Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

13 Σεπ 2022

Με "καρφιά"... δεν θα σωθεί κανείς!

 

«Καρφί» Επιμελητηρίου Αθηνών κατά Μητσοτάκη: «Πρώτη φορά σε ΔΕΘ δεν ακούστηκαν μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων»

Για πρώτη φορά σε ΔΕΘ δεν ακούστηκαν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου:

Από το περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους πιο ευάλωτους.

Κάθε παρέμβαση που στοχεύει στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών είναι οπωσδήποτε θετική. Δημιουργεί ελπίδα για μία βελτίωση της εικόνας της αγοράς και αυτό γιατί εκτιμούμε ότι ένα μέρος της ενίσχυσης προς τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, γενικότερα προς τα φτωχότερα νοικοκυριά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση της κατανάλωσης.

Στον αντίποδα όμως, υπάρχει έντονος προβληματισμός των μικρομεσαίων καθώς για πρώτη φορά σε ΔΕΘ δεν ακούστηκαν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη τους. Δεν είδαμε δηλαδή να εφαρμόζεται στην πράξη η δέσμευση που είχε δώσει η κυβέρνηση, τόσο προεκλογικά όσο και αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης.

Περιμέναμε παρεμβάσεις ενεργειακής υποστήριξης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να παραμείνουν σε λειτουργία. Μία συνολική ρύθμιση για τις οφειλές που διαρκώς αυξάνονται εξαιτίας της ακρίβειας και του περιορισμού της κατανάλωσης. 
Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενός μνημονιακού μέτρου που λειτουργεί ως «χαράτσι» για τους επαγγελματίες. Γενικότερα δεν ακούσαμε μέτρα που έχουν ως στόχευση τη διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πρώτο χρόνο και την ανάπτυξη τους σε δεύτερο.

Εφόσον δεν ληφθούν -έστω και τώρα- αποφάσεις για πιο γενναίες παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσουν προοπτικές βιωσιμότητας χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι για αυτές απλώς δύσκολος αλλά ο τελευταίος που θα λειτουργήσουν.
 Και αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους τους επιχειρηματίες αλλά όλη την κοινωνία καθώς θα πληγεί η απασχόληση αλλά και η πορεία των δημοσίων εσόδων.



Τι περιμένει το Επιμελητήριο Αθηνών;;;

Τι δεν κατάλαβε από τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης του κάτι μήνες νωρίτερα που δήλωσε ότι: "μόλις 40.000 επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν δάνεια...";;;
Δεν πέταξε το "μπαλάκι" στο Υπουργείο Οικονομικών στο αίτημα του ΕΕΑ και των μικρομεσαίων για αύξηση των δόσεων από τα χρέη που συσσωρεύτηκαν από την... "πανδημία";

Δεν άκουσε τον ίδιον αδιευκρίνιστο Υπουργό να δηλώνει ευθαρσώς ότι "οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν πρόσβαση στον δανεισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να συγχωνευτούν με μεγάλες εταιρίες, οι οποίες βεβαίως θα έχουν και φοροαπαλλαγή και μάλιστα της τάξεως και 50%"...;;;

Αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις που απασχολούν 2-3 άτομα προσωπικό φτάνουν τα 2000.000 τότε, τι πρόκειται να συμβεί στις υπόλοιπες από τις 40.000 που ... πληρούν τα κριτήρια;

Αν αυτό δεν σημαίνει ότι το σχέδιο είναι  να αφεθούν στην... "τύχη" τους και όποιος αντέξει...τότε τι είναι;;; Και δεν θα αντέξει κανείς, αν τους αφήσουμε να συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν!

Προφανώς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων των ξένων εταιρικών συμφερόντων, δεν ενδιαφέρεται καν αν τις ανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών, τις εγγυηθήκαμε και τις πληρώνουμε όλοι μαζί, μέσω της υπερφορολόγησης μας, χωρίς να δούμε ούτε ένα σεντ να πέφτει στην πραγματική οικονομία, δηλαδή στις τσέπες μας... 
Και μπορεί έτσι... χαλαρά και με την περίσσεια έπαρση και την απύθμενη ανοησία που τον κατέχει, ο Υπουργός(!!!) να αποκλείει Έλληνες πολίτες από την χρηματοδότηση για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους!!!

Όταν βεβαίως, ούτε είχαμε, ούτε έχουμε ανάγκη από "δανεικά", τουτέστιν, δάνεια που εγγυόμαστε πάλι εμείς, που θα τα πάρουν οι τράπεζες και οι θυγατρικές τους για να κάνουν όλο το παιχνίδι, κατά τα δικά τους συμφέροντα και θα μας αφήσουν πάλι τα χρέη τους στις πλάτες μας! 

Κι όλα αυτά.... 
Όταν υπάρχουν εγκεκριμένα και πιστοποιημένα συνολικά 8,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ. 

Όλο το πολιτικό κατεστημένο όμως έχει ταχθεί υπέρ των τραπεζών και των ιδιωτικών συμφερόντων δεν θα σταματήσουν να αφαιμάζουν τον πλούτο μας μέχρι να τους σταματήσουμε!!!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!! 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ!!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

Εσείς, εκεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών ... να υποθέσουμε ότι δεν έχετε πάρει είδηση τι συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια που το διαδίκτυο βρίθει αποδεικτικών στοιχείων...!!! 
Με "καρφιά" δεν θα σωθεί κανείς! 
Μπορείτε να βγείτε να πείτε την αλήθεια στους μικρομεσαίους που αγωνιούν, να σταματήσετε τον όλεθρο που στοχευμένα θέλουν να φέρουν!! 
Είναι η ώρα που θα πρέπει όλοι να πάρουμε θέση...
Χρειαζόμαστε ένα πραγματικό Εθνικό σχέδιο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας και είμαστε εδώ για να το εκτελέσουμε...
ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ  
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
 ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ 
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ 
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.





Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ