Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

19 Νοε 2021

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ "ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ"- ΣΙΩΠΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σκάνδαλα ΚΕΕΛΠΝΟ: δίκη επ’ ακροατηρίου ζητά η εισαγγελέας

Αντα Ψαρρά


Προτείνει την παραπομπή των τεσσάρων κατηγορουμένων και για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, αναφέροντας ότι προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής».

Δεδομένου ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα κατάντησε να είναι η «αξιοκρατία Μητσοτάκη», δεν παύει, ωστόσο, να εντυπωσιάζει η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον. 

Με απόλυτη σιωπή και με κατηγορούμενους για κακουργήματα να παραμένουν -και μάλιστα αναβαθμισμένοι- στις θέσεις τους υποδέχτηκαν η κυβέρνηση και τα μιντιακά παπαγαλάκια της τη δεύτερη εισαγγελική πρόταση για τα «γνώριμα» στελέχη του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή είναι μία μόνο από τις πολυάριθμες δικογραφίες και τα πορίσματα που αφορούν την «off shore του δημοσίου και των ρουσφετιών», όπως είχε χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ολοκληρώνοντας την πρότασή της στην πρώτη δίκη για το ξέφρενο «πάρτι» σπατάλης και αδιαφάνειας.

Ας σημειωθεί ότι για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν διαβιβαστεί από το 2018 ώς το 2021 στην Εισαγγελία 45 ολοκληρωμένα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Τα δε πορίσματα που αφορούν τις παράνομες προσλήψεις βρίσκονταν στα χέρια του ανακριτή, ήδη από το 2018.

«Αμετανόητοι»

«Καταχράστηκαν την εξουσία τους, διαθέτοντας την ξένη περιουσία», αναφέρει η εισαγγελέας, προτείνοντας την παραπομπή των κατηγορουμένων και για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. 

Σύμφωνα με την πρόταση, οι εμπλεκόμενοι ήταν αμετανόητοι μέχρι το τέλος. Αφού ικανοποίησαν τα πολιτικά ρουσφέτια των προσλήψεων, στη συνέχεια προσπάθησαν να «συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν προσκόμματα στην έρευνα» με «ψευδείς ισχυρισμούς και βεβαιώσεις». Κατηγορούνται: ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Παπαδημητρίου, ο Σ. Πουλής, στενός φίλος του Αδωνη Γεωργιάδη, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. και διορισμένος πρόσφατα ως διευθύνων σύμβουλος στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Φυλής, η σύζυγός του και συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, και η Αικ. Πολύζου, πρώην οικονομική διευθύντρια και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (που τελεί υπό την εποπτεία του Αδ. Γεωργιάδη).

Η εφημερίδα «DOCUMENTO» έφερε στο φως τη νέα εισαγγελική πρόταση παραπομπής για άλλους 74 παράνομους διορισμούς διοικητικών υπαλλήλων. 
Προσλήψεις που έγιναν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τα γνωστά πολιτικά και ιδιωτικά ραβασάκια, και που ζημίωσαν με 1,3 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, εν μέσω κρίσης και μνημονίων. 

Μάλιστα, στο πολυσέλιδο πόρισμα των επιθεωρητών του καταργημένου θεσμού του ΓΕΔΔ υπάρχουν όλα αυτά τα ραβασάκια συνημμένα. 
Και αυτές οι προσλήψεις, όπως και οι προηγούμενες, έγιναν από το 2011 ώς το 2014, χωρίς να τηρηθούν τα όσα όριζε η σχετική νομοθεσία και ο εσωτερικός κανονισμός του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη και με μόνη την έγκριση του τότε διευθυντή Θ. Παπαδημητρίου.

Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί ανάλογη εισαγγελική πρόταση για τους παράνομους διορισμούς 22 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με την οποία ζητείται η παραπομπή των ίδιων τεσσάρων ατόμων και η οποία εκκρεμεί επίσης στο Δικαστικό Συμβούλιο. (ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΥΠΟΥΡΓΟ" ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΟΥΣ 13 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 22 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...)

 Η τωρινή εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο Συμβούλιο δεν αφήνει περιθώρια μη παραπομπής, δεδομένου ότι αναφέρει πως «με τα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων, υπό την έννοια ότι αφενός πιθανολογήθηκε σπουδαίως η ενοχή τους και αφετέρου από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προκύπτει με βεβαιότητα ότι το δικαστήριο θα πρέπει να επιληφθεί και να υποβάλει στον έλεγχο της επ’ ακροατηρίου διαδικασίας τα πραγματικά περιστατικά στα οποία στηρίζονται οι ενδείξεις (παραθέτει σχετική απόφαση Αρείου Πάγου)».

Πλήρη στοιχεία

Τέτοια σαφέστατη φρασεολογία περί βεβαιότητας δεν είναι κάτι που συναντάται συχνά σε εισαγγελικές προτάσεις. 
Γίνεται φανερό ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε με επίπονες προσπάθειες και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες από το μικτό κλιμάκιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου, υπό τον καταργημένο πλέον θεσμό του ΓΕΔΔ, κατόπιν παραγγελίας της επίσης καταργημένης Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ήταν πλήρες. 

Κι αυτό παρ’ ότι σε όλη τη διάρκεια των ελέγχων οι επιθεωρητές εκφοβίζονταν με μηνύσεις και απειλές από τους «κύκλους» των κατηγορουμένων, ενώ η εσκεμμένη προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων έπεσε στο κενό. (ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ... "ΚΥΚΛΟΙ";;

Η εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» των πράξεων που δοκίμασαν να κάνουν οι κατηγορούμενοι δεν ευοδώθηκε -αναφέρεται εκτενώς η εισαγγελέας σ’ αυτό- και οι επιθεωρητές, ακολουθώντας τη ροή του χρήματος, τελικά την ανακάλυψαν με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. 

Για τις προσπάθειες αυτές των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί και δίωξη για σύσταση και συμμορία, που όμως, ως πλημμέλημα, παραγράφηκε, εφόσον η υπόθεση παρέμεινε από το 2018 και για μεγάλο διάστημα στα χέρια του ανακριτή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



 


"ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ" ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ "ΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑ "ΥΠΟΥΡΓΟ"!!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ... "ΦΙΛΙΕΣ" ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΑΛΑΝΕ!
O "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ" ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΥΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ  ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ... 
ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ; ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΤΑΜΕΙΟ";;; 
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ...
ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, 
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ 
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ  
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
 ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ 
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.






















Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ