Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Από το 1989 ως το 2001 ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στους τομείς της ένδυσης, εστίασης και ψυχαγωγίας και από το 2003 ως το 2008 σπούδασα σωματική ψυχοθεραπεία. Στον Αγώνα μπήκα από το 2013 πριν από την ίδρυση της Ελλήνων Συνέλευσις και έγινα μέλος της Ε.ΣΥ Καματερού. Σήμερα είμαι Γ.Γ. της Ε.ΣΥ Καματερού 2 και παράλληλα είμαι στο τμήμα τύπου της Κεντρικής Ε.ΣΥ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

5 Ιουν 2021

Nestle: Σάλος για το διατροφικό σκάνδαλο που αποκάλυψε η Financial Times!!!


Τι μας ταΐζουν. Πόση σαβούρα τρώμε καθημερινώς από τις πολυεθνικές. Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός που απειλεί την ζωή μας και την υγεία μας. Και φυσικά πόσα κερδίζουν οι διάφορες Nestlé από την κακής ποιότητας διατροφή μας. Εκατομμύρια…

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις αποκαλύψεις των Financial Times. Η εφημερίδα αποκάλυψε το διατροφικό- υγειονομικό σκάνδαλο της -για να μην ξεχνιόμαστε- ολλανδικής Nestlé. 

Σάλος προκλήθηκε σε όλες τις χώρες από τις αποκαλύψεις.

Μπορεί στην Ελλάδα ο (χρεοκοπημένος οικονομικά) Τύπος να… έπνιξε το θέμα μιας και η Nestlé αποτελεί δυνατό πελάτη. Όμως, στο εξωτερικό οι αντιδράσεις είναι θυελλώδεις.

Οι εγκυρότατοι Financial Times αποκάλυψαν την μυστική εσωτερική έκθεση της εταιρείας η οποία ενημερώνει την ηγεσία του ολλανδικού γκρουπ για το γεγονός ότι πάνω από το 60% των βασικών προϊόντων -τροφίμων και ποτών- που διαθέτει στις αγορές η Nestlé δεν πληρούν τα «αναγνωρισμένα στάνταρ της υγιεινής διατροφής». 
Παράλληλα προστίθεται πως η εταιρεία αναγνωρίζει ότι «κάποια προϊόντα δεν θα είναι ποτέ υγιεινά» όσο και αν γίνεται προσπάθεια ανανέωσης και βελτίωσής τους.

Επί πλέον, η έκθεση αναφέρει πως «μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών που διαθέτει η Nestle, εξαιρουμένων των τροφών για κατοικίδια και των προϊόντων εξειδικευμένης ιατρικής διατροφής, επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 3,5 με βάση το σύστημα αξιολόγησης προϊόντων της Αυστραλίας». 
Το σύστημα αξιολόγησης της Αυστραλίας θεωρείται διεθνώς το πιο αξιόπιστο παγκοσμίως.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τρόφιμα και ποτά, περίπου το 70% των προϊόντων διατροφής της γνωστής εταιρείας δεν κατάφεραν να φτάσουν αυτή τη βαθμολογία, μαζί με το 96% των ποτών -εξαιρουμένου του «καθαρού» καφέ- και το 99% των προϊόντων ζαχαροπλαστικής και παγωτού. Το 82% των νερών και το 60% των γαλακτοκομικών συγκέντρωσαν καλύτερη βαθμολογία.

Τα προϊόντα της Nestlé είναι τα KitKat, Maggi, Nescafé κ.ά.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Nestlé δεν διέψευσε το ρεπορτάζ.

Η ΤΡΟΦΗ  ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ...
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΑΒΟΥΡΕΣ.
 
Η NESTLE ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ 
- ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ-
 ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ...

Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ'' (ΜΕΡΟΣ Β')



"ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ. 

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ. 

ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΡΗΚΤΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ Η ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. 

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ,
ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΔΕΡΔΕΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ, κ. ΜΠΛΙΑΤΣΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’


ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ "ΧΡΕΟΣ"
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, 
ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ
 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ...

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.







Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ