Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

29 Νοε 2021

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ



Μια νέα μελέτη έδειξε πώς τα μικροπλαστικά μπορούν να διεισδύσουν στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό των ποντικών

Μεγάλο μέρος των εκατομμυρίων μετρικών τόνων πλαστικών απορριμμάτων που ξεβράζονται στη θάλασσα κάθε χρόνο διασπώνται σε μικροσκοπικά θραύσματα από τις δυνάμεις του ωκεανού και οι ερευνητές αρχίζουν να συνενώνουν τι σημαίνει αυτό για τους οργανισμούς που τα καταναλώνου

Επιστήμονες στην Κορέα έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας διερευνώντας την απειλή που αυτά τα σωματίδια αποτελούν για τους εγκεφάλους των θηλαστικών, όπου βρέθηκε ότι δρουν ως τοξικές ουσίες.

Τα τελευταία χρόνια, μελέτες έχουν αποκαλύψει το είδος της απειλής που αποτελούν τα μικροπλαστικά για τα θαλάσσια πλάσματα.


Έχουν εμφανιστεί στα σπλάχνα των θαλάσσιων χελωνών σε όλο τον κόσμο και ανακαλύφθηκαν σε φώκια ως απόδειξη ότι ταξιδεύουν στην τροφική αλυσίδα. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι μπορούν να αλλάξουν το σχήμα των ανθρώπινων πνευμονικών κυττάρων.

Για την περαιτέρω κατανόηση αυτών των κινδύνων, οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Daegu Gyeongbuk χορήγησαν από του στόματος μικροπλαστικά πολυστυρενίου μεγέθους δύο μικρομέτρων ή μικρότερα σε ποντίκια κατά τη διάρκεια επτά ημερών. 

Όπως οι άνθρωποι, τα ποντίκια έχουν έναν αιματοεγκεφαλικό φραγμό που εμποδίζει τις περισσότερες ξένες ουσίες, και ιδιαίτερα τα στερεά, να εισέλθουν στο όργανο, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μικροπλαστικά μπόρεσαν να περάσουν.


Από αριστερά: Δρ. Seong-Kyoon Choi, Dr. Sung Jun Lee, Dr. Wookbong Kwon και ερευνητής Daehwan Ki από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Daegu Gyeongbuk
Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology


Μόλις στον εγκέφαλο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα σωματίδια που συσσωρεύονται στα μικρογλοιακά κύτταρα, τα οποία είναι το κλειδί για την υγιή διατήρηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητά τους να πολλαπλασιάζονται. 

Αυτό συνέβη επειδή τα μικρογλοιακά κύτταρα είδαν τα πλαστικά σωματίδια ως απειλή, προκαλώντας αλλαγές στη μορφολογία τους και τελικά οδηγώντας σε απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο.

Επιπλέον, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν πειράματα σε ανθρώπινα μικρογλοιακά κύτταρα και παρατήρησαν επίσης αλλαγές στη μορφολογία τους, μαζί με αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα μέσω αλλαγών στην έκφραση των σχετικών γονιδίων, των σχετικών αντισωμάτων και των microRNA. 
Όπως φαίνεται στους εγκεφάλους των ποντικών, αυτό προκάλεσε επίσης σημεία απόπτωσης.

«Η μελέτη δείχνει ότι τα μικροπλαστικά, ειδικά τα μικροπλαστικά με μέγεθος 2 μικρομέτρων ή λιγότερο, αρχίζουν να εναποτίθενται στον εγκέφαλο ακόμη και μετά από βραχυπρόθεσμη κατάποση εντός επτά ημερών, με αποτέλεσμα την απόπτωση και αλλαγές στις ανοσολογικές αποκρίσεις και φλεγμονώδεις αποκρίσεις». λέει ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Seong-Kyoon Choi».

 Με βάση τα ευρήματα αυτής της έρευνας, σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε πρόσθετη έρευνα που μπορεί να αποκαλύψει περαιτέρω τη συσσώρευση μικροπλαστικών στον εγκέφαλο και τον μηχανισμό της νευροτοξικότητας».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science of The Total Environment .

Πηγή: Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology






 ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ: ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

"...ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ" ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΥΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Ή ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1941 ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Κ. ΣΑΖΑΚΛΗ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ:

ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. 

ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΥΡΑ, ΤΟ ΜΕΛΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ.  

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΜΥΔΙΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ 7 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ!!!

ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!!!...." (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ "ΕΛΛΑΣ" ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΙΘΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΟΙ ΠΑΝΑΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
 ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ 
ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ 
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 

ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΑΣ
 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

https://elenigkikaypvouleutisesy.blogspot.com/2021/06/video-to-thavmatourgo-farmako-skorpize-ton-karkino-gia-39-oloklira-hronia.html?fbclid=IwAR2X1TtO0Y92EInfU9HMTSwggxeAhT8npdrlIifSZLphA18LWdf-osuBwKk

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 04-09-2015
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ