Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

20 Μαρ 2023

(Βίντεο) Η ουτοπία της... "Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης"

 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τον όρο "Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη"; Πόσο εύκολα βγαίνει από τα χείλη των πολιτικάντηδων που τοΝ αναφέρουν ως τσιτάτο, άνευ λόγου και ουσίας και το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση; 

Έναυσμα λοιπόν για την παρακάτω εκπομπή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Τζαβάρα. Ως εν ενεργεία βουλευτής ο ίδιος και μάλιστα του κυβερνόντος κόμματος της Ν.Δ., και ως νομικός, που όπως ο ίδιος λέει, "έχει υπηρετήσει την Δικαιοσύνη επί 41 συναπτά έτη", αντιλαμβανόμαστε ότι οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα και διόλου "τυχαία" αυτή την χρονική στιγμή.
Στα πλαίσια λοιπόν της συζήτησης κι ερωτώμενος για τις επιπτώσεις και τις "παρενέργειες" που μπορεί να επιφέρει το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη στους πολιτικούς συσχετισμούς εν όψει εκλογών και τις "αλήθειες"  που τώρα θα εμφανιστούν μετά το τραγικό συμβάν, η απάντηση του ή μάλλον η αντίδραση του στην ερώτηση των δήθεν έκπληκτων-πέσαμε από τα σύννεφα- δημοσιογράφων: "Λέτε ότι πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;"... τα λέει όλα.
"Εσείς τι πιστεύετε, ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη;" τους απαντάει και βάζει τα γέλια για να συνεχίζει λίγο πιο μετά: "Αποτελεί ευσεβή πόθο ή μια τελετουργική δήλωση...". 
 Δηλαδή λόγια κοπανιστού αέρα για τους αδαείς υπηκόους για να τρέφουν την ψευδαίσθηση ενός "κράτους δικαίου".


Ας δούμε λοιπόν με την βοήθεια του κ Στέργιου Τζίντζιου  ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί  η δικαστική εξουσία, ποιοι το θέτουν, με ποια κριτήρια και τι σημαίνει για εμάς ως πολίτες, που το τελευταίο μας "καταφύγιο" η "Δικαιοσύνη"... όχι μόνο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη ... αλλά ούτε υπάρχει !



"....Μίλησε για εξαρτημένη δικαιοσύνη και μάλιστα, μίλησε όσον αφορά- κι όλοι μας φανταζόμαστε- πάνω σε θέσεις και στάσεις φυσικών προσώπων, όπως κάποιες ανταλλαγές, μια κοινωνική καταξίωση, μια προαγωγή στους δικαστές και στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, μια θέση αργότερα... πρόεδρος σε μια αρχή.. οπότε το πρώτο που αντιλαμβανόμαστε όλοι και το οποίο καταδεικνύει και ο ίδιος είναι μια σχέση δούναι και λαβείν μεταξύ της δικαστικής εξουσίας κι όχι της Δικαιοσύνης... γιατί η Δικαιοσύνη πρέπει να τονίσουμε ως έννοια, είναι Ανεξάρτητη εκ φύσεως, δεν μπορεί να εξαρτηθεί, γιατί εκφράζει το δίκαιο... Άρα οι δικαστικοί λειτουργοί, η δικαστική εξουσία η οποία είναι εκτός της ουσίας και εκτελεί της αποφάσεις της ουσίας κατά το πρέπον, σήμερα γίνεται κατά το δοκούν..." μας επισημαίνει ο κ. Τζίντζιος.

Και μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο Πρόεδρος του Άρειου Πάγου διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο είναι διορισμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που προεδρεύει στο Υπουργικό συμβούλιο είναι κι αυτός διορισμένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε, είναι ο συνεχιστής και απόγονος του μονάρχη, όπως και τότε που ο βασιλιάς διόριζε τους Υπουργούς του και τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε ... Απλά παίζουν με τις λέξεις και την νόηση μας...

Αυτό όμως είναι το δευτερεύον κομμάτι της εξάρτησης των δικαστικών λειτουργών,. Αυτό όμως που προέχει  και ο κ. Τζαβάρας δεν το αναφέρει είναι ότι η δικαστική και η εκτελεστική εξουσία υπόκεινται στο έργο της νομοθετικής.
 Τώρα το πόσο  ανθελληνικό είναι το έργο της νομοθετικής εξουσίας, υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων και κάποια μας τα θυμίζει κι ο κ. Τζίντζιος.

"...Άρα η πρώτη και βασική εξάρτηση του δικαστή είναι βάσει του νόμου με τον οποίο καλείται να δικάσει... Άρα η εκάστοτε κυβέρνηση, οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός που είναι βασικοί νομοθέτες και κατεβάζουν νομοσχέδια- και οι βουλευτές βέβαια- δημιουργούν το περιβάλλον της εξάρτησης της δικαστικής εξουσίας..." μας ξεκαθαρίζει ο κ. Τζίντζιος και συνεχίζει: "...οι ίδιοι νομοθετούν και οι ίδιοι εκτελούν και μάλιστα, έχουν φρουρούς της επιβολής του νόμου που είναι η αστυνομία η οποία καλείται απέναντι στον Έλληνα Πολίτη, αν παρανόμως και καταχρηστικώς έρχεται να γίνει ένας πλειστηριασμός μιας κατοικίας, να εκτελέσουν τον νόμο κι αν τους ακούσετε όλοι μιλούν ότι "εμείς εκτελούμε εντολές!..."

Η δικαστική εξουσία λοιπόν κι όχι η δικαιοσύνη, τιμωρεί σήμερα τον Έλληνα πολίτη,  δικάζοντας το αποτέλεσμα του αδίκου που μοιράζει απλόχερα η νομοθετική εξουσία.  

Τι είχε αποκαλύψει όμως ο κ. Τζαβάρας  στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος το 2018, το οποίο αποτελεί και το κλειδί για την ... απεξάρτηση της δικαιοσύνης, αλλά και για την εγκαθίδρυση της πραγματικής δημοκρατίας; 


Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις έννοιες "αντιπρόσωπος" και "εκπρόσωπος", όπως ο ίδιος δηλώνει στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν είναι μόνο πολιτικές, αλλά και νομικές; 

""... Ο κ. Τζαβάρας λέει ότι "μας ψηφίζουν αυτοί" -δηλαδή το Έθνος των Ελλήνων- "και εμείς δεν εκφράζουμε την βούληση του Έθνους των Ελλήνων, αλλά αποφασίζουμε σύμφωνα με την δική μας βούληση..." -η οποία "δική μας βούληση" μπορεί να έχει εκβιασμούς, πάθη, οικονομικά σκάνδαλα, δάνεια δανεικά κι απλήρωτα... μπορεί να έχει ανταλλαγές προσωπικές δοσοληψίες, παιδεραστίες... τα έχουμε δει όλα...αυτά μπορούν να επηρεάσουν την βούληση ενός αντί-προσώπου..." μας επισημαίνει κ. Τζίντζιος.

Και εδώ εμφανίζεται η λύση μπροστά στα μάτια μας που απεγκλωβίζει την πραγματική δικαιοσύνη από τα δεσμά της,  αλλά κι όλους εμάς, που ως πολίτες  παρακολουθούμε αμέτοχοι την απόλυτη κατάπτωση μας σε όλα τα επίπεδα.

"... Άρα η λύση για να αλλάξει όλο αυτό και να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη και να πάρει το ρόλο της με έναν σπαθί κοφτερό και μια ζυγαριά ακριβείας, όπως ακριβώς πρέπει να είναι, είναι μία: Να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης, το ίδιο το "πρόσωπο" το 'Εθνος των Ελλήνων να αποφασίσει μόνο του μέσα σε ένα σχεδιασμένο ασφαλές πλαίσιο με ένα Αξιακό πρωτόκολλο το οποίο θα ορίζει πώς πρέπει να βγαίνουν οι νόμοι με βάση μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να αποφασίσει μόνο και να στείλει τους Εκπροσώπους του να μεταφέρουν την απόφαση του ατόφια... ο εκπρόσωπος επειδή δεν έχει δική του βούληση, είναι ο αγγελιοφόρος να το πω... ο μεταφορέας, δεν μπορεί ούτε να εκβιαστεί, ούτε να χρηματιστεί, ούτε να βρεθεί σε κίνδυνο γιατί δεν μπορεί να αλλάξει απόφαση..." δηλώνει ο κ Τζίντζιος και καταλήγει: "Άρα, σε αυτό το σημείο έρχεται η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ως Πολιτικός Φορέας και τα μέλη, αλλά προπάντων όλα τα βέλη τα δέχτηκε αυτός ο ατσάλινος πυρήνας, ο οποίος λέγεται Αρτέμης Σώρρας ο οποίος έφερε όλα τα εχέγγυα και την στρατηγική τα οποία απελευθερώνουν τον Έλληνα πολίτη, απελευθερώνουν την ίδια την χώρα, την βάζουν σε διαδικασία αέναης αειφόρου ανάπτυξης και θέτουν στέρεα βάση για το νομοθετικό έργο των επόμενων γενεών...".

Ποια είναι  όμως τα "εχέγγυα", τα 4 βασικά συστατικά, αυτά που έχουν προκαλέσει το μένος όλων των κομματικών μηχανισμών, μας αναλύει ο κ. Τζίντζιος.
12 ολόκληρα χρόνια προσπαθούν να τα κρύψουν απεγνωσμένα λοιδωρώντας, προπαγανδίζοντας, λασπολογώντας και καταδιώκοντας την αλήθεια για να έχουμε επιλογές μόνο από τον δηλητηριασμένο μπουφέ των "αντιπροσώπων". 

"... Να τους γίνει βίωμα πολύ καλό ότι όλες οι δυνάμεις που νομίζουν ότι έχουν, όταν κουνάνε ένα δάκτυλο, όταν σηκώνουν το φρύδι, όταν σηκώνουν τον τόνο της φωνής τους, είναι επειδή τους το επιτρέπει ο Έλληνας Πολίτης. Αν αύριο ο Έλληνας πολίτης αποφασίσει να μην τους δώσει ούτε το 1/10 του κυβικού αέρα να αναπνεύσουν, θα πεθάνουν εκείνη την ώρα... ζουν και αναπνέουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς... εμείς θα πάψουμε να τους το επιτρέπουμε γιατί φτάνει πιά.. δεν πάει άλλο!... το άδικο έχει ξεχυλήσει... το αίμα των πολιτών γίνεται ποτάμι και θα τους πνίξει όλους..." μας λέει ο κ. Τζίντζιος

Όλοι αυτοί που  μας δυναστεύουν με νομιμοφανείς διαδικασίες τόσα χρόνια,  γνωρίζουν πως, αν αντιληφθούμε και αναγνωρίσουμε την δύναμη που κρατάμε στα χέρια μας, τότε έρχεται το δικό τους αναπόφευκτο, οριστικό και απόλυτο τέλος.

Δείτε την εκπομπή μέχρι το τέλος.... θα αντιληφθείτε ότι τελικά, δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει και αυτή την φορά, τα έχουμε όλα για να κάνουμε μια νέα Αρχή ... 







ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com


Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ