Δάνεια ΝΔ : Φταίνε οι τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια
O βουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ρουσσόπουλο, μιλώντας στο OPEN και σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, τα έριξε στις τράπεζες και στα υψηλά επιτόκια για να δικαιολογήσει την εκτόξευση του χρέους της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος, υποστήριξε ότι το χρέος δεν κατεβαίνει γιατί το κόμμα έχει πληρώσει τρεις φορές επάνω σε τόκους και μάλιστα είπε ότι φταίει και το ότι η Αγροτική Τράπεζα που έκλεισε είχε τριπλασιάσει τα επιτόκιά της.
Σφοδρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό αφού έφτασαν να έχουν δανεισμό 343 εκατομμύρια ευρώ με αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος τη στιγμή που εμφανίζουν περισσότερα έσοδα.
Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός πώς ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να μαζέψει τα οικονομικά του κόμματός του μπορεί να κάνει οικονομική πολιτική για τη χώρα είπε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει τίποτα.
Η άποψη που εξέφρασε ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος δεν ήταν προσωπική αλλά η επίσημη γραμμή του κόμματος.
Άλλωστε στις ανάλγητες τράπεζες με τα υψηλά επιτόκια ρίχνει την ευθύνη με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για την εκτόξευση του χρέους του κόμματος.
Και επιμένει να υποστηρίζει παρά το τεράστιο άνοιγμα στις τράπεζες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε πλήρη εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος και μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες από 9 εκατ. ευρώ το 2015 σε 3,1 εκατ. το 2020.
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ετήσιοι τόκοι. Το 2016 οι τόκοι ανήλθαν σε 27,5 εκατ. Ευρώ, το 2017 σε 27,6 εκατ. ευρώ, το 2018 σε 30,6 εκατ. ευρώ, το 2019 σε 34,2 εκατ. ευρώ και το 2020 σε 38,1 εκατ. ευρώ.
«Επομένως το σύνολο των τόκων την τελευταία πενταετία ανήλθε σε 158 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο εμφανίζεται αύξηση του τραπεζικού δανεισμού στα 342 εκατ. ευρώ σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν αλλά για τις εντυπώσεις» καταλήγει στην ανακοίνωση.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ, το 2016, προχώρησε σε πλήρη εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος. Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν δραστικά από 9 εκατ. ευρώ το 2015 σε 3,1 εκατ. το 2020.
Επίσης, αναφέρει ότι στο πλαίσιο διάταξης που προβλέπεται στο καταστατικό της από το 2016, η ΝΔ δεν επιτρέπεται να δανείζεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
«Και φυσικά δεν έχει δανειστεί. Στον ετήσιο δημοσιευμένο απολογισμό υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή με την ένδειξη «αναλήψεις δανείων» που πάντα έχει ποσό 0», προσθέτει.
Τέλος, η ΝΔ εξηγεί ότι αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της είναι οι ετήσιοι τόκοι. «Το 2016 οι τόκοι ανήλθαν σε 27,5 εκατ. ευρώ, το 2017 σε 27,6 εκατ. ευρώ, το 2018 σε 30,6 εκατ. ευρώ, το 2019 σε 34,2 εκατ. ευρώ και το 2020 σε 38,1 εκατ. ευρώ. Επομένως το σύνολο των τόκων την τελευταία πενταετία ανήλθε σε 158 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο εμφανίζεται αύξηση του τραπεζικού δανεισμού στα 342 εκατ. ευρώ σήμερα», σημειώνει και προσθέτει ότι «αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν αλλά για τις εντυπώσεις».
avgi.gr
ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ.
-ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ-