Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

8 Φεβ 2023

(Βίντεο) "Προεκλογικές "αναπλάσεις" εκατομμυρίων και... οι "δωρεές"

Η Διεθνής Επιτροπή Αξιολόγησης επέλεξε την πρόταση των αρχιτεκτονικών γραφείων David Chipperfield και Αλέξανδρου Ν.Τομπάζη Α.Ε. σύμφωνα με την οποία θα γίνει η προέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της διασύνδεσης του με το ΑΚΡΟΠΟΛ (άλλη πονεμένη ιστορία χρόνων) το οποίο θα λειτουργεί ως Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας.

Ανακοινώθηκε λοιπόν η ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την μελέτη, αλλά το δελτίο τύπου που βγήκε σχετικά, συνοδεύτηκε μόνο με μια φωτογραφία της πρόσοψης του μουσείου και τις υποσχέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού ότι  θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του αρχιτεκτονικού προσχεδίου για το Μουσείο στις 15 Φεβρουαρίου με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο "περί ανάπλασης και επέκτασης του εθνικού αρχαιολογικού μουσείου συζητιέται  από την δεκαετία του 2000. Συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει η κ. Γκιούρα από το 2008, αλλά ακόμα και αν το έργο ξεκινούσε τότε, σήμερα 15 χρόνια μετά, θα είχε ολοκληρωθεί μόνο κατά το 40%-60% και θα χρειάζονταν ακόμα 5-10 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

 Το 2008 το κόστος του έργου ανερχόταν στα 80.000.000 ευρώ και θεωρήθηκε πολύ υψηλό, σήμερα το κόστος του υπολογίζεται στα 300.000.000 και τα κεφάλαια θα αντληθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ΑΝ σήμερα εν έτει 2023 αρχίσει η υλοποίηση του έργου αυτού κι ΑΝ το δούμε ποτέ, θα είναι κατόπιν 30 χρόνων τουλάχιστον!!! 

Και λέμε "Αν" γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αρχιτεκτονικές και γεωτεχνικές μελέτες και μάλιστα χρηματοδοτούμενες τότε από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Όπως και αυτή την φορά, η εκπόνηση της μελέτης χρηματοδοτήθηκε με δωρεά ύψους 650.000 ευρώ από την ΑΜΚΕ "Οικογένεια Λαιμού". 

"... Μιλάμε για μια οικογένεια που ασχολείται επί των πλείστων με τα ναυτιλιακά... πλοία, καράβια, τάνκερ κτλ. Όρισε η Υπουργός Πολιτισμού μια Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία αποτελείται από 7 άτομα, τα 3 από την Οικογένεια Λαιμού - από τον "δωρητή" δηλαδή - και 4 από τον δωρεοδόχο, δηλαδή από το Υπουργείο Πολιτισμού..." μας ενημερώνει η κ. Γκιούρα

Εδώ να επισημάνουμε ότι οι προηγούμενες μελέτες, όπως ισχυρίζονται οι Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων και ο Σύλλογος των Αρχαιολόγων δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και αναρωτιούνται "αν χάθηκαν ή αποκρύπτονται"...!

Και εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα, στα οποία θα απαντήσει η κ. Γκιούρα. 

Δεν είχαμε  ως κράτος δηλαδή, 650.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης; 

Ποιος όμως είναι ο ρόλος του "δωρητή" και πώς συνδέεται με την Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης;

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία; Ποιοι είναι οι όροι που επέβαλαν οι "δωρητές' και τους οποίους δέχτηκε το ΥΠΠΟΑ;

Γιατί προσέφυγαν στο ΣτΕ ο Σύλλογος Αρχαιολόγων και σύλλογοι αρχιτεκτόνων;

" Είναι πολλά τα ατοπήματα στα οποία έχει υποπέσει όχι μόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και γενικότερα οι κυβερνήσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια... Ενώ υπάρχουν στα ταμεία μας πολλά χρήματα τα οποία είναι για όλο το Έθνος των Ελλήνων για να συμβούν 49.000 έργα, αυτοί προτιμούν να αποτείνονται σε ξένους φορείς... δηλαδή  να πάρουν από το ΕΣΠΑ, να πάρουν από την Ε.Ε, από οπουδήποτε αλλού, αρκεί να χρωστάμε... δεν θέλουν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των Ελλήνων..." μας δηλώνει η κ. Γκιούρα και συνεχίζει: "...Αν δούμε και ανατρέξουμε λίγο στο πολύ κοντινό παρελθόν, θα δούμε ότι εμπλέκονται μέσα στο Υπουργείο Πολιτισμού με δωρεές, το Ίδρυμα Νιάρχου, το Ίδρυμα Ωνάσης κτλ.. όλοι αυτοί με τον μανδύα του δωρητή δίνουν τα χρήματά τους, παίζεται το πάρτυ των εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε μαύρες σακούλες, κάτω από τραπέζια με συμφωνίες και χειραψίες χωρίς ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει... αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά, κάνουν ξέπλυμα του χρήματος και γι αυτό δεν αφήνουν αυτές τις θέσεις κι αυτές τις καρέκλες και έχουν γατζωθεί από εκεί και δεν θέλουν να αφήσουν, ούτε την ασυλία, ούτε το βουλευτικό τους αξίωμα... και στο μέλλον, αυτοί οι "δωρητές" να γίνονται "ευεργέτες".. όπως είδαμε τόσα χρόνια τους ευεργέτες που μας έχουν πλασάρει..."

Μήπως τελικά, οι "δωρητές" κάνουν αυτή την μικρή χορηγία για να εισπράξουν τα κονδύλια εκατομμυρίων και να χρεώσουν τον ελληνικό λαό για ένα έργο που είναι αμφίβολο αν ποτέ υλοποιηθεί; 


Δείτε ολόκληρη την εκπομπη: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η κ. Γκιούρα δηλώνει ξεκάθαρα: "...Μας σερβίρουν φανφάρες, μας υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες και  να είσαστε σίγουροι ότι μετά από 10 χρόνια, να το θυμάστε... η εκπομπή μας είναι καταγεγραμμένη... Μετά από 10 χρόνια θα ξαναχρησιμοποιήσουν το ίδιο έργο... γιατί ο Έλληνας ξεχνάει... ο άνθρωπος ξεχνάει.. και θα μας το σερβίρουν πάλι ως ένα ξαναζεσταμένο φαγητό... Αυτή την φορά ο 'Ελληνας πολίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι πραγματικοί απατεώνες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα...

Ο Πολιτικός Φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις" έχει καταθέσει όλες τις αποδείξεις και όλα τα στοιχεία, μαζί με τις προγραμματικές δηλώσεις, την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του στον Άρειο Πάγο, με τις Αξίες, τις Αρχές και τους Νόμους που θα διοικηθεί πραγματικά η Ελλήνων Πολιτεία... η Ελλήνων Συνέλευσις έχει δηλώσει τους πόρους και τις πηγές από όπου θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια να γίνουν όλα αυτά τα έργα και πραγματικά είναι αστείο να βλέπουμε μια κυβέρνηση να πηγαίνει δεξιά-αριστερά και να μαζεύει δωρεές από την στιγμή που υπάρχει τόσος μεγάλος πλούτος για να συμβούν όλα αυτά τα έργα...".

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που πρέπει άμεσα να επιλυθούν μας παρουσιάζει η κ. Γκιούρα και θα συμφωνήσουμε μαζί της ότι  το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε διαφήμιση διαφήμιση. Διαθέτει ένα τεράστιο ανεκτίμητο πλούτο θεατό και αθέατο που πρέπει να βγει στο φως για χάριν όλης της ανθρωπότητας.

 " ... Θα πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες και όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη να δώσουν μεγάλη βάση στον πολιτισμό μας, μας λέει  η κ. Γκιούρα, "...αν δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτεία, ούτε πολίτης... γιατί ο Πολιτισμός είναι αυτός ο οποίος δημιουργείται από τον Πολίτη μέσα στην Πολιτεία.. διαγράφεται για όλη την ιστορία της ανθρωπότητας και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο ο Ελληνικός... ο Ελλάνιος Πολιτισμός..."

  Το θέμα έχει συνέχεια, καθώς αναμένουμε την παρουσίαση του προσχεδίου στις 15 Φεβρουαρίου με την παρουσία του πρωθυπουργού... 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ