Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

17 Μαρ 2023

(Βίντεο) Νέες "ρωγμές" στην ασφάλεια μας


Σύμφωνα με όλα όσα βγαίνουν στην δημοσιότητα, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλές υποδομές και έργα που βρίσκονται υπό κατάρρευση,  αποτέλεσμα καθαρά της αδιαφορίας και εγκληματικών παραλείψεων όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά όλων όσων πέρασαν από τον τιμόνι της χώρας.
Αυτήν την φορά το θέμα της εκπομπής μας αφορά την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων η οποία παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα στατικότητας και από ό,τι μας ενημέρωσαν, την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο βγήκε γενικό απαγορευτικό για όλα τα οχήματα, κι όχι μόνο για τα βαρέα μέχρι 3,5 τόνων, όπως είχε αποφασιστεί λίγες μέρες πριν. 
Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας και λειτουργικότητας με τεράστιες συνέπειες στην τοπική κοινωνία κι όχι μόνο, μας παρουσιάζει η κ. Τσιμπογιάννη.

Πώς προέκυψε αυτό; Ξαφνικά ίσως; Όχι βέβαια! Απλώς τώρα ξεχείλισε η σταγόνα  από το ποτήρι γιατί όπως θα διαπιστώσετε είναι ακόμα ένα πρόβλημα χρόνων που διαιωνιζόταν μέχρι σήμερα, όπως τόσα άλλα.



Για την ιστορία, η Γέφυρα των Σερβίων σχεδιάστηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή- μηχανικού Ρικάρντο Μοράντι το 1975, με τις ίδιες προδιαγραφές που ο ίδιος είχε σχεδιάσει την Γέφυρα της Γένοβας, η οποία πήρε και το όνομα του.
 Η τελευταία όμως κατέρρευσε το 2018 και στοίχισε την ζωή 46 ανθρώπων. Αυτό θα υπέθετε κανείς ότι  θα έπρεπε ήδη να είχε κτυπήσει το καμπανάκι για την κατάσταση που βρίσκεται και η δική μας.

Να σημειώσουμε δε ότι οι οχλήσεις για την επικινδυνότητα της και τα προβλήματα που παρουσίασε και μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είχαν ξεκινήσει από το 2010 και μέχρι το 2020 που αποφάσισαν να κάνουν τις απαιτούμενες αυτοψίες, για να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης της, είχε αρχίσει μια αλληλογραφία με το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο όμως δεν μπήκε στο κόπο να απαντήσει.

"... Από το 1995 είχε να γίνει επιθεώρηση στην γέφυρα... τότε έγινε και η τελευταία επιθεώρηση που είχε συνδυαστεί και με έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή.. από τότε και μετά δεν υπάρχει επιθεώρηση σοβαρή, προκειμένου να ελέγξουν την γέφυρα... από το 2010 γνωρίζουν άπαντες, γιατί τότε πάλι είχαν "οπτικές επιθεωρήσεις"... είναι σημαντικό, γιατί πάνε και βλέπουν απ'εξω.. τα αποτελέσματα ιδού...! μας ενημερώνει η κ. Τσιμπογιάννη.

Το 2020 λοιπόν, μετά την αυτοψία του κ. Μητούλη, ο περιφερειάρχης της Δυτ. Μακεδονίας πέρασε σε μια λύση-ασπιρίνη με το να απαγορεύσει την μετακίνηση βαρέων οχημάτων άνω των 50 τόνων και μείωση του ορίου ταχύτητας των οχημάτων στα 40χιλ/ωρα. Εννοείται ότι όλα αυτά ήταν μια σύσταση προς τους οδηγούς και φυσικά, δεν υπήρχε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που να διασφαλίζει ότι τηρούνται έστω και αυτά τα μέτρα.

Κάπως έτσι ήρθαμε με... "προσωπική ευθύνη" και με άγνοια κινδύνου στο 2023 για να αρχίσουν εργασίες οι οποίες αποκάλυψαν και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η γέφυρα και να απαγορευτεί τελείως η διέλευση της. 
Αναρωτιόμαστε αν δεν είχε συμβεί τώρα το έγκλημα στα Τέμπη... θα έσπευδαν τις διαδικασίες, ή θα μας άφηναν στα μαύρα σκοτάδια μέχρι να θρηνούσαμε θύματα;

"... Και για να μην ξεχνάμε... μην μας πουν ότι δεν γνωρίζουν... έπεσε το 2018, μέσα στο κέντρο της Καβάλας μπροστά στο παλιό νοσοκομείο... έπεσε το 2019 στην Ρόδο, έπεσε το 2020 στην Καρδίτσα... έπεσε το 2022 στην Χαλκιδική, τον Δεκέμβρη του 2022 στο Κομπότι στην Άρτα λόγω κακοκαιρίας... έχουμε και τα πλημμυρικά φαινόμενα..." μας λέει η κ. Τσιμπογιάννη.

Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε στις επιπτώσεις που έχει στην τοπική κοινωνία, στους μαγαζάτορες αλλά και στον τουρισμό όλη αυτή η κατάσταση, που η μόνη επιλογή που έχουν οι πολίτες είναι να οδηγήσουν περίπου 100 χιλ. με ό,τι  αυτό σημαίνει  σε χρόνο, κόστος,  σε δρόμους που όλοι γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Μήπως δεν έχουμε υπηρεσίες για να προλαμβάνουν τον οποιονδήποτε κίνδυνο, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να είμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι ως πολίτες;;; Βεβαίως και έχουμε. Αυτό που πάντα λείπει και το διαπιστώνουμε ξανά και ξανά είναι η πολιτική βούληση. 

"... Δεν έπραξαν για άλλη μια φορά, όπως έχουμε διαπιστώσει σε όλα τα σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει... δεν έχουν πράξει και δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους να προασπίσουν τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες μας, εμάς τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες που μας αφαιμάζουν καθημερινά προκειμένου να ζούμε ανθρώπινα... Δεν γίνεται δηλαδή να κυκλοφορούμε με προσωπική μας ευθύνη σε όλους τους τομείς και να πληρώνουμε για να έχουμε δρόμους, να πληρώνουμε να έχουμε γέφυρες, να πληρώνουμε να έχουμε σιδηροδρομικές γραμμές και να μην έχουμε τίποτα!...τα έχουν ξεπουλήσει όλα... " μας θυμίζει η κ. Τσιμπογιάννη και συνεχίζει δηλώνοντας: "... Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει μια ξεκάθαρη βούληση, μια ξεκάθαρη θέση, βιωματική θέση, όπως την βιώνουμε εμείς οι πολίτες μέσα στην κοινωνία μας και μέσα στην πολιτεία μας... δεν είμαστε απ'εξω, ούτε είμαστε υπέρ του κέρδους και ενάντια στην ανθρώπινη ζωή που κάνουν τα κόμματα που δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές παρά μόνο το κέρδος...δεν μπορούμε να ζούμε ούτε "κατά τύχη", ούτε κατά σύμπτωση... πρέπει να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τον πολίτη... τώρα μιλάμε για τις γέφυρες... πρέπει να φτιαχτούν όλες οι γέφυρες, είναι πολύ παλιές και χρήζουν αποκατάστασης και συντήρησης και χρειάζονται και τα χρήματα που διαθέτει ο Πολιτικός Φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις" προκειμένου να δοθούν... η τεχνογνωσία υπάρχει... έχει έρθει ο καιρός... αυτός είναι ο καιρός που πλέον θα κυβερνήσουν οι Έλληνες πολίτες η "Ελλήνων Συνέλευσις" πάντα με την εντολή των Ελλήνων Πολιτών και των φιλελλήνων αυτής της χώρας... είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν όλα αυτά που παίζουν με την ασφάλεια και την ζωή μας..."

Το να περιμένουμε από αυτούς που μας δημιουργούν το πρόβλημα, να μας το λύσουν... το λες και παράνοια.
Η μεγάλη ανατροπή για να ζήσουμε όλοι σε μια ανθρώπινη Πολιτεία με ασφάλεια, δικαιοσύνη, υγεία και αφθονία θα γίνει μόνο από εμάς τους ίδιους... κι αυτή είναι η μόνη απόλυτη Αλήθεια. 





ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ