Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

15 Νοε 2021

2021 - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Ε..Ε


Αιθυλενοξείδιο: Πως η Salmonella στο σουσάμι Ινδίας το 2020 έδωσε την μεγαλύτερη χημική διατροφική κρίση στην ΕΕ το 2021

Στα μέσα του 2020 εντοπίστηκε σουσάμι από την Ινδία μολυσμένο με Salmonella.
 Στη συνέχεια αποδείχθηκε πως, ως διορθωτική ενέργεια χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες ποσότητες από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Ινδία το οξείδιο του αιθυλενίου – EtO (επιτρέπεται στην Ινδία), για να εμποδίσει την ανάπτυξη Salmonella κατά την αποθήκευση των σπόρων σουσαμιού στα σιλό.
Αυτές οι ποσότητες βρήκαν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη από τις αρχές του 2021.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF) έχει ειδοποιήσει από την αρχή του έτους, την είσοδο πολλαπλών παρτίδων σπόρων σουσαμιού μολυσμένων με αιθυλενοξείδιο που προέρχονταν κυρίως από την Ινδία.

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν η λύση αποδείχθηκε χειρότερη από το πρόβλημα.

Το ανώτατο όριο υπολειμμάτων της ΕΕ στους σπόρους σουσαμιού αιθυλενοξειδίου ορίζεται σε 0,05 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο. Αντίθετα, 7 mg/kg επιτρέπονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για σουσάμι. Τα επίπεδα που βρέθηκαν για παράδειγμα σε σουσάμι στο Βέλγιο ήταν 186 mg/kg, αλλά κυρίως τα επίπεδα EtO βρίσκονται μεταξύ 0,1 και 10 mg/kg.

Το οξείδιο του αιθυλενίου είναι μια πτητική και δραστική ένωση που παραμένει μόνο σε μικρές ποσότητες σε επεξεργασμένα τρόφιμα. 

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021 υπήρξαν πάνω από 1.000 αναφορές σε ολόκληρη την ΕΕ για μόλυνση από αιθυλενοξείδιο στα τρόφιμα.
 Το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, με πολλές αναφορές στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, για παράδειγμα.
Χιλιάδες συμβατικά και βιολογικά προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως
δημητριακά,
σοκολάτα,
μπισκότα,
ψωμί,
κράκερ,
σησαμέλαιο,
κουλούρια και
ασιατικά πιάτα φέρεται να έχουν επιμολυνθεί.

Μετά τον κώδωνα του κινδύνου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυσε τους ελέγχους στο σουσάμι από την Ινδία τον Οκτώβριο του 2020, καθιστώντας κανονισμούς που απαιτούν τη δοκιμή και την επίσημη πιστοποίησή τους πριν από την εξαγωγή στην ΕΕ και απαιτεί αυξημένους ελέγχους στα συνοριακά σημεία ελέγχου της ΕΕ στο 50% όλων των αποστολών στα σύνορα της ΕΕ.

Η διατροφική κρίση του οξειδίου του αιθυλενίου που εξελίσσεται στην ΕΕ το 2021 μας έκανε να θυμηθούμε πως το αιθυλενοξείδιο (EtO) απαγορεύτηκε στην Ευρώπη το 1981 λόγω των κινδύνων από την τοξικότητά του.

Το αέριο οξείδιο του αιθυλενίου έχει απολυμαντικές ιδιότητες έναντι βακτηρίων, μυκήτων και ιών και χρησιμοποιείται ευρέως για την αποστείρωση υλικών και οργάνων που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική και στις ιατρικές συσκευές.

“Τροφή-Φάρμακο”: Πρόσφατα βρέθηκε σε συμπλήρωμα διατροφής, ΕΟΦ: Ανακλήθηκαν πασίγνωστες πολυβιταμίνες – Εντοπίστηκε καρκινογόνος ουσία

Το ίδιο… απολυμαντικό λέγεται ότι χρησιμοποιείται και στις μπατονέτες των Rapid και pcr test σύμφωνα με διαπιστευμένο εργαστήριο στην Κύπρο. Κάποιοι διαψεύδουν, όσοι ενδιαφέρεστε, ψάξτε το περαιτέρω!

Αν και χρησιμοποιήθηκε κάποτε στην ΕΕ για την απολύμανση των σιλό που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των καλλιεργειών, απαγορεύτηκε οριστικά στην Ευρώπη, λόγω των κινδύνων από την τοξικότητά του και δεν έχει εγκριθεί για κανένα φυτοπροστατευτικό προϊόν στην ΕΕ.

Το αιθυλενοξείδιο ταξινομείται στην πραγματικότητα ως μεταλλαξιογόνο κατηγορίας 1Β, καρκινογόνο και τοξική ένωση για αναπαραγωγή.
Ωστόσο, η χρήση του επιτρέπεται σε καλλιέργειες τροφίμων σε ορισμένα άλλα μέρη του κόσμου.


Ο επιμολυντής EtO, αν και ανιχνεύτηκε σε ορισμένα τρόφιμα έως και χιλιάδες φορές το ανώτατο όριο υπολειμμάτων που επιτρέπεται στην ΕΕ, ταξινομείται μόνο ως ένας πιθανός «χρόνιος» κίνδυνος, επειδή ένας καταναλωτής θα πρέπει να τρώει τους επιμολυσμένους σπόρους κάθε μέρα της ζωής του, και σε μεγάλες ποσότητες, για να κινδυνεύσει η υγεία του.

“Τροφή-Φάρμακο”: Ναι, το πρόβλημα όμως είναι πως ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΌ από όσα τρώμε που μας βλάπτει. Στα ράφια πλέον βρίσκεις σχεδόν μόνον επεξεργασμένες τροφές τίγκα στα χημικά! Μηχανισμός ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΊΤΗ σχεδόν ΚΑΝΈΝΑΣ (κρίμα που δεν μπορούν να μας… εμβολιάσουν και γι’ αυτό, αλλά καλλίτερα να μην βάζω ιδέες).

Επειδή δεν πρόκειται ΚΑΝΕΊΣ ΚΑΙ ΠΟΤΈ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΊ για τον καθέναν μας, περισσότερο από εμάς, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όλα αυτά ΣΥΣΣΩΡΕΎΟΝΤΑΙ με αποτέλεσμα ο οργανισμός αργά ή γρήγορα να μην αντέχει άλλο και να χάνει το σθένος του (ασθενεί!) και τότε ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ “ΜΑΓΙΚΗ” ΘΕΡΑΠΕΙΑ που να επιστρέφει την υγεία!

Παρ ‘όλα αυτά, υπήρξε μαζική ανάκληση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης ορισμένων τροφίμων που διατίθενται στο εμπόριο ως βιολογικά.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται στην ΕΕ περιλάμβαναν κυρίως βιολογικό και μη οργανικό ταχίνι, σουσάμι, βιολογικά κουλούρια, χάμπουργκερ χωρίς γλουτένη, τραγανά ψωμιά, μείγμα σπόρων, προϊόν αρτοποιίας, μπάρες μούσλι, κέικ ρυζιού, μείγμα σνακ, σάλτσα κάσιους και φιλέτα σολομού με σάλτσα hoisin (το σουσάμι είναι ένα από τα συστατικά της σάλτσας).

Άλλα προϊόντα που αποσύρονται από την αγορά σε ολόκληρη την ΕΕ περιλαμβάνουν μείγματα μπαχαρικών, ψωμί πολύσπορο, γκρανόλα, σησαμέλαιο, σάλτσα σουσαμιού, κράκερ, τριμμένο κουρκουμά, κριτσίνια, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, σκόνη τζίντζερ και σοκολάτα με σουσάμι.

* Ο Νίκος Γδοντέλης είναι Βιολογος, MSc Food Science. Γενικός Διευθυντής AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ AE

Πηγή: cibum.gr

https://roadmaponcarcinogens.eu/wp-content/uploads/2018/10/ETHYLENE-OXIDE-GRE.pdf


ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΕΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ; ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ "ΟΡΙΑ"; ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΙΩΝ;; ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ;;; 

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ... ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ 

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 
ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ 
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ...

ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ 
ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ 
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 

ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΑΣ
 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
(ΒΙΝΤΕΟ) "Μεγάλη επανεκκίνηση" ΚΑΙ στην δια(Σ)τροφή!
Από το πυρηνικό οπλοστάσιο στην …κουζίνα μας!!!

https://elenigkikaypvouleutisesy.blogspot.com/2021/06/video-to-thavmatourgo-farmako-skorpize-ton-karkino-gia-39-oloklira-hronia.html?fbclid=IwAR2X1TtO0Y92EInfU9HMTSwggxeAhT8npdrlIifSZLphA18LWdf-osuBwKk

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 04-09-2015
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΟΠΛΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ...
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ "ΕΛΛΑΣ" ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΙΘΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΟΙ ΠΑΝΑΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ.


Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ