Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

28 Νοε 2020

(Βίντεο) "Πολιτικό κόστος" σημαίνει ότι o "λογαριασμός" έρχεται πάντα στον Πολίτη!

 

Η κ. Γκίκα Ελένη Υπ. Βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Β'Αθηνών δυτ. τομέα στο ΟΡΦΕΑΣ WEB TV και στην εκπομπή "ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ε.ΣΥ;"με τον Νίκο Παπουτσή 23-11-2020

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ή «PROMOTION»; ΜΕΡΟΣ 1ο

Σε αυτό το 1ο Μέρος της εκπομπής η κ. Γκίκα σχολιάζει την επικαιρότητα και αναλύει σχετικά:

  •  με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για "ψεκασμένους" πολίτες και για το "αδιαμφισβήτητο της επιστήμης", 
  • για τον ρόλο των ΜΜΕ, την τρομοκρατία που ασκούν και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία των πολιτών, 
  • καθώς και για το "πολιτικό κόστος" που όλες οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν χωρίς ποτέ όμως να πληρώνουν.

-Νίκος Παπουτσής: Είναι πάρα πολλά αυτά που συμβαίνουν  και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Τα νέα που αλλάζει το ένα το άλλο, ουσιαστικά έχουν μια κοινή γραμμή

Αν μπορέσουμε να συνδέσουμε λίγο το τοπίο, θα δούμε ότι όλα λίγο-πολύ συνεργάζονται ή κάπου βρίσκονται  μεταξύ τους.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση, είναι μια δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είπε "να αφήσουμε απέξω τους επιστήμονες" και αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη για ο,τιδήποτε!

Μας κοινοποιεί, κάτι το οποίο δεν στέκει. Μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά σαφώς δεν ξέρουμε, αν παίρνει και τις αποφάσεις. 

Και φάνηκε να λέει άσχημα πράγματα για πολίτες, οι οποίοι δεν συμφωνούν, για ένα μεγάλο ποσοστό ακόμα και ψηφοφόρων του, που έχουν  κάποιες ενστάσεις για όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Τους είπε «ψεκασμένους» και είπε επίσης: «Να μην  πριονίζουμε το κλαράκι που καθόμαστε, γιατί αυτό κινδυνεύει να πέσει» και κινδυνολογία λοιπόν και λεονταρισμοί  και μία σύγχυση.

Ε.ΓΚΙΚΑ: Μου δίνετε "τροφή" κ. Παπουτσή, γιατί πρέπει να κοιτάμε πίσω από τις λέξεις σε κάθε τους φράση. 

Με μια πρώτη ματιά, πραγματικά δεν έχω ξανακούσει τόσα χρόνια η επιστήμη να χρειάζεται προστασία και promotion

Εγώ γνωρίζω  ότι η επιστήμη στηρίζεται στις αποδείξεις κι ό,τι στηρίζεται στις αποδείξεις και είναι το ορθό, το σωστό, το υπαρκτό, γίνεται σεβαστό από όλους τους ανθρώπους, όσους έχουν νόηση και αντιλαμβάνονται, τι συμβαίνει.

Ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας είπε ότι μαζί με τον περιορισμό στην κίνηση μας, να έχουμε κι ένα περιορισμό σκέψης. 

Να μην σκεφτόμαστε, πόσο μάλλον να τολμήσουμε να εκφέρουμε άποψη ή αμφισβήτηση  να έχουμε δηλαδή κριτική σκέψη  σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν. 

Κι ανοίγει τις «φτερούγες» του ως ο απόλυτος  «αρχι-πατέρας» να βάλει από κάτω την "επιστήμη", δηλαδή τους ειδικούς της επιλογής του. 

Γιατί ουσιαστικά, όπως προβάλλονται  μέσα από τα ΜΜΕ, είναι η επιστήμη της επιλογής της κυβέρνησης κι  άλλων κυβερνήσεων, γιατί δεν είναι καινούργια τα πρόσωπα.

Παρόλα αυτά, βλέπουμε εδώ ότι από την μία υπάρχει μια ευθύνη  σε εμάς ως πολίτες, γιατί ως πολίτες έχουμε χάσει την λογική μας,  αλλά και τόσα χρόνια αφήσαμε όλους αυτούς που διαχειρίζονται την ζωή μας, την οικονομία, την χώρα μας, να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας έχουν θέση υπηκόου, που θα πρέπει να πειστούμε στα λόγια τους και δεν αντέχουν καμία κριτική σκέψη.

Γιατί, αν μη τι άλλο, ειδικά η επιστήμη αντέχει και ερωτήσεις και σκέψεις  και αμφισβητήσεις, γιατί πολύ απλά μπορεί να τα αποδείξει όλα.

Έτσι λοιπόν  σε αυτό το κενό της άγνοιας, που μεθοδευμένα φτάσαμε μέχρι εδώ, από μια Παιδεία ανύπαρκτη  και με ένα «εκπαιδευτικό σύστημα» που έχει αποτέλεσμα να κλέψει  την όρεξη των παιδιών μας για μάθηση, να δολοφονήσει την κριτική σκέψη ώστε αύριο  να μην βγει στην κοινωνία πολίτης ενεργός, ενημερωμένος  που να γνωρίζει, πώς λειτουργεί η Πολιτεία του και οι μηχανισμοί της και να μην γνωρίζει για τον ίδιο του τον οργανισμό.

Σε αυτό το Αντιαξιακό περιβάλλον που ζούμε που δεν υπάρχει καμία Ισότητα, καμία Αρετή, υπάρχει το κενό που μπαίνουν όλοι αυτοί οι "ειδήμονες", οι ειδικοί, οι αυθεντίες  μέσα από τα ΜΜΕ που κάνουν συγκεκριμένες επιλογές για να γίνουν γνωστοί και να καθιερωθούν  στις συνειδήσεις των ανθρώπων ως "αυθεντίες"!

Και τελικά, φτάσαμε στην ίδια μας την χώρα να μας λένε από τις τηλεοράσεις πως,

ούτε για οικονομία μπορούμε να συζητάμε, γιατί δεν είμαστε "ειδικοί οικονομολόγοι", 

ούτε για τα εθνικά μας θέματα μπορούμε να μιλάμε γιατί δεν είμαστε "ειδικοί διεθνολόγοι", 

ούτε φυσικά για την υγεία μπορούμε να μιλάμε, γιατί δεν γνωρίζουμε εμείς τι μας συμβαίνει και θέλουμε όλους αυτούς τους "γιατρούς" και τους "ειδικούς", οι οποίοι τώρα, όπως βλέπουμε είναι και στο απυρόβλητο δια στόματος του πρωθυπουργού. 

Τα ΜΜΕ παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, γιατί όπως είπατε, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους συμπολίτες μας που αμφισβητούν και τους  έβαλε σε ένα καζάνι. Δεν είπε τι εννοεί λέγοντας  αυτή την λέξη.

Οποιοσδήποτε πάει αντίθετα- και μέσα σε αυτό το καζάνι είναι και επιστήμονες- από την πολιτική που θέλει να κάνει η κυβέρνηση  και από αυτούς που προτείνει, είναι στο πυρ το εξώτερον. Αυτό μας λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν όλους αυτούς τους ανθρώπους και μέσα από την άγνοια που επικρατεί ο φόβος, γιατί, αν δεν γνωρίζεις φοβάσαι και υπάρχει όλη αυτή η σύγχυση, και είναι σκόπιμη αυτή η σύγχυση και αυτές οι αντιφατικές και οξύμωρες καταστάσεις που ζούμε! 


Ουσιαστικά, ενισχύεται αυτός ο φόβος από τα ΜΜΕ για να μετακυλιστεί η ευθύνη και από τα ίδια τα ΜΜΕ που έπρεπε να έχουν τον ρόλο της ενημέρωσης του Πολίτη και από όλους αυτούς που δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις και μας τις φέρνουν ως θέσφατα.

Όπως έκαναν και με το χρέος. Μας το έφεραν «χρέος», δεν εξετάζει κανείς από εκεί και πέρα πώς προέκυψε, αλλά αρχίζουμε και κάνουμε μια κουβέντα, μετά το «σύμπτωμα» της ασθένειας. 


Δεν πάμε στην ρίζα της ασθένειας και πώς δημιουργούνται όλα, αλλά συζητάμε, αφού προκύψει η «ασθένεια» τι μπορούμε να κάνουμε.

Αυτό είναι μια κοινή τακτική.

Επίσης τα ΜΜΕ με την καταστροφολογία και το ψέμμα, παρουσιάζουν την εικονική πραγματικότητα που ζούμε, δείχνουν την ένδεια, την φτώχεια, την μιζέρια!!

Αυτά δεν είναι αυτά που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στην υγεία μας; 

Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από τον φόβο και την στρεσογόνα κατάσταση που δημιουργείται, πως καταστέλλεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα και πόσες ασθένειες και ψυχικές ασθένειες που έχουν πιάσει κόκκινο πλέον, δημιουργούνται από αυτή την κατάσταση και μόνο.

Αντί λοιπόν τα ΜΜΕ να ενημερώνουν τον Πολίτη μέσα από τις δικές μας συχνότητες και να του λένε ακριβώς, πώς δημιουργήθηκε το χρέος, να του δείχνουν τους νόμους για το πώς μας δένουν τόσα χρόνια...

 Να του δείξουν ίσως τους κρατικούς προϋπολογισμούς και τον πλούτο του;

(Αυτός είναι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021. Για 6 συνεχή έτη, μετά την λήξη των ομολόγων το 2014 και την μετατροπή τους σε μετρητά, εμφανίζονται ως "πιστωτικά έσοδα", "δάνεια" κάθε χρόνο, τα οποία αφαιρούνται κάθε τέλος του χρόνου και για να εμφανιστούν πάλι το νέο έτος.)



Όχι βέβαια, έχουν άλλο ρόλο. 

Και μέσα σε αυτόν τον λόγο του πρωθυπουργού ακούμε να δίνει και μια άτυπη ασυλία, έχοντας ο ίδιος ασυλία όπως κι όλη η βουλή. 

Βλέπουμε τελευταία ότι είτε με αυτόν τον άτυπο τρόπο, αν θέλετε, αλλά και μέσα από νόμους να δίνουν ασυλίες, για παράδειγμα, στους τραπεζίτες και το συζητάνε να τις διευρύνουν και για άλλους, ώστε να μην διώκονται για αδικήματα, όπως για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν και στα ίδια τα κόμματα και στα ΜΜΕ.

Όλοι έχουν ασυλία, εκτός από τον πολίτη. 

Κι ενώ είναι οι ίδιες οι τράπεζες που χρωστάνε στους πολίτες!

Είναι αυτές που κατέστρεψαν την οικονομία μας, εξαφάνισαν τις καταθέσεις μας, έκλεισαν τις επιχειρήσεις μας και είναι αυτές που τώρα θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας, 

Είναι αυτές που ανακεφαλοποιήθηκαν και εμείς όλοι εγγυηθήκαμε τα δάνεια που πήραν κόμματα, ΜΜΕ και τράπεζες.

Εμείς ως Ελληνικό Δημόσιο, ως Έλληνες πολίτες πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα την καταστροφή που έφεραν αυτοί οι ίδιοι.



 Κι όπως μετακύλισαν το χρέος σε εμάς τους πολίτες, έτσι μετακυλύουν και την ευθύνη και μας κουνάνε το δάκτυλο. 

Το πιο επικίνδυνο είναι σε αυτή την κατάσταση που ο κόσμος δεν γνωρίζει και κινείται μέσα σε  ένα καθεστώς που ο φοβισμένος πολίτης είναι σε εξάρτηση με την «εξουσία», να κάθεται και να τρώγεται  με τον συμπολίτη του για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει καν!

Για ποια "άποψη κατά την γνώμη του", -επειδή του είπε κάποιος που τον συμπαθεί ή είναι πολιτικά προσκείμενος κατά εκεί-θεωρεί σωστή! Αυτή την τρέλα ζούμε.

Επειδή, ακριβώς ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι, άμα το κάνουμε αυτό ή έχουμε κριτική σκέψη ή αμφισβητούμε ή κάνουμε ερωτήσεις "πριονίζουμε το κλαράκι που καθόμαστε", θα ήθελα να πω το εξής και να αρχίσουμε να δείξουμε κάποια στοιχεία για να ξεκινήσουμε από εκεί.  

«Εμείς δεν καθόμαστε σε κάποιο κλαράκι.

Εμείς οι ενεργοί Πολίτες τουλάχιστον που γνωρίζουμε τι συμβαίνει  δεν καθόμαστε σε κανένα κλαράκι. Εμείς πατάμε γερά στα πόδια μας, γιατί γνωρίζουμε και ποιοι είμαστε και πού θα πάμε και ποιο είναι το σχέδιο και τι ακριβώς θα πράξουμε.

Αυτό που προφανώς εννοεί ο κ. Μητσοτάκη για τον εαυτό του και για όλα αυτά τα κόμματα που "κάθονται στο κλαράκι"

είναι αυτοί που δεν έχουν δικά τους πόδια να ζουν και παρασιτούν εις βάρος των άλλων 

και κάθονται παρασιτικά σε εκείνο το κλαράκι

 και φυσικά, θα έρθει το χέρι που θα κόψει το κλαράκι για να πέσουν όλοι αυτοί που του ρουφάνε τον χυμό της ζωής!"

Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα πάρει επάνω του τα πυρά και θα πάρει εκείνος την πολιτική ευθύνη. 

Ποιος από όλα αυτά τα κόμματα με όλα αυτά που έχουμε ακούσει, με όλη αυτή την διαφθορά και τα σκάνδαλα, με όλους αυτούς που έρχονται και ξανάρχονται , γιατί αλλάζουν την σκυτάλη... ουσιαστικά ένα είναι το σχέδιο και αυτό είναι εναντίον του Έλληνα πολίτη  -και θα σας εξηγήσω γιατί το λέω- ποιος όμως πλήρωσε για κάτι;

Ξέρετε γιατί το λένε «πολιτικό κόστος»;  Γιατί δεν το λένε κομματικό;  Επειδή μάλλον τον λογαριασμό τον στέλνουν στον πολίτη. 

Αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν κανένα κόστος! Έχουν την ιδιωτική εταιρία την Singular Logic, μετράει ο κλέφτης μόνος του. Και τον λέω «κλέφτη» και θα το δούμε παρακάτω. Το λένε τα δικά τους μέχρι στιγμής πορίσματα.

Οπότε, έρχεται όλος αυτός ο συμφερτός ο οποίος μας έφερε μέχρι εδώ … δηλαδή να έρθει ο λογιστής μου που του έχω δώσει την διαχείριση του πορτοφολιού μου, του σπιτιού μου, της εταιρίας μου, τα πάντα, να με έχει καταστρέψει , να με έχει κατακλέψει, να με έχει καταχρεώσει, να μου έχει πάρει και το σπίτι, να με έχει βγάλει  στο παγκάκι κ αι να λέει: «δεν σηκώνω κουβέντα, οι επιλογές μου είναι αυτές, εγώ λέω αυτό και εμπιστευτείτε με!»

‘Αρα ποιος πλήρωσε από όλους αυτούς για να μας μιλάνε για "πολιτικές ευθύνες" και "πολιτικό κόστος";

-     - Ν. Παπουτσής   Έχουν φροντίσει να μην πληρώνει κανείς.

-      Ε. ΓΚΙΚΑΑυτοί που μετράνε μόνοι τους την κάλπη, την κάλπικη;

-        -Ν. ΠαπουτσήςΑπλά, το "κόστος" που αυτοί εννοούν και θέλουν να μας περάσουν ότι μπορούμε να τους χρεώσουμε είναι να τους καταψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές και να βγει κάποιος άλλος στην θέση τους. Δηλαδή μπορεί να πάρει για λίγο το «κόστος», θα κάτσει στο πάγκο, θα επανέλθει με άλλα κόμματα, άλλα χρώματα αλλά πάντα θα είναι ένα κόμμα μέσα στην πρόταση που θα οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα.

Ε.ΓΚΙΚΑ: Και πώς γίνεται; Γιατί γίνεται με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, γιατί μπορεί να λένε άλλα στα λόγια και να φαίνεται ότι έχουν κάποια ιδεολογία, που τώρα έχει γίνει αχταρμάς οποιαδήποτε δήθεν ιδεολογία είχαν τα κόμματα... γιατί όλα μαζί είναι. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογία.  Αυτό το ψέμμα έχει πέσει. 

Δεν υπάρχει καμία ιδεολογία, καμία διαφορετικότητα. Ο καθένας που έρχεται, συνεχίζει, επικυρώνει και ενισχύει τους νόμους που φέρνει ο άλλος.

Με μαθηματική ακρίβεια και πολύ στοχευμένα, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν αυτές οι κυβερνήσεις, καμία δεν ακύρωσε κανένα νόμο που ήταν ενάντια του Έλληνα πολίτη. 

Ίσα-ίσα, έρχονται και συμπληρώνουν και ενισχύουν

 και πάντα δίνουν προνόμια και προστατεύουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα. 

Αυτό έγινε τώρα και με τις τράπεζες και αυτό κάνουν πάντα. Αυτό κάνουν συνέχεια…

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ)






Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ