Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

16 Ιαν 2022

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ Κ. ΕΠΙΤΡΟΠΕ!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων (E171). Η απαγόρευση θα ισχύσει μετά από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών.

Αυτό σημαίνει ότι, από φέτος το καλοκαίρι, το διοξείδιο του τιτανίου δεν θα πρέπει πλέον να προστίθεται στα τρόφιμα. 

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «η ασφάλεια των τροφίμων που τρώνε οι πολίτες μας και η υγεία τους είναι αδιαπραγμάτευτες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζουμε τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας για τους καταναλωτές. 
 Ένας ακρογωνιαίος λίθος αυτής της εργασίας είναι να διασφαλίσουμε ότι μόνο ασφαλείς ουσίες, που υποστηρίζονται από έγκυρα επιστημονικά στοιχεία, φτάνουν στα πιάτα μας. Με τη σημερινή απαγόρευση, αφαιρούμε ένα πρόσθετο τροφίμων που δεν θεωρείται πλέον ασφαλές. 

Βασίζομαι στις αρχές των κρατών μελών για τη συνεργασία τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων θα τερματίσουν τη χρήση του E171 στα τρόφιμα».

Το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται για να δώσει λευκό χρώμα σε πολλά τρόφιμα, από αρτοσκευάσματα και επάλειψη σάντουιτς μέχρι σούπες, σάλτσες, ντρέσινγκ σαλάτας και συμπληρώματα διατροφής.

Τα κράτη μέλη ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής, που υποβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο.


ΠΗΓΗ



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ- ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Το διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide ή TiO2) είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων, γνωστό με τον κωδικό Ε171, το οποίο βρίσκεται επίσης και σε άλλα προϊόντα όπως είναι οι οδοντόκρεμες, τα καλλυντικά και τα αντηλιακά.
 Αλλά σύμφωνα με μια γαλλική έρευνα το διοξείδιο του τιτανίου μπορεί να είναι καρκινογόνο.

Πειράματα σε αρουραίους έδειξαν ότι το διοξείδιο του τιτανίου προκάλεσε προκαρκινικές αλλοιώσεις του παχέος εντέρου στο 40% των ζώων που το κατανάλωσαν. Οι αλλοιώσεις αυτές μπορούν να γίνουν σταδιακά καρκινικές. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Το διοξείδιο του τιτανίου αποτελείται από μικρο- και νανοσωματίδια αλλά δεν επισημαίνονται ως «νανοϋλικό», δεδομένου ότι δεν περιέχει νανοσωματίδια πάνω από το 50% (σε γενικές γραμμές περιέχει 10-40%).

Το Ε171 είναι μια άσπρη σκόνη που χρησιμοποιείται σε γλυκά, σοκολάτες, ψωμιά και αρτοσκευάσματα, μπισκότα, τσίχλες, αντηλιακά, οδοντόπαστες, χρώματα και άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Είναι συνηθισμένη η χρήση του προκειμένου να δώσει λεύκανση και λάμψη σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής (καραμέλες, τσίχλες κλπ). Εγκρίθηκε για χρήση στις τροφές το 1966 με την προϋπόθεση ότι η συγκέντρωσή του δεν θα υπερβαίνει το 1% του βάρους των τροφίμων, χωρίς όμως να έχει οριστεί ανώτατο όριο ημερήσιας πρόσληψης.

Προηγούμενες έρευνες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) έδειξαν ότι η εισπνοή του διοξειδίου του τιτανίου είναι πιθανώς καρκινογόνα στον άνθρωπο, καθώς στα ποντίκια προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων.

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και όταν η ουσία εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα μέσω της διατροφής. Το E171 διασχίζει το εντερικό φραγμό στα ποντίκια και φθάνει σε άλλα μέρη του σώματος. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

 Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ «η ασφάλεια των τροφίμων που τρώνε οι πολίτες μας και η υγεία τους είναι αδιαπραγμάτευτες.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΥΓΕΙΑ" ΜΙΛΑΕΙ Η Κ. "ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ"; 
ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ "ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ" ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;
ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟ Ε 171, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;;;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΦΕΙΔΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ!  
ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ;;

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΜΕ "ΚΑΡΚΙΝΟ" ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ"
 ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ!!

 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ; 
 ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ "ΟΡΙΑ"; 
ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ "ΟΡΙΩΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ "ΟΡΙΑ" ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ;;;

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ... ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;

ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ...
ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ "ΕΤΑΙΡΙΕΣ" ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΟΥΝ" ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ,  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ "ΥΓΕΙΑ" ΚΑΙ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
 ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 
ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Η ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΗΜΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ 
ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΗΣ ΓΗΣ...

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ 
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 
ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ
 ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ 
ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,
 ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ
 ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ 
ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΑΣ
 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
(ΒΙΝΤΕΟ) "Μεγάλη επανεκκίνηση" ΚΑΙ στην δια(Σ)τροφή!
Από το πυρηνικό οπλοστάσιο στην …κουζίνα μας!!!

https://elenigkikaypvouleutisesy.blogspot.com/2021/06/video-to-thavmatourgo-farmako-skorpize-ton-karkino-gia-39-oloklira-hronia.html?fbclid=IwAR2X1TtO0Y92EInfU9HMTSwggxeAhT8npdrlIifSZLphA18LWdf-osuBwKk

2021 - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε

ΜΟNSANTO: "ΑΚΥΡΩΝΕ" ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
 ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 04-09-2015
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ
 ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ