Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

8 Μαΐ 2023

(Βίντεο) Προεκλογικά ανέκδοτα & η αλήθεια του Ισολογισμού

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουμε και αναλύουμε τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της χώρας μας, ιδιαίτερα μετά το 2015 που οι Κρατικοί προϋπολογισμοί μέχρι και τον τελευταίο του 2023 παρουσιάζουν μια τεράστια άνοδο στα έσοδα, τα οποία αναφέρονται-είτε ως "πιστωτικά έσοδα", είτε ως "βραχυπρόθεσμος εσωτερικός δανεισμός". 
Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ανώτατο Δικαστήριο που ελέγχει τα οικονομικά της χώρας,  η απόκλιση αυτή από το 2014-2021 είναι της τάξεως του +877%!!! 
Κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά της ιστορίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ούτε σε καμία άλλη χώρα παγκοσμίως!
Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο στην έκθεση του το 2016 αναφέρει ξεκάθαρα ότι "οι πληροφορίες που ζήτησε από τον ΟΔΔΗΧ  σχετικά με την προέλευση αυτού του αστρονομικού ποσού, το οποίο είναι 2 φορές το "χρέος" της χώρας και ποιοι είναι οι φορείς αυτού του "βραχυπρόθεσμου εσωτερικού δανεισμού",  δεν ήταν "επαρκείς"!

Και βέβαια, εκ του αποτελέσματος 9 χρόνια τώρα,  διαπιστώσαμε ότι αυτό το γεγονός δεν  έχει κάνει καμία εντύπωση σε κανέναν από τους "εθνικούς μας αντιπρόσωπους.
 Όσο για τις απαντήσεις που έχουν δώσει κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, όσοι από αυτούς  ερωτήθηκαν, - υπουργοί, πρωθυπουργοί, διάφοροι ειδικοί κτλ κτλ. όταν βλέπουν το ΦΕΚ των Κρατικών Προϋπολογισμών που οι ίδιοι υπογράφουν, είναι τουλάχιστον... τραγελαφικές.


Στην παρακάτω εκπομπή, ο κ. Τζίντζιος βγάζει σε δημόσια θέα και τον Ισολογισμό-Απολογισμό του Κράτους για το Οικονομικό έτος του 2021 και τα στοιχεία που μας αποκαλύπτει θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους μας,  για το τι ακριβώς συμβαίνει στο ταμείο της χώρας!
Αν και η διαδικασία του Ισολογισμού είναι μια διαδικασία λεπτομερούς καταγραφής  των εσόδων και των εξόδων μιας επιχείρησης, για να έχει απόλυτη γνώση, ώστε να μπορεί να παραμείνει υγιής και βιώσιμη, τα πράγματα είναι θολά, ασαφή και αδιευκρίνιστα στον Ισολογισμό του Κράτους μας.

"... Από μια ατομική επιχείρηση με ένα πρόσωπο, μέχρι και το κράτος είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία και ιδιαίτερα στις πολυμετοχικές εταιρίες, γιατί πρέπει να ενημερώσει ο μισθωμένος υπάλληλος, η υπηρεσία δηλαδή που έχει, το λογιστήριο, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας τους μετόχους για την ακριβή πορεία της εταιρίας κατά την διάρκεια του έτους... Άρα παρέχει πολλές λεπτομέρειες και είναι πολύ σημαντικό για το αν θα έχει μέλλον ένας οικονομικός διευθυντής να παρουσιάσει κέρδη και μάλιστα να είναι εξακριβωμένα με λεπτομέρεια..." μας επισημαίνει ο κ. Τζίντζιος. 

Δείτε την εκπομπή σχετικά από το 22.47'

 Ο κ. Τζίντζιος μας περπατάει βήμα-βήμα αναλύοντας το έγγραφο και παρατηρούμε πολλά παράξενα και αδιευκρίνιστα να καταγράφονται  στα Έσοδα και στα Έξοδα του κράτους,  όπως η κατηγορία "λοιπά τρέχοντα έσοδα"  γενικώς και αορίστως ύψους μόνο... 2,3 δισεκατομμυρίων!!! 
Ή για παράδειγμα, τι συμβαίνει με τις "Μεταβιβάσεις"
Γιατί καταλαβαίνουμε, ότι το κράτος εισπράττει ένα ποσό της τάξεως των 8,7 δις φόρους μεταβίβασης  από διάφορες αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, ακινήτων κτλ, αλλά τι ακριβώς να καταλάβουμε, όταν το ίδιο το κράτος πληρώνει 43,5 δισεκατομμύρια σε "Μεταβιβάσεις";;; 
Ένα ποσό μάλιστα, το οποίο ξεπερνάει και όλο το σύνολο των φόρων του κράτους!
"... Αυτό εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να του δώσω μια λογική υπόσταση, γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ τι μεταβιβάσαμε εμείς ως κράτος και πληρώσαμε εμείς φόρο μεταβίβασης... Ή αν μας μεταβίβασε κάποιος ένα περιουσιακό στοιχείο και πληρώσαμε εμείς την μεταβίβαση -γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μια τεράστια ασάφεια, η απόκλιση είναι πάρα πολύ μεγάλη... σημαίνει ότι πληρώσαμε εμείς- είτε όταν μεταβιβάσαμε το "Ελληνικό" και πληρώσαμε εμείς!...Δηλαδή όταν μεταβιβάζουμε ακίνητες περιουσίες του δημοσίου σε Α.Ε. πληρώνουμε εμείς την μεταβίβαση... Και στις δύο περιπτώσεις εγώ αυτή την στιγμή ως Πολίτης δεν γνωρίζω τίποτα!...Εγώ αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι ένας τεράστιος κουβάς όπου πετάνε μέσα ποσά τα οποία είναι αδιευκρίνιστα... Δεν γνωρίζω τίποτα για όλα αυτά!..." καταλήγει ο κ. Τζίντζιος.
Αν αυτό τώρα, το θέσουμε στα πλαίσια μιας εταιρίας...
Εμείς ως Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε -και μας κατάντησαν και να μην θέλουμε,  να ξέρουμε -τι βάζουν και τι βγάζουν οι "εθνικοί μας αντιπρόσωποι-στον και από τον... "κουβά", είμαστε οι μέτοχοι και ιδιοκτήτες της εταιρίας, οι οποίοι  δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στο μαγαζί τους, παρά μόνο πρέπει να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα χρέη που τους δημιουργούν.... οι ίδιοι οι υπάλληλοι τους!

Κι αν αυτό θα μας φαινόταν αδιανόητο για την επιχείρηση μας, πόσο μάλλον, όταν στο τέλος της χρονιάς διαπιστώναμε ότι οι λογιστές μας, μας κοροϊδεύουν και εμπαίζουν με την νοημοσύνη μας, καταγράφοντας αοριστολογίες και γενικότητες,  το επιτρέπουμε άνετα και χαλαρά να συμβαίνει στο ίδιο μας το κράτος!!! 
Και μετά τι ακριβώς περιμένουμε; Να πιάσουν οι προσευχές του κάθε Σταϊκούρα ή τα "μπινελίκια" προς τις τράπεζες;;; 
  Κάτι πάει πάρα μα πάρα πολύ στραβά ....και πληρώνουμε πολύ ακριβά την άγνοια και την αδιαφορία μας.

Όσο για το επίμαχο θέμα των Δανείων και δη του "βραχυπρόθεσμου εσωτερικού δανεισμού" που εκσφεντονίζει στα ύψη τα έσοδα της χώρας - και ισοσκελίζεται στα έξοδα (σύμφωνα με τον ν. 4270/2014 άρθρο 75) -, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας έχει  1,2 τρισεκατομμύρια έσοδα!!! 6 φορές παραπάνω από τον ΑΕΠ της χώρας!!

"...Αυτό στο οποίο θέλω να μείνω είναι ότι ουδεμία πληροφορία δεν έχω αυτήν την στιγμή για το από που προέρχονται αυτά τα ποσά, ποιος είναι αυτός που δάνεισε, τι ανάγκες καλύπτω εγώ με 1,84 τρις;; Τι είναι αυτές οι ανάγκες;;;Μιλάμε για δανεισμό πάνω από 2,5-3 δις ημερησίως... όταν όλος ο κρατικός προυπολογισμός λειτουργεί με 58 δις, οπότε τι καλύπτουν τα υπόλοιπα;;;... Δεν με ενημερώνει κανείς, δεν υπάρχει σεβασμός!! Αυτοί γελάνε,  μας βγάζουν ένα χαρτί στα μούτρα μας... 
Mας θεωρούν ανόητους, δεν μας δίνουν σημασία, που θα έπρεπε να κάθονται μπροστά μας στο ένα πόδι και μάλιστα ιδρωμένοι, όταν τους ελέγχει ο Ιδιοκτήτης, όπως ακριβώς θα έκαναν ο κ. Σταϊκούρας και οι λοιποί, όταν θα πήγαιναν στο Δ.Σ, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων μιας πολυεθνικής και ξέρανε ότι από αυτήν την στάση παίζεται η καριέρα τους... 
Αλλά εδώ έχουμε το ακαταδίωκτο, έχουμε ασυλίες, έχουμε περί ευθύνης Υπουργών, έχουμε μια Singular Logic που μετράει, έχουμε πληρωμένα ΜΜΕ τα οποία χειραγωγούν και κατευθύνουν την βούληση του Έλληνα πολίτη και νιώθουν ασφαλείς ότι "εγώ μπορώ να τους κοροϊδεύω και αυτοί δεν παίρνουν χαμπάρι...Αυτό τελειώνει! Βάζει φρένο η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ σε αυτή την κατρακύλα και φωνάζει στον πολίτη να ανοίξει τα μάτια της νόησης του και να δει..." δηλώνει ο κ΄Τζίντζιος.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να παρακολουθήσετε δύο μικρά βίντεο από την επιτροπή του Ισολογισμού-Απολογισμού (44.00') όταν η συγκεκριμένη κυρία από το ελεγκτικό συνέδριο προσπαθεί να εξηγήσει τα ... ανεξήγητα περί βραχυπρόθεσμου δανεισμού αλλά και τις αντιδράσεις των αντιπροσώπων μας που είναι πραγματικά τραγελαφικές.

"Αυτοί είναι οι αντιπρόσωποι μας..." σχολιάζει ο κ. Τζίντζιος "...που τους εξουσιοδοτήσαμε την προηγούμενη φορά και έρχονται και τώρα να τους δώσουμε εξουσιοδότηση... την εντολή να διαχειριστούν κατά τον ίδιον τρόπο, όχι μόνο τα χρήματα... Οικονομία δεν σημαίνει χρήματα... λεφτά.... Σημαίνει "Νέμω τον Οίκο μου", δηλαδή έχω τον Οίκο τον δικό μου και τον Νέμω, τον διαμοιράζω, τον ελέγχω όπως θέλω, σύμφωνα με τα συμφέροντά μου και αυτό έχει να κάνει με όλους τους τομείς του βίου  μου... είτε αυτό είναι η Ασφάλεια, είτε αυτό είναι η Υγεία, είτε αυτό είναι το Περιβάλλον... Αυτό είναι ο Οίκος μου! Εδώ ζω! .
.. Αυτοί με κανέναν σεβασμό τόσο προς τον πλούτο... ούτε προς τον πολίτη, ούτε προς την ενημέρωση αυτού... Δεν σέβονται την Υγεία, δεν σέβονται τα Εθνικά συμφέροντα, δεν σέβονται τα Εθνικά χωρικά ύδατα, μιλάνε για συνεκμετάλλευση ξεκάθαρα για μετά τις εκλογές, ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!... και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε αποχαυνωμένοι και προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποιος έκανε το λιγότερο κακό;..."

Τέλος, για να σκάσει λίγο το χειλάκι μας αλλά και να αντιληφθούμε και το γελοίο της κατάστασης που ζούμε,  ακούστε το νέο ανέκδοτο, που όμως μας ενημερώνει ο κ. Τζίντζιος, πλανάται στις Σέρρες τις τελευταίες μέρες, μετά την επίσκεψη του προηγούμενου πρωθυπουργού της χώρας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ... του κ. Τσίπρα... Τα συμπεράσματα δικά σας!
 Παρακολουθήστε την εκπομπή μέχρι το τέλος... και κάντε την επιλογή που θα αλλάξει την ζωή όλων μας στο παρόν, αλλά και βάλει τα σταθερά και γερά θεμέλια για το μέλλον πολλών γενεών.
 





ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ