glyphosate θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο.

Αυτά περιλαμβάνουν την ικανότητα του glyphosate να δεσμεύει (χηλικοποιήσει) το μαγγάνιο, μειώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά του, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σε οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρκίνο.

Οι συγγραφείς καταλήγουν στην εργασία τους, «Πιστεύουμε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δικαιολογούν την επανεξέταση της αντιστάθμισης κινδύνου/οφέλους σε σχέση με τη χρήση glyphosate για τον έλεγχο των ζιζανίων και υποστηρίζουμε πολύ αυστηρότερη ρύθμιση της glyphosate».

Η νέα εργασία:

Glyphosate, μονοπάτια προς τις σύγχρονες ασθένειες IV: καρκίνος και σχετικές παθολογίες

Anthony Samsel και Stephanie Seneff
Journal of Biological Physics and Chemistry 15 (2015) 121–159
Λήψη 5 Αυγούστου 2015; αποδεκτό στις 24 Αυγούστου 2015. Δημοσιεύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015
Διαθέσιμο στο διαδίκτυο:
http://bit.ly/20HnvgA

Η εργασία είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο του περιοδικού – βρίσκεται πίσω από ένα paywall: http://www.colbas.org/jbpc/poap-art-4 .htm

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Έρευνα: Καρκινογόνα δημητριακά γεμάτα χημικά
 



ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΓΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗΣ!! 
ΚΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ - Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ- ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!

 ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗ...


ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΕΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ; ΠΟΙΟΣ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ "ΟΡΙΑ"; ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ;;; 

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ... ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ 

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 
ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ 
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ...

ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ 
ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ 
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 

ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΑΣ
 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
(ΒΙΝΤΕΟ) "Μεγάλη επανεκκίνηση" ΚΑΙ στην δια(Σ)τροφή!
Από το πυρηνικό οπλοστάσιο στην …κουζίνα μας!!!

https://elenigkikaypvouleutisesy.blogspot.com/2021/06/video-to-thavmatourgo-farmako-skorpize-ton-karkino-gia-39-oloklira-hronia.html?fbclid=IwAR2X1TtO0Y92EInfU9HMTSwggxeAhT8npdrlIifSZLphA18LWdf-osuBwKk

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 04-09-2015
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΟΠΛΑ" 
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ... 
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ 
ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, 
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ "ΕΛΛΑΣ" ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΙΘΟΥ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, 
ΟΙ ΠΑΝΑΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
 ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
 ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ.


Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ