Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

6 Ιαν 2023

"Κύμα αποχωρήσεων" στους Δήμους; Νωρίς το σκέφτηκαν!

Διαβάζουμε για "κύμα αποχωρήσεων και εμπλοκή στους δήμους, λόγω της απόφασης του ΣτΕ..."


Νωρίς το σκέφτηκαν, θα πούμε εμείς!


Χρειάστηκε να περάσουν 3μισι χρόνια από την ψήφιση του Νόμου 4623/2019 να αποφασίσει το ΣτΕ την αντισυνταγματικότητα του νόμου "Θεοδωρικάκου", όπως τον λένε, που αποδέχτηκαν όμως και οι διάδοχοι του υπουργοί Πέτσας και Βορίδης, για να αρχίσουν και οι "αντι-δράσεις" από τους δημοτικούς σύμβουλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 


Πολύ βολικό το timing πριν τις εκλογές...


Για την ιστορία λοιπόν...


Ο συγκεκριμένος νόμος 4623/2019 ψηφίστηκε αμέσως ένα μήνα μετά τις εκλογές, ο δεύτερος μετά από αυτόν της σύστασης του "επιτελικού κράτους" ν. 4622/2019 και με τον οποίο συγκεντρώθηκαν όλες οι εξουσίες στον πρωθυπουργό και στις 3 γενικές γραμματείες του.


Δύο σημαντικοί νόμοι με το... καλημέρα -ούτε έτοιμοι να ήταν- που αλλάζουν τον τρόπο διοίκησης της χώρας.


Ο Νόμος "Θεοδωρικάκου" ήρθε ουσιαστικά να αρπάξει και την διοικητική αυτοτέλεια των δήμων, διότι για την αρπαγή της οικονομικής τους αυτοτέλειας είχαν φροντίσει πιο πριν και μάλιστα, δολίως και εντέχνως.


Τι κι αν ο ν. 4623/2019 λοιπόν αντέβαινε δύο άρθρα του συντάγματος (το 52 & 102), αλλά και την Διεθνή συνθήκη του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Αυτονομίας, ότι δηλαδή "οι ΟΤΑ απολαμβάνουν ευρείας αυτονομίας ως προς τις αρμοδιότητες και τους τρόπους άσκησης τους και ως προς τα αναγκαία μέτρα εκπλήρωσης"; 


Με τον συγκεκριμένο νόμο οι δημοτικοί σύμβουλοι χάνουν τον αποφασιστικό τους ρόλο, παρακάμπτονται εντελώς και ο Δήμαρχος μέσω της Οικονομικής Επιτροπής αφού έχει την πλειοψηφία, "αποφασίζει" με συνοπτικές διαδικασίες.


Και τώρα τι μας λέει o κ. Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ; Ότι "...οι διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου μπορεί να είναι ακραίες αλλά ήταν αναγκαίες"!! 


Τι "ανάγκες" ακριβώς εξυπηρετούν όταν καταργούν το αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον θεμέλιο λίθο της δημο-κρατίας και αποκλείουν τον πολίτη από όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα; 


Τις μόνες "ανάγκες" που εξυπηρετούν είναι αυτές της γενικής κυβέρνησης του υδροκέφαλου επιτελικού κράτους που με την σειρά της εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία τελικά είναι αυτή που ασκεί και την οικονομική και την νομισματική πολιτική της χώρας! 


Εδώ να θυμίσουμε ότι οι Δήμαρχοι είχαν δεχτεί με χαρά αυτές τις "αναγκαίες" νομοθετικές πρωτοβουλίες και είχαν βγάλει ανακοίνωση για να στείλουν το 'μήνυμα"τους στο ΣτΕ μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε.


Για όλο το παρασκήνιο πριν βγει η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, τον ρόλο της Κ.Ε.Δ.Ε αλλά και το πώς τελικά οι δήμοι γίνονται υποχείρια της Τράπεζας της Ελλάδος, σας παραπέμπω στα παρακάτω links για να αντιληφθείτε ακριβώς τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες μας λόγω της άγνοιας αλλά και της αδιαφορίας μας για τα κοινά!

(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

(ΒΙΝΤΕΟ) 2ο ΜΕΡΟΣ: Ο ΔΟΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


Έχουν φροντίσει, ώστε εμείς να τρέχουμε συνεχώς πανικόβλητοι, ο καθένας μόνος του, για να τα βγάλουμε πέρα στην καθημερινότητά μας και κάποιοι άλλοι  να παίρνουν τις αποφάσεις για να μας κάνουν τον βίο... αβίωτο και να μας κλέβουν νομιμοφανώς και παντοιοτρόπως.


Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τι ακριβώς συνέβη στον δήμο Θεσσαλονίκης που στις 29/12/2022 και μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, ψήφισε τον προυπολογισμό, εν μέσω αντιδράσεων και καταγγελιών, φορτώνοντας μάλιστα τον Δήμο με νέα δάνεια ύψους 40 εκατομμυρίων! 


ΠΟΙΟΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

Μήπως μας θέλουν τελικά, μόνιμα δανειζόμενους και χρεωμένους, ενώ όλοι οι Δήμοι της χώρας -  και της Κύπρου - έχουν την τεράστια δυνατότητα ΑΤΟΚΗΣ χρηματοδότησης δισεκατομμυρίων εθνικών κληρονομικών κεφαλαίων που τους αναλογούν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας με ό,τι έργα εμείς αποφασίσουμε;


Μήπως γι αυτό και ήταν "αναγκαίες οι ακραίες διατάξεις" του νόμου Θεοδωρικάκου; Για να εξασφαλιστεί η οικονομική μας υποδούλωση στο τραπεζοκομματικό καθεστώς και να μην κάνουμε χρήση των δικών μας κεφαλαίων, ώστε να τους πετάξουμε όλους από πάνω μας ως την τρίχα από το ζυμάρι;


Τι ρόλο έπαιξε η Κ.Ε.Δ.Ε ώστε να μπει στο συρτάρι η πρόταση δόμησης χρηματοδότησης των Δήμων ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων, η οποία δεν φέρνει κανένα βάρος στους Δήμους, αφού δεν απαιτεί εγγυήσεις, εν αντιθέσει με τα δάνεια που συνεχίζουν και μας χρεώνουν και τα οποία μπαίνουν στις ίδιες γνωστές τσέπες, για... έργα που δεν βλέπουμε;


Κρατάμε λοιπόν αυτό που είπε ο κ. Παπαστεργίου ότι η «Η απόφαση του ΣτΕ καθαρογράφτηκε, αλλά αυτό δεν παράγει εκτελεσιμότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη το ΥΠΕΣ να νομοθετήσει και να μας ενημερώσει..."

Με άλλα λόγια, πολύ σύντομα θα δούμε νέο νομικίστικο τερτίπι για να ωραιοποιήσει το προηγούμενο και όσο εμείς γυρνάμε από την άλλη, απηυδισμένοι και αηδιασμένοι από την "πολιτική", χάνουμε την ίδια την ουσία της πολιτικής, που είναι ο ίδιος ο πολίτης, ο οποίος μετέχει στα κοινά, μετέχει στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι, μετέχει στην διοίκηση της χώρας του και η δύναμη των αποφάσεων είναι στα χέρια του.

Και αυτή είναι η πραγματική Δημοκρατία που είναι η ώρα να επανεγκαθιδρυθεί στην χώρα που την γέννησε.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com


Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ