Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

30 Ιουν 2023

(Βίντεο) Για να μην πούμε το νερό... "νεράκι"

 
"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έτσι θα παραμείνει" δήλωσε δημόσια σε μεγάλο κανάλι ο κ. Σκρέκας, προεκλογικά .

Ο νόμος  όμως 5037/28-3-2023 που ψήφισε η απερχόμενη και νυν κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά, αν όχι βεβαιότητα περί ιδιωτικοποίησης του νερού, καθώς εισάγει την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρ.Α.Ε. δηλαδή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία μετατρέπεται  σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ. σε Ρυθμιστική Αρχή Αποχέτευσης Ενέργειας και Υδάτων". 
Με λίγα λόγια, σε αυτήν την αρχή πλέον θα ενταχθούν ο έλεγχος και η εποπτεία των υπηρεσιών νερού και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων. 
Η ΡΑΑΕΥ όμως δεν ελέγχεται από κανέναν κρατικό μηχανισμό βάσει του καταστατικού της και αν διαβάσουμε τον νόμο 2773/1999 της ίδρυσης της, θα διαπιστώσουμε ότι η ΡΑΕ εξαρχής σχεδιάστηκε για να εκμεταλλευτεί όχι μόνο την ενέργεια και το νερό, αλλά τον συνολικό ορυκτό πλούτο της χώρας μας, δηλαδή τα πάντα!
"... Αυτό το έχουμε ξαναζήσει με την ΡΑΕ που δεν μετονομάζεται απλώς... επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της ... και μιλάμε για όλα τα ύδατα, είτε επίγεια, είτε υπόγεια κι όχι μόνο το πόσιμο νερό, μιλάμε για τα πάντα" μας διευκρινίζει ο κ. Πουλατσόγλου και συνεχίζει: "... Ό,,τι έχει σχέση με το ύδωρ αυτή η Ρυθμιστική Αρχή έχει πρωταρχικό ρόλο το να εποπτεύει, να τιμολογεί, να κοστολογεί, αλλά και να πιστοποιεί τους παρόχους υπηρεσιών υδάτων...το θέμα είναι ότι την πετύχαμε ως Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όσον αφορούσε τον ηλεκτρισμό....Άρα ό,τι έχει σχέση με την ενέργεια ως τώρα, βλέπουμε ότι όλες αυτές τις αρμοδιότητες και τις εποπτείες και τα κοστολόγια και τα πάντα τα ελέγχει αυτή η αρχή με την ένταξη της αυτή και την δημιουργία από αυτούς που είχαν τις κυβερνήσεις τόσα χρόνια, βλέπουμε και διαπιστώνουμε ότι από 7 γενικές διευθύνσεις που είχε η ΔΕΗ έγιναν 14. Άρα είδαμε ένα διαμελισμό, χωρίσαμε την Δ.Ε.Η. σε κομμάτια και πήγαμε σε μια ιδιωτικοποίηση... το ίδιο συμβαίνει και στο νερό...
 Για ποιον λόγο να χρειάζεται μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή να ελέγχει τις τιμές στο νερό, αφού στον τομέα της υδροδότησης της χώρας σύμφωνα με το σύνταγμα, δεν νοείται ύπαρξη αγοράς και αφού δεν υπάρχει αγορά, γιατί να βάλουμε ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή;..." διερωτάται.


Και από που θα χρηματοδοτείται αυτή η Ρυθμιστική Αρχή; 

Μα φυσικά από τους παρόχους επί του τζίρου που θα έχουν σε ένα ετήσιο κύκλο εργασιών...Και για να μην το κουράζουμε, είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που καταλήγει σε αυτούς που  πληρώνουν τα πάντα! Σε εμάς τους ίδιους τους πολίτες.

"...Κι αυτά βλέπουμε ότι γίνονται με νόμο.. αλλά πρέπει να δούμε τώρα και την ηθική κάποιων νόμων, γιατί αν ένας νόμος δεν είναι ηθικός, είναι απέναντι μας. 
Γι αυτό και η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είμαστε απέναντι σε ο,τιδήποτε είναι απέναντι στην φυσιολογία μας... Δεν είναι φυσιολογικό εμένα να μου χρεώνεις το δημόσιο αγαθό τόσο υπέρογκα ώστε να φτάσουμε σε σημείο να μου το στερείς... δηλώνει ο κ. Πουλατσόγλου που μας δίνει και μια πληροφορία που σοκάρει για την απάνθρωπη και παρανοική πορεία που οδεύουμε ως ανθρωπότητα: "...Και σε μερικές χώρες και κράτη, το να σου στερήσουν το νερό είναι λιγότερο... περισσότερο ποιο είναι γι αυτούς; Και έχει γίνει και έχουμε δει ρεπορτάζ που έχει συμβεί... Στο Ντητρόιτ, είναι μια περιοχή στην Αμερική που έχουν πολλές λίμνες και βλέπουμε ότι έχουν υπεραυξήσει οι πάροχοι το κόστος του νερού, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη κι όταν τους κόβουν το νερό, στέλνουν από πίσω το κράτος και τους παίρνουν την επιμέλεια των παιδιών. Γιατί; Γιατί δεν είναι κατάλληλο το σπίτι να διαμείνει το παιδί... γνωρίζουν ότι δεν είναι κατάλληλη η οικία να μένει ένα παιδί. Άρα δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος... αλλά του το στερείς;;;..."

Μήπως πρέπει να έρθουν οι "ρήτρες αναπροσαρμογής" και "χρηματιστήριο νερού" για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει; Και που θα φτάσει όλο αυτό;

Οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού έχουν φανεί πολλά χρόνια τώρα και αυτό το ... "πείραμα"   έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς στην Ευρώπη από το 1990! 
Εμείς θα πρέπει να το βιώσουμε για να το αντιληφθούμε;

Και για να πάρουμε μια γεύση πόσο τραγικά έχουν γίνει τα πράγματα, στην Σύμβαση του Δημοσίου με ιδιώτη "στρατηγικό επενδυτή" για να του παραδώσουμε το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής, τον χρηματοδοτούμε κιόλας και με 291 εκατομμύρια!!! Δηλαδή,  πληρώνουμε κιόλας  τον "στρατηγικό επενδυτή" για να μας πουλάει κάτι που δεν ανήκει σε κανέναν μέσω ενός δικτύου που έχουμε χρηματοδοτήσει και φτιάξει όλοι εμείς, ως ελληνικό δημόσιο!
Εδώ να σημειώσουμε ότι από τον διαγωνισμό αυτό εξαιρέθηκε η ίδια η ΕΥΔΑΠ, παρότι διέθετε την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό, και την εμπειρία κι έρχεται ένας ιδιώτης να κάνει τι ακριβώς;;;; 

"...Ο μόνος ανατρεπτικός παράγοντας πραγματικά είσαι ΕΣΥ... κι έλα να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, που το όνειρο αυτό είναι να ζήσουμε ό,τι εμπίπτει της φυσιολογίας μας ... Πραγματικά είναι απέναντι στην φυσιολογία μας όλοι αυτοί οι νόμοι που είναι εναντίον μας. Είναι εναντίον μας όλη η φορολογική λαίλαπα που βιώνουμε, είναι απέναντι στην φυσιολογία μας που δεν έχουμε νοσοκομεία, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε συγκοινωνία... δεν έχουμε όλα αυτά που είναι απαραίτητα για να ζήσουμε και να βιώσουμε μια εύρυθμη διαβίωση...
 Εδώ δεν μιλάει κανένας για διαβίωση. Όλοι μιλάνε για επιβίωση! 
Αν είναι δυνατόν ο άνθρωπος που εισήλθε σε αυτόν τον χώρο, σε αυτόν τον χρόνο και να προσπαθεί να επιβιώσει... Όλα αυτά σταματούν με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ...
Στην Ελλήνων Πολιτεία, η παροχή ενέργειας, είτε είναι ηλεκτρικής, είτε είναι νερού,  ή ό,τιδήποτε που πραγματικά θα βοηθήσει τον άνθρωπο να μεγαλουργήσει θα είναι ΔΩΡΕΑΝ με ένα μικρό κόστος χρήσης για να μπορούμε να συντηρούμε όλο αυτό το δίκτυο... Αυτό είναι το στοίχημα της Ελλήνων Πολιτείας και σε αυτό το στοίχημα πρέπει να πάρεις θέση Έλληνα Πολίτη.... δεν γίνεται χωρίς εσένα...'Ολοι αυτοί εκτελούν όλο αυτό το άδικο γιατί δεν συμμετέχεις εσύ Έλληνα πολίτη.. πραγματικά είναι ευθύνη όλων μας, για εμάς, για τα παιδιά μας και για όλους τους απογόνους μας"  δηλώνει ο κ. Πουλατσόγλου.

Μετά από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Ν.Δ. διορίζεται και πάλι κυβέρνηση και έχει υποσχεθεί ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και  ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. 
Βέβαια, με λόγια του αέρα και ψευδείς δηλώσεις που έκαναν ανερυθρίαστα δημοσίως οι πολιτικοί απατεώνες "βγήκαμε και από τα μνημόνια" και από την "ενισχυμένη εποπτεία", γιατί στην πραγματικότητα, νόμο που να τα καταργεί, δεν είδαμε!
 Αντιθέτως, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζονται ακάθεκτα, με το χρέος αντί να μειώνεται, να έχει αυξηθεί περί των 400 δις.! 

Περιμένουμε να δούμε λοιπόν τις προεκλογικές υποσχέσεις αν και με ποιον τρόπο θα γίνουν πράξη.
 Μήπως θα καταργήσουν προηγούμενα νομοσχέδια και συμβάσεις που έχουν υπογράψει και θα νομοθετήσουν νέα που θα διασφαλίζουν  αυτό το αναφαίρετο και θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και κάθε πολίτη για απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση στην ενέργεια και στο νερό; 
-Σημειωτέον, ότι κανένας κομματικός μηχανισμός -ούτε το ΣτΕ - δεν μιλάει για την πλήρη δημοσιοποίησή του υπέρτατου αυτού αγαθού, που χωρίς αυτό, το κύριο συστατικό της ίδιας μας της ύπαρξης, δεν δημιουργείται κανένας οργανισμός, όχι  μόνο ο άνθρωπος- 
Άρα η στέρηση του αποτελεί έγκλημα!!

Ο καιρός γαρ εγγύς... και οι λογαριασμοί που θα έρθουν τους επόμενους μήνες θα αποδείξουν του λόγου το αληθές. Και το ερώτημα παραμένει... Αντέχουμε κι άλλο;






ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



egkika68@gmail.com




Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ