Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

1 Φεβ 2022

Π.Ο.Υ: ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ... ΕΚΑΝΕ ΕΚΘΕΣΗ!


Η φωτογραφία αυτή, απεικονίζει έναν ιππόκαμπο στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στην ουρά του οποίου έχει σκαλώσει μια χειρουργική μάσκα. Η λήψη ανήκει στον υποβρύχιο φωτογράφο, Νικόλα Σαμαρά και είναι υποψήφια για το πρώτο βραβείο στα Ocean Photography Awards 2021.

ΠΟΥ: Απειλή για τη δημόσια υγεία τα ατελείωτα νοσοκομειακά απόβλητα λόγω κορονοϊού

Πεταμένες σύριγγες, χρησιμοποιημένες συσκευασίες από τεστ για τον κορονοϊό και παλιά φιαλίδια εμβολίων έχουν συσσωρευτεί και έχουν δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες τόνους ιατρικών αποβλήτων απειλώντας την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, αναφέρει μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το υλικό αυτό, ένα τμήμα του οποίου μπορεί να είναι μολυσματικό καθώς ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες, εκθέτει ενδεχομένως τους υγειονομικούς υπαλλήλους σε εγκαύματα, τραυματισμούς από βελόνες της σύριγγας και σε μικρόβια που προκαλούν ασθένειες, αναφέρει η έκθεση.

Οι κοινότητες που βρίσκονται κοντά σε κακοδιαχειριζόμενες χωματερές επίσης κινδυνεύουν να πληγούν μέσω του μολυσμένου αέρα από τα απόβλητα που καίγονται, από την κακή ποιότητα του νερού ή από τις επιδημίες, προστίθεται στην έκθεση.

Η έκθεση ζητεί μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών όπως η μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών και η προτιμώμενη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού κατασκευασμένου από επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλούμενα υλικά.

Εκτιμάται ότι περίπου 87.000 τόνοι προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE)–κάτι ανάλογο με το βάρος πολλών εκατοντάδων μπλε φαλαινών–είχαν παραγγελθεί μέσω μιας πύλης των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 και το μεγαλύτερο μέρος της παραγγελίας πιθανολογείται ότι κατέληξε στα σκουπίδια.

Η έκθεση κάνει λόγο για περίπου 140 εκατομμύρια συσκευασίες τεστ για τον κορονοϊό με δυνατότητα να μετατραπούν σε 2.600 τόνους κυρίως πλαστικών σκουπιδιών και αρκετή ποσότητα χημικών αποβλήτων που μπορούν να γεμίσουν το ένα τρίτο μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι περίπου οκτώ δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν παγκοσμίως έχουν προκαλέσει άλλους 144.000 τόνους αποβλήτων με την μορφή γυάλινων φιαλιδίων, συριγγών, βελόνων και χάρτινων συσκευασιών.

Η έκθεση του ΠΟΥ δεν αναφέρει συγκεκριμένα σε ποιές περιοχές παρατηρούνται οι πιο επικίνδυνες συγκεντρώσεις αποβλήτων, αλλά κάνει λόγο για περιορισμένη επίσημη διαχείριση απορριμάτων στην επαρχιακή Ινδία καθώς και για τεράστιο όγκο περιττωματικής ύλης από εγκαταστάσεις καραντίνας στη Μαδαγασκάρη.

Ακόμη και πριν από την πανδημία περίπου το ένα τρίτο των υγειονομικών εγκαταστάσεων δεν ήταν εξοπλισμένο για τη διαχείριση των υπαρχόντων όγκων αποβλήτων, που στις φτωχές χώρες έφθανε στο 60%, σημειώνει ο ΠΟΥ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΗΓΗ


ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ; 
 ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" Ο Π.Ο.Υ "ΕΙΔΕ" ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝΩΝ "ΤΟΞΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;;;

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ! ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, ΤΕΣΤ, ΓΑΝΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ  ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ,  ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ - ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΥΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ- ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ Α.Ε. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΦΟΝΙΚΟΥ ΙΟΥ" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ.

Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ή ΕΊΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  


 ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, 
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ 
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ  
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
 ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ 
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.


Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ