Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

25 Ιουλ 2020

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ "ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!


ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΤΗΣ "ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ "ΨΥΧΙΚΑ" ΑΣΘΕΝΕΙΣ;;

ΑΣ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Οι ναρκισσιστές και οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανό να αρνούνται να φορούν μάσκες, λέει νέα έρευνα."- ΠΟΣΟ ΔΟΛΙΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ Η  ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Δύο πρόσφατες μελέτες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας και των αντιδράσεων σε περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοροναϊού COVID-19.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν τα λεγόμενα γνωρίσματα της "Dark Triad" (Σκοτεινή τριάδα) - ναρκισσισμός, ψυχοπάθεια και μακιαβελισμός - ήταν λιγότερο πιθανό να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς, ή να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας. 

Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν επίσης τον μικρό ρόλο που έχουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας στη συνολική απάντηση σε πανδημικούς περιορισμούς, όπως οι εντολές μάσκας προσώπου και οι απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης.

Και οι δύο μελέτες, οι οποίες, σε συνδυασμό, παρακολούθησαν περισσότερα από χίλια άτομα στην Πολωνία, δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences.
Στην «Προσαρμοστική και ακατάλληλη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19: Ο ρόλος των χαρακτηριστικών της Σκοτεινής Τριάδας, ο συλλογικός ναρκισσισμός και οι πεποιθήσεις για την υγεία», ερευνητές Bartłomiej Nowaka και Paweł Brzóskaa του Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών SWPS στην Πολωνία, μαζί με συγγραφείς σε άλλα πανεπιστήμια, πραγματοποίησαν έρευνα για 755 άτομα ηλικίας 18 έως 78 ετών το δεύτερο μισό του Μαρτίου - κατά την τρίτη και τέταρτη εβδομάδα κυβερνητικών περιορισμών πανδημίας.

Η μελέτη χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό υπαρχόντων διαγνωστικών εργαλείων για την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του Dark Triad και μια «ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» που τροποποιήθηκε για να αξιολογήσει τις αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με τη σοβαρότητα και την ευαισθησία τους στο COVID-19.

Τέλος, οι ερευνητές έκαναν ερωτήσεις για να προσδιορίσουν πόσο πιθανό ήταν οι συμμετέχοντες (σε κλίμακα 1 έως 4, από "σίγουρα όχι" σε "σίγουρα ναι") να συμμετάσχουν τόσο σε προληπτικά μέτρα όπως η συχνή απολύμανση των χεριών όσο και σε μέτρα συσσώρευσης όπως η αποθήκευση τροφίμων.

Οι ερωτηθέντες που επιδεικνύουν τα λεγόμενα χαρακτηριστικά Dark Triad - λόγω των κακόηθων (ή "σκοτεινών") ιδιοτήτων τους συσχετίζονται με περισσότερο με το έγκλημα, λιγότερη συμπόνια και επικίνδυνες ηγετικές ιδιότητες - ήταν πιο πιθανό να συνωστίζονται και λιγότερο πιθανό να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Τα άτομα με χαρακτηριστικά Dark Triad συχνά πίστευαν ότι ήταν πολύ ευαίσθητα στον ιό, ενώ πίστευαν επίσης λιγότερο στην επίπτωση των δικών τους ενεργειών, ποιότητες που «εξήγησαν εν μέρει» την απροθυμία τους να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως και για το συχνό πλύσιμο των χεριών και τον περιορισμό των μη απαραίτητων εξόδων από το σπίτι.

"Οι συμμετέχοντες που ήταν υψηλότεροι στα χαρακτηριστικά της Dark Triad φάνηκαν να ασχολούνται με αρνητικές πτυχές της πρόληψης και να μην λαμβάνουν υπόψη τα οφέλη αυτής", έγραψαν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα αντιστοιχούν σε προηγούμενες έρευνες σε άτομα με χαρακτηριστικά προσωπικότητας Dark Triad, τα οποία τείνουν να είναι πιο παρορμητικά, κοντόφθαλμα, ανταγωνιστικά και ριψοκίνδυνα.

Τα χαρακτηριστικά Dark Triad έχουν συνδεθεί ακόμη και με κακές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου προσδόκιμου ζωής.

Εντολή μάσκας προσώπου Οι τουρίστες στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο τον Ιούλιο συμμορφώθηκαν με εντολή μάσκας προσώπου με σκοπό να αποτρέψουν την εξάπλωση του COVID-19. Φωτογραφία από τον RICARDO ARDUENGO / AFP μέσω Getty Images

Το έγγραφο "Ποιος συμμορφώνεται με τους περιορισμούς για τη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19;: Προσωπικότητα και αντιλήψεις για την κατάσταση του COVID-19", που γράφτηκε από τον Marcin Zajenkowski του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και τρεις άλλους ερευνητές - δημοσιεύθηκε επίσης στο “Προσωπικότητα και Ατομικές διαφορές" τον Ιούνιο - βρήκαν παρόμοιους συσχετισμούς μεταξύ μεμονωμένων διαφορών προσωπικότητας και της συμμόρφωσης με τους περιορισμούς πανδημίας.

Αναλύοντας τις απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τον Απρίλιο ("το ύψος των περιορισμών στην Πολωνία"), από 263 άτομα από την Πολωνία μεταξύ 18 και 80 ετών, η μελέτη εξέτασε τόσο τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όσο και τις διαφορές στις ατομικές αντιλήψεις για την πανδημία.

Οι συμμετέχοντες, κανένας από τους οποίους δεν είχε μολυνθεί με κοροναϊό, μετρήθηκαν τόσο για τα χαρακτηριστικά της Dark Triad όσο και για τα "Big Five" - ​εξωστρέφεια, καλή προαίρεση, πνευματική διαθεσιμότητα, ευσυνειδησία ​και νευρωτισμός.

Μετρήθηκαν επίσης οι ατομικές αντιλήψεις για την πανδημία COVID-19, χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον διαγνωστικό πλαίσιο που περιγράφει τους ανθρώπους, πώς αντιλαμβάνονται οι καταστάσεις σε οκτώ διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων του καθήκοντος, της ανάγκης για διάνοια, της δυνατότητας ζευγαρώματος, της ευκαιρίας για εξαπάτηση ή κοινωνικότητας, την παρουσία του αντιξοότητας και των θετικών ή αρνητικών διαστάσεων της κατάστασης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συμμόρφωση με τα προληπτικά μέτρα συσχετίστηκε με τον χαμηλότερο μακιαβελισμό, την ψυχοπάθεια και τον ναρκισσισμό, με τα χαρακτηριστικά Dark Triad  γενικά  καταμετρώντας να παρουσιάζουν μια ελαφρώς υψηλότερη διακύμανση μεταξύ των ατόμων από τις μετρήσεις χαρακτηριστικών της προσωπικότητας Big Five.

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ατομικές αντιλήψεις για την κατάσταση πανδημίας του κορανοϊού αντιπροσώπευαν τη μεγαλύτερη διακύμανση.

Χρησιμοποιώντας ορισμένες στατιστικές μεθόδους, τα ατομικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας έγιναν σχεδόν αμελητέα, στη μέτρηση των αποκρίσεων, ενώ η αντίληψη για την κατάσταση προέβλεπε ουσιαστικά την πιθανότητα συμμόρφωσης με περιορισμούς, όπως οι μάσκες προσώπου και οι εντολές κοινωνικής απόστασης. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, αυτό υποδηλώνει ότι "το COVID-19 χρησίμευσε ως« ισχυρή κατάσταση », οδηγώντας στην συμμόρφωση περισσότερο από τον ρόλο της προσωπικότητας."

Έτσι, ενώ και οι δύο μελέτες επικυρώνουν συμπεράσματα από τα χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τριάδας - όπως η υπόθεση ότι ο Μακιαβελισμός και ο κυνισμός που αναζητά την εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη κυβερνητικών περιορισμών κοροναϊού ως πρόκληση λόγω της ψευδαίσθηση του ατόμου για την εξουσίας- τα ευρήματα που παρουσιάζονται στο "Ποιος συμμορφώνεται με τους περιορισμούς για τη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19; " προτείνει ότι η ατομική κατανόηση της πανδημικής πραγματικότητας των ανθρώπων είναι πιο σημαντική από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που ήδη διαθέτουν.

"Γενικά, διαπιστώσαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν την κατάσταση εξηγούσε μεγαλύτερη διαφορά ως προς τη συμμόρφωση από τα χαρακτηριστικά των Big Five παρά των χαρακτηριστικών Dark Triad", έγραψαν ο Zajenkowski και οι συν-συγγραφείς του, συζητώντας τα αποτελέσματά τους.

«Αυτό το εύρημα υποστηρίζει την« ισχυρή υπόθεση” σύμφωνα με την οποία τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας έχουν λιγότερο χώρο για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη συμπεριφορών, όταν οι ενδείξεις υπερτερούν των τάσεων της διάθεσης."

Έτσι, ενώ η μελέτη διαπίστωσε ότι «το να είσαι ανταγωνιστικός, να νοιάζεσαι λίγο για τους άλλους και ο κυνισμός για την αναζήτηση της εξουσίας  μπορεί να δημιουργήσει μια« τέλεια καταιγίδα »των διαθέσεων που οδηγούν σε απροθυμία συμμόρφωσης με μαχητικό τρόπο», οι ερευνητές συμφώνησαν ότι τα ατομικά χαρακτηριστικά μπορούν να εξηγήσουν μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής διακύμανσης των απαντήσεων των ανθρώπων στα περιοριστικά μέτρα πανδημίας.

«Ίσως οι άλλες ατομικές διαφορές μπορεί να είναι πιο σημαντικές», έγραψαν οι ερευνητές σε μια συνεδρίαση που συζητούσε τους περιορισμούς των συμπερασμάτων τους.

"Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν ως προς το εκπαιδευτικό υπόβαθρο και τις γενικές ιατρικές γνώσεις τους, τις προτιμήσεις κινδύνου, ή μπορεί απλώς να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την προθυμία τους να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς.

Επιπλέον, κοινωνικές αξίες, θεμελιώδη κίνητρα, και οι ηθικές βάσεις μπορεί να αξίζει να εξεταστούν σε μεταγενέστερη έρευνα για να κατανοήσουμε τα πρότυπα συμμόρφωσης. (" ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ" ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ  ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ;;)
Οι συγγραφείς και των δύο εγγράφων φαίνεται να συμφωνούν με τους περιορισμούς της εξέτασης των χαρακτηριστικών της Dark Triad στην εξήγηση των απαντήσεων στα μέτρα COVID-19.

"Η λεγόμενη σκοτεινή προσωπικότητα δεν είναι τόσο προβληματική απέναντι στην πανδημία όσο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς.

Το πιο σημαντικό είναι αυτό που σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι για τον κορονοϊό και για τη λήψη προληπτικών μέτρων", η Magdalena Zemojtel-Piotrowska, συν-συγγραφέας του " Προσαρμοστική και κακή προσαρμογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ", δήλωσε στο PsyPost.
Ενώ οι ψυχοπαθείς και οι ναρκισσιστές ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς του κορωνοϊού, τα στοιχεία δεν υποδηλώνουν ότι οι διαταραχές της προσωπικότητας ευθύνονται για αποτυχίες κοινωνικής απόστασης και ακύρωση της εντολής για την μάσκα.

ΠΗΓΗ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ COVID-19.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΤΑΜΠΕΛΕΣ" ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ" ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΑΝΤΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ,

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ "ΨΥΧΙΚΑ" ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ,

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣTO ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ "DARK TRIAD", ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ!

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ  ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ! ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΣΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ;;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ COVID-19 ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ COVID-19.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ .... ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ή ΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ;

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΝΑΡΚΙΣΣΟΙ, ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΣΤΕΣ, ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ- ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ;

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΟΙ "ΛΟΓΙΚΟΙ" ΚΑΙ "ΥΓΙΕΙΣ" ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ "ΑΠΕΙΛΗ" ΤΟΥ COVID-19, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ";

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ.. "ΕΥΡΗΜΑ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ "ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ" ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ... "ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ"!!!

- ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ COVID-19 KAI ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ COVID-19 ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ;;;

ΟΤΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ", ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ: "Η λεγόμενη σκοτεινή προσωπικότητα δεν είναι τόσο προβληματική απέναντι στην πανδημία όσο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς".

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΟΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΣΕ ΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ... ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο Π.Ο.Υ;; Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ;

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ,  ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΕΙΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ "ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ" ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ... "ΕΙΔΙΚΟΥ" ΣΥΨΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ, ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ!!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

ΣΧΕΔΙΟ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ!



ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β'ΑΘΗΝΩΝ ΔΥΤ. ΤΟΜΕΑΣ
egkika.yp.voul.b.athinwn.dyt.tomeas@gmail.com
τηλ. 6942661223













 

 

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ