Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

23 Φεβ 2023

(Βίντεο) Εγκληματική συγκάλυψη με... "βελτιώσεις"


Ακόμη μια φορά, η αφορμή της εκπομπής δόθηκε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργού Οικονομικών, στις 20 Φεβρουαρίου αλλά και την δήλωση της κ. Θεώνης Αλαμπάση, ως Ειδική Γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.
Με λίγα λόγια, ο Υπ. Οικονομικών δηλώνει ότι "το ιδιωτικό χρέος έχει μειωθεί... Το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος παρουσιάζει πτωτικές τάσεις  από το 2018..." και έτσι "με τις υπεύθυνες και σοβαρές τακτικές της κυβέρνησης αποφύγαμε την νέα γενιά κόκκινων δανείων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (4738/2020) χάριν στον οποίο, έχουν ρυθμιστεί 28 δις" και καταλήγει με την απαραίτητη συναισθηματική πινελιά για να ολοκληρωθεί το ψέμα... ότι "δεν υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας για ψηφοθηρικούς λόγους..."  

Η κ. Αλαμπάση δε, στο ίδιο  μήκος κύματος ψεύδους και παραπλάνησης δηλώνει ότι "η αναστολή των πλειστηριασμών δεν δίνει μόνιμη λύση..."- και εδώ θα συμφωνήσουμε γιατί ναι, η αναστολή δεν είναι μόνιμη λύση- "για να διατηρήσουν οι πολίτες την περιουσία τους...." και τι προτείνει: "εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών"!!! 

Για να αντιληφθεί κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει, τι δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών, τι είναι ο νόμος της  "δεύτερης ευκαιρίας", όπως μας τον διαφημίζουν τα ΜΜΕ΄, η "μόνιμη λύση" της κ. Αλαμπάση, την οποία "βελτιώνουν" για να μας ...διευκολύνουν περισσότερο και να μην χάσουμε την μεγάλη ευκαιρία, ας μπει σε αυτό το link που ακολουθεί, για να καταλάβει που είναι ο... λάκκος της φάβας... Αν και ο τίτλος το λέει από μόνος του, γιατί η ουσία είναι αλλού...

Σε αυτό το σημείο και πριν αναδείξουμε την ρίζα του προβλήματος, στην οποία θα μας οδηγήσει ο κ. Τζίντζιος, για να την αναγνωρίσουμε ξεκάθαρα με τεκμήρια και αποδείξεις, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο προκάτοχος της κ. Αλαμπάση, ειδικός γραμματέας κ. Κουρμούσης σχετικά με αυτήν την "δεύτερη ευκαιρία" ...


Και τώρα ας μπούμε στην ουσία του θέματος για να αντιληφθούμε και την πραγματική  οριστική και μόνιμη λύση υπέρ όλων μας, ως πολίτες.

   ".... Για να έχουμε ορθή αποτύπωση της πραγματικότητας, θα πρέπει να βάλουμε σε μια υγιή βάση τα λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών... Όταν μας μιλάει για ιδιωτικό χρέος και ότι αυτό είναι 120% του ΑΕΠ,... μιλάμε για πάνω από 245 δις ευρώ ιδιωτικό χρέος... Όταν το 2010, πριν μπούμε στο μνημόνιο, η έκθεση της Black Rock που έλαβε υπόψιν του ο τότε διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος για να μας εντάξουν στα μνημόνια, έλεγε ότι το ιδιωτικό χρέος ήταν 184 δις... Αν αναλογιστούμε από το 2010 και το 2016 το γ' τρίμηνο, οι τράπεζες είχαν κλείσει την κάνουλα δανειοδότησης, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ληξιπρόθεσμες οφειλές, για δάνεια που ήταν πριν το 2010, γιατί από το 2017 και μετά δειλά-δειλά άρχισε η δανειοδότηση, η οποία σύμφωνα με την ΤτΕ τα δάνεια αυτά είναι στο 92% ενήμερα...." μας ξεκαθαρίζει ο κ. Τζίντζιος.



Ποια απόφαση όμως που προέβλεψε από το 2008  την σημερινή κατάσταση φτωχοποίησης μας και του ξεσπιτώματος των Ελλήνων, τι είναι οι "ανώνυμες ομολογίες" των τραπεζών και πώς τις χρησιμοποίησαν προς όφελος τους, μας αναλύει ο κ. Τζίντζιος, θυμίζοντας μας το εξής:

"... Κάναμε 14 ανακεφαλοποιήσεις, με την πρώτη να είναι  με τον νόμο 3723/2008... μετά την ψήφιση αυτής της απόφασης... έχουμε την πρώτη ανακεφαλοποίηση και από εκεί και μετά κάνουν άλλες 13 στο σύνολο, οι τράπεζες πήραν 233 δις..." και καταλήγει: "...Εφόσον αυτά τα δάνεια που πήραν οι τράπεζες, δεν τα αποπλήρωσαν ποτέ... τα απορρόφησε το ΤΧΣ... δεν έγινε καμία κρατικοποίηση των τραπεζών κι αυτές οι εξασφαλίσεις ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο... 
Αυτό σήμερα τελεί υπό μια τεράστια συγκάλυψη, τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο της δικαστικής εξουσίας, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που λέγονται δικηγορικοί σύλλογοι, αλλά και των δημοσιογράφων και καλύπτουν αυτό το τεράστιο γεγονός ότι αυτές οι εξασφαλίσεις θα έπρεπε να μεταφερθούν στο Ελληνικό Δημόσιο... και δεν έχει κανένας δικαίωμα να πουλήσει καμία σύμβαση, η οποία τέθηκε ως εξασφάλιση σε κάποιον servicers, ή funds και σήμερα πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, πλειστηριάζονται περιουσίες... με βάση αυτή την τεράστια συγκάλυψη..."

Συμπέρασμα: "το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος που έχει πτωτικές τάσεις..." όπως μας δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών, ΔΕΝ υπάρχει. γιατί είναι ήδη πληρωμένο από όλους εμάς. Το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών μετετράπηκε σε δημόσιο κατά κεφαλήν εξωτερικό χρέος... αναγνωρίσαμε ένα χρέος δηλαδή περί των 40.000 ακόμα και στα νεογέννητα!!

Αυτό έχει ήδη συμβεί, μπαίνοντας στα μνημόνια, οπότε οι επικοινωνιακές φανφάρες τύπου "δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας", το λιγότερο γελοίες μπορούν να χαρακτηριστούν και απαξιωτικές για την νοημοσύνη μας.

Επομένως και οι "λύσεις" όπως " εξωδικαστικοί μηχανισμοί για ρυθμίσεις οφειλών" οι οποίες όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", όσες και "βελτιώσεις" και να υποστούν, μόνο λύσεις δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε.

Σε αυτό δε το εγκληματικό παιχνίδι της συγκάλυψης συμμετέχουν όλα τα κόμματα και αποκόμματα και δήθεν "πατριωτικά" κινήματα, ή κινήματα τύπου Υπέρβαση που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την απελπισία των Ελλήνων πολιτών για να κάνουν ανακοπές και αναστολές, χωρίς να τους λένε ποια είναι η αλήθεια. Είναι όλοι αυτοί που ζουν παρασιτικά από την δική μας ζωτική ενέργεια.

Μια αλήθεια όμως που ακούστηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου για τα "δανεικά και αγύριστα" των κομμάτων και των ΜΜΕ από τα πιο επίσημα χείλη της υπεύθυνης του εποπτικού τμήματος της ΤτΕ αναφερόμενη στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων κ. Μητσοτάκη: "Αν μιλάμε για δάνεια του 2005... τα πλήρωσε ο Μέτοχος"... ο ελληνικός λαός, εμείς!
Όλοι γνωρίζουν λοιπόν!

" Η μόνη λύση  που θα μπορούσε να προτείνει μια ελληνική κυβέρνηση είναι η εξής: ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, γιατί εγγυήθηκε το σύνολο των πολιτών γι αυτό..." μας λέει χωρίς να μασάει τα λόγια του ο κ. Τζίντζιος και καταλήγει: "...Αν δεν αποφασίσουμε βάσει το δίκαιο και την αλήθεια, θα αναγκαστούμε να ζούμε μέσα στο ψέμα και στο άδικο, είτε μας αρέσει... είτε όχι!... η Δύναμη βρίσκεται στην ένωση μας..."..

Είναι μια τεράστια πληγή που πρέπει να την κλείσουμε όλοι μαζί, συλλογικά... διαφορετικά, θα χαθούμε ένας-ένας... Είναι θέμα γνώσης, επιλογής και απόφασης... τα υπόλοιπα είναι όλα έτοιμα για μια νέα αρχή στην Ελλήνων Πολιτεία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Οπότε... προς τι ο ξεσηκωμός;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ