Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

1 Μαΐ 2022

“Να πεθαίνεις επειδή δεν υπάρχει το φάρμακό σου;;;..."



Ένα από τα δύο βασικά φάρμακα της θεραπείας είναι το Cortineff.
 Σε περίπτωση μη λήψης του, ο ασθενής παθαίνει σοβαρά υποτασικά επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίζονται ως σοβαρές για τη ζωή παρενέργειες.

Σημαντική έλλειψη καταγράφεται σε φάρμακα σοβαρών ή και πολύ σπανίων παθήσεων, εξαντλώντας τις αντοχές των ασθενών και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι ινσουλίνες, αντιθρομβωτικά, αντικαρκινικά φάρμακα πρώτης ζήτησης, αλλά και πολύ πιο σπάνια και εξειδικευμένα, όπως οι φθοριοκορτιζόνες -με την εμπορική ονομασία Cortineff.

Καταγγελίες που έγιναν στο in από ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Άντισον, μία πολύ σπάνια πάθηση επινεφριδιακής ανεπάρκειας, δείχνουν μία κατάσταση που έχει γίνει ανεξέλεγκτη και δεν εκτιμάται πως θα λυθεί άμεσα

Τι είναι η επινεφριδιακή ανεπάρκεια

Ο οργανισμός παράγει κορτιζόνη, μια ουσία απαραίτητη για τη ζωή μας. Στη νόσο του Άντισον τα επινεφρίδια, δηλαδή οι παραγωγείς της κορτιζόνης, ατροφούν κι έτσι οι πάσχοντες πρέπει να λαμβάνουν ημερήσια δόση φαρμακευτικής κορτιζόνης.

Ένα από τα δύο βασικά φάρμακα της θεραπείας είναι το Cortineff. Σε περίπτωση μη λήψης του, ο ασθενής παθαίνει σοβαρά υποτασικά επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίζονται ως σοβαρές για τη ζωή παρενέργειες.

Το φάρμακο βρίσκεται επισήμως σε έλλειψη από τις αρχές Μαρτίου, ωστόσο υπήρχε ένα απόθεμα στις φαρμακαποθήκες μέχρι περίπου 20 ημέρες πριν. Αποτέλεσμα ήταν οι ασθενείς να διανύουν ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα για να λάβουν την αγωγή τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της 27χρονης Β. που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να βρει το φάρμακό της στην… Κοζάνη!

Αντίστοιχα, η Π. μας λέει:

“Να πεθαίνεις επειδή δεν υπάρχει το φάρμακό σου; Εγώ είμαι από τις περιπτώσεις που παίρνω διπλή δόση από το συγκεκριμένο. Έχω οδηγία από το γιατρό να το μειώσω στο μισό για να μου πάει πιο πολύ καιρό. Ποιος μου εγγυάται όμως εμένα ότι μπορώ να βγάλω την καθημερινότητα με μισή δόση; Μου έδωσε φάρμακα μια κοπέλα που έτυχε να έχει απόθεμα για τον εαυτό της”.

Η λήψη των κορτιζονούχων σκευασμάτων πέρα από τη ζωή των ασθενών, εγγυώνται και την ποιότητά της, αφού η νόσος προκαλεί σοβαρά υποτασικά επεισόδια που πράγματι δεν βοηθούν να “βγει η καθημερινότητα”.

Σιγή ασυρμάτου από τον ΙΦΕΤ

Ούτε οι ασθενείς, ούτε και οι γιατροί, αλλά ούτε και εμείς καταφέραμε να πάρουμε μία απάντηση από τον ΙΦΕΤ. Η επικοινωνία είναι αδύνατη, καθώς κανένας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι το φάρμακο θα έρθει σύντομα στη χώρα.

Στην δική μας περίπτωση, μετά από μεγάλη αναμονή, αρνήθηκαν να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει με τη σοβαρή έλλειψη του φαρμάκου, αφού κανένας από όσους μιλήσαμε δεν θεώρησε πως είναι “αρμόδιος να απαντήσει”.

“Μας έχουν συνδέσει με Κάιρο” λένε τόσο η Β. όσο και η δεύτερη ασθενής. “Δεν έχουμε ενημέρωση από πουθενά”..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
ΠΗΓΗ


ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...
ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΠΙΖΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΝ ΕΟΦ  ΠΟΥ  ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ... ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η "ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ,  ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ", ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΣΤΡΩΝΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ... ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ!

ΚΩΦΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ!! 
ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ - ΠΡΟ  2 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ= ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΦΕΤ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ: «ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» - ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ-και συνεχίζει: «Παρατηρώντας τα “υπόλοιπα αποθήκης” μέσα από το πληροφοριακό σύστημα SoftOne της εταιρίας (π.χ., Kaftrio σύγκριση υπολοίπων 5/11/2021 και 10/11/2021), διαπιστώνεται ότι το απόθεμα φαρμάκων ενδιάμεσα αυξάνεται, συνεχίζονταν οι εισαγωγές των παραλλήλως εξαγόμενων προϊόντων». Στην πράξη, δηλαδή, οι συναλλαγές αυτές προσομοιάζουν περισσότερο με εμπορική δραστηριότητα, που δεν αποτελεί καταστατικό σκοπό της Ι.Φ.Ε.Τ. Α.Ε.. *ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: «Ευρήματα υψηλού κινδύνου» καταγράφει το πόρισμα του ΙΦΕΤ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΙΑΣΗ"  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ" ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΩΝΤΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ -ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ-
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ "ΦΑΡΜΑΚΑ" 


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:





 ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, 
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ 
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ  
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
 ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ 
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.







Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ